hirdetés

Új cimke a főoldalon

Az Aliexpress-ről mindent, egy helyen

hír
Új cimke a főoldalon 1
írta: Rolla
2019-09-01

A főoldal jobb felső sarkában található cimkék száma eggyel nőtt, így most már az Aliexpress-ről szóló híreinket, tippjeinket és termékajánlóinkat is megtalálhatjátok egyhelyen. Ha bármikor elakadnátok a szállításnál, az áfa- és vámfizetés kérdésénél, esetleg arra vagytok kíváncsiak, hogy melyik eladótól érdemes vásárolnotok, akkor simán kattintsatok csak oda. És hogy még egy kicsit könnyítsünk a helyzeten, most összefoglalom nektek a legfontosabb tudnivalókat, így az elfeledett EU raktáras tippet is újra feleleveníthetjük.

Ha pedig ennyi indok nem volt elég, akkor jó, ha tudjátok, hogy az esetek nagy részében a szállítás ingyenes, jóval szélesebb a termékkör, sok gyártónak saját hivatalos oldala van – például a Blitzwolf, a Baseus vagy a Xiaomi -, továbbá az applikáción keresztül rendszeresen hasznos kuponokat kaphattok.

Rendelés EU raktárból

Ha szeretnétek elkerülni az áfa és vám fizetését, esetleg fontos a gyorsaság, akkor szűrjetek rá az európi raktárakra. Hogy ezt hol tudjátok megtenni? Na ez az. Kicsit trükközni kell, de megéri. A termék linkjét kell kiegészíteni a kívánt raktár országjelzésével, így deríthetitek ki, hogy Kínától közelebbi helyről is elérhető-e. És hogy ez hogy is néz ki lépésről-lépésre pontosan, azt itt olvashatjátok el.

Áfa- és vámmentes szállítás

Az Aliexpress-en sajnos nem olyan kiforrott dolog ez az áfa- és vámmentes szállítás, mint például a Gearbesten vagy a Geekbuyingon. Itt általában az eladó a termék fotójára írja rá, hogy tud-e ilyen kézbesítést is biztosítani, de ezt már általában akkor láthatjátok, amikor rákerestek a termékre. Ha a kívánt eszköz áfahatár felett van, akkor az alábbi megoldásokkal élhettek:

  • kerestek egy olyan shopot, aki vállalja a VAT/TAX FREE küldési módot
  • az előző bekezdésben említett módszerrel csekkoljátok, hogy elérhető-e EU raktárból
  • ha még áfával és vámmal is olcsóbb, mint máshol, akkor bevállaljátok a plusz költségek fizetését
  • könnyes szemmel integettek neki, és reménykedtek, hogy kapható például a Gearbesten, a Banggoodon, a Geekbuyingon vagy a Gearvitán

 

Nincs Paypal ≠ Világvége

Ha megvan a termék, akkor már csak a fizetés maradt hátra. Az Aliexpress nem támogatja a Paypal oldalán keresztüli fizetéseket, ezért más módszerhez kell folyamodni. A PP mintájára megszületett az Alipay, ami szinte ugyanúgy működik, mint a népszerű rokon. Védi a kártyaadatokat – elég egyszer megadni, így nem kell megosztani minden eladóval a kényes infót -, probléma esetén pedig ugyanolyan békebíróként működik a vásárló és az eladó között. Ha még biztonságosabbá szeretnétek tenni, akkor a fizikai kártyátok helyett használjatok virtuális kártyát, például a Revoluton keresztül készíthettek ilyet, erről bővebben a fintech csoportunkban olvashattok.

Most pedig, hogy átnéztük a fontosabb tudnivalókat, nem maradt más, mint hogy szabadon garázdálkodjatok az Aliexpress oldalán, termékötletekért, megbízható eladókért pedig kattintsatok az oldalunk tetején a cimkére, ahol megtaláltok mindent.

hirdetés