hirdetés

Ezektől az eladóktól vásárolj a DHGate-en

Hogy biztosan elkerüld az átveréseket

hír
Ezektől az eladóktól vásárolj a DHGate-en 1
írta: molcsa
2020-05-05

Korábbi cikkemben már bemutattam a DHGate wholesale áruházat, és ecseteltem azt is, hogy miért érdemes őket is számba venni, ha Kínából rendeltek. Piactér lévén azonban kifejezetten figyelnünk kell, hogy kitől is rendeljük meg az árut, mert a becsületes eladók mellett sajnos prédára leselkedő lehúzókat is találunk az online piacon. Ebben a cikkben megmutatom, hogy mi alapján buktathatjuk le a csalókat, és hogy kitől érdemes vásárolni, hogy ne kelljen izzadva várnunk, hogy megérkezik-e valaha a postás a rendelt csomaggal.

Ez azt jelenti, hogy a pénz a DHGate-nél marad egészen addig, amíg a vásárló nem jelzi vissza, hogy rendben megérkezett a termék (vagy le nem jár az erre szabott idő). Az eladó csak ezután kapja meg az összeget, és amíg ez nem történik meg, a DHGate-nek lehetősége van azt visszatéríteni számunkra, ha probléma lenne (illetve még ezután is 30 napig korlátozottan).

Első körben mindig az eladónál kezdjünk, neki írjunk, hogy gond van, ő nagy eséllyel segít megoldani. Ha nem, akkor panaszt (dispute) indíthatunk a DHGate-nél, és ha az eladóval ekkor sem tudunk megegyezni, akkor felterjeszthetjük a DHGate-hez döntéshozásra. Ekkor ők eldöntik az ügyet, és ha tényleg jogos az igényünk, visszaküldik a pénzünket. Részletesebben itt tájékozódhattok a vásárlóvédelemről.
 

Hogyan szúrjuk ki a gyanús eladókat?

  1. Nézzük meg az értékeléseit! A kevés vagy 0 értékeléses eladóktól jobb óvakodni, és inkább régóta tevékenykedő, sok pozitív visszajelzéssel rendelkező kereskedőt választani.
  2. Nézzük meg, hány tranzakciója volt eddig az eladónak! Ha kis számot látunk, akkor valószínűleg nemrég regisztrált csak az oldalra, vagy egy korábban törölt – emiatt nagy eséllyel kamu – bolt újranyitásáról van szó.
  3. DHGate-en sincs ingyen ebéd, ha egy termék töredékébe kerül a szokásos árának, az mindig legyen gyanús. Nem fogtok menő okostelefont vagy projektort kapni 20 dollárért, ellenben az eladónak pont jó napi bér, ha pár vásárlót bepaliz vele. Jó esetben egy hamis terméket kaptok, rossz esetben semmit.
  4. Ha egy eladó DHGate-en kívüli fizetést, pl. közvetlenül a számlájára utalást kér, azonnal meneküljünk! Ilyen esetben a vásárlóvédelem teljes egészében hiányzik, esély sincs a pénz visszaszerzésére. H az eladó fogja magát és felszívódik, hiába futunk a pénzünk után.
  5. Nézzük meg, hogy hányan vették meg az adott terméket és milyen értékelések vannak rajta. Ha sokan megelégedéssel várásolták meg a kütyüt, akkor biztosan nem hamis, és el fogják küldeni.

Tipikus példája egy átverésnek és egy megbízható eladónak:

Kitől vásároljak?

A kontaktunk küldött egy listát a DHGate által hivatalosan promózott, biztosan megbízható eladókról. Mi mindig csak ilyen kereskedők termékeit fogjuk ajánlani a cikkeinkben, így ezeket nyugodtan megvehetitek. Ha más eladóktól vásároltok, akkor pedig a fenti elvek alapján alaposan nézzetek utána, mielőtt rendeltek.

Biztosan megbízható eladók listája:

 
Néhány aktuális kuponakció a fenti eladókhoz:

TERMÉK (teszt)LINKKUPONKÓDDHGATE ÁR (szállítással)JELLEMZŐ ÁR MÁSHOLÁFAMENTES SZÁLLÍTÁS
Xiaomi Redmi Note 9S
6/128 GB
DHNote9S258 000 Ft80 000 FtSF eParcel
Xiaomi Redmi Note 9S
4/64 GB
DHNote9S253 000 Ft75 000 FtSF eParcel
Xiaomi Mi 10
8/128 GB
210 000 Ft240 000 FtDHL (kínai raktárból is áfamentes)
Xiaomi Mijia elektromos pumpaDHS4010 500 Ft17 000 FtÁra miatt mindenképp áfamentes (SF eParcel)
Xiaomi Mi Robot robotporszívóDHS40 / DH40all 75 000 Ft90 000 FtEU raktár miatt áfamentes (UPS)
Xiaomi Mi 9T 6/64 GBESDHmi9T86 000 Ft95 000 FtEU raktár miatt áfamentes (DPD)
Xiaomi Mi 9T 6/128 GB DHOf6981 000 Ft102 000 Ft SF eParcel

Külön kiemelném közülük a Mi Robot porszívót, amit már csak nagyon elvétve kapni a boltokban, de még mindig az egyik legjobb ár-érték arányú, nagytudású robot a Xiaomi kínálatában, én is több mint két éve használom megelégedéssel.

A kuponkódokat a Kosárba helyezés, a Kosár megnyitása és a Proceed to checkout gomb megnyomása után, a rendelési felületen tudjátok beírni:

 

hirdetés