hirdetés

Xiaomi Mijia elektromos pumpa teszt

Nem égsz be vele a bringa talin

teszt
Xiaomi Mijia elektromos pumpa teszt 1
írta: Don Kartács
2019-08-04

Végre egy értelmesen használható, majdnem mindent felfújó pumpa, aminek még a súlya is alacsony, könnyedén magammal viszem akár táskában, akár a bringa vázára akasztva. Szinte mindenhez használható, bringa, autó és elektromos unicikli kereket, labdát, de még gumimatracra is rápróbálhatunk vele. Mivel beépített akkumulátorral rendelkezik, nincs több kézzel erőlködés, a kijelzőn pedig a teljes folyamatot nyomon követhetjük. 17 000 Ft-ot kérnek érte, ami nem kevés, szerencsére EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Gyorsan sorra veszem, mit kaptok a pénzetekért:

 • Xiaomi Mijia pumpát
 • egy szeleptűt, amivel különböző labdákat és hasonlókat fújhattok fel
 • egy adaptert, amivel szűkíthetjük a pumpa csövet
 • egy micro USB kábelt a töltéshez
 • egy leírást (ami sajnos kínai nyelvű)
 • egy hordszütyőt, amivel könnyebben magatokkal vihetitek a szerkezetet

Hiányoltam viszont a szettből a matracszelepet, amit egy sima taposós pumpa is megkap, itt a csomagból viszont kimaradt, ezért a „focilabda tűvel” kell felfújnunk a strandcuccokat, ami nem a világ leghatékonyabb módja.

Kezdjük a termék külcsínével, ami tetszetősre sikeredett, egy nehéz, masszív kockának néz ki az egész, bár a gyári képek alapján egy hatalmas lakat is lehetne. Az anyagminőség jó, de ezen a téren a Xiaomi általában nem okoz csalódást. Van néhány kifejezetten érdekes részlet is, például az önmagába visszahajló levegő cső, aminek a kihúzása feléleszti az LCD kijelzőt. Ellenben ha kikapcsol, akkor újra be kell dugnotok a szárat, hogy működésbe hozzátok.

A megjelenítőn minden fontos információt nyomon követhettek, a funkciókat az alatta elhelyezkedő tárcsa alakú gombokról vezérelhetitek. Nézzük sorrendben, hogy melyik gomb mit csinál, illetve ezt hogyan követhetjük nyomon a megjelenítőn:

 • plusz és mínusz gombok: a nyomásérték növelésére és csökkentésére szolgál
 • jobb oldali gomb: váltogathattok a különböző tárgyak között, amikhez a készüléket használni szeretnétek. Ez lehet bicikli, motor, autó vagy felfújható labda. Ezeket nem kell szentírásnak tekinteni, én fújtam vele például elektromos unicikli kereket is
 • bal oldali gomb: ki- és bekapcsolja a segédfényt, ami a sötétben pumpáláskor jön majd jól
 • középső gomb: elindítja és leállítja a pumpálási műveletet

Bár a fentiek bonyolultnak tűnnek, élőben pofonegyszerű a használat, mint ahogyan az újratöltés is. A Xiaomi Mijia pumpa alján található egy micro USB port, itt tolhatjuk be az áramot a 2000 mAh-s akkumulátorba, ami nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Hogy ez a kapacitás pontosan mennyi fújásra elég? Nos, ez attól függ, hogy mit akarunk vele felpumpálni, és abban alapból mennyi levegő volt. A gyári értékek teljesen feltöltött akku mellett az alábbiak:

 • 41 db focilabda 0-ról 12 psi-re
 • 8 db biciklikerék 0-ról 120 psi-re
 • 6 db motorbicikli kerék 0-ról 2,4 barra
 • 5 db autókerék 2-ről 2,5 barra

A szemfüles olvasóknak feltűnhetett, hogy néha bar, néha psi értékeket adtam meg, ezt a Xiaomi Mijia pumpa kijelzőjéről is így olvashatjuk le. Az átváltás a következő: 1 bar = 14.503773773 psi. A jelölésbeli különbségnek szerintem egyszerű biztonsági oka van, nehogy véletlenül túlfújjuk valamelyik tárgyunkat.

Mennyi pontosan egy termék ára?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Xiaomi Mijia: fújunk és mérünk

Nem volt más hátra, mint mindent felfújni, amit a környezetemben fel lehet. Az alábbi eredmények születtek:

Mit Honnan hova? Mennyi idő alatt?
14”-os unicikli kerék 2-ről 3 barra 1 perc
5-ös focilabda 0-ról 8 psire kevesebb, mint 1 perc
gumimatrac amíg kemény nem lesz 15 perc fölött
autó kerék

Szerintem a fentiek tisztességes eredmények egy ekkora gépezettől, leszámítva a matracfújást, ami egyértelműen nem az erőssége, egyszerűen előbb merül le, minthogy teletolná az unikornisos-krokodilos strandcuccot. Ez azért elég sajnálatos, még akkor is, ha ezt a szerkezetet alapvetően gumibelsők felfújására találták ki, nem pedig „gumi állatok” felfújására.

Még egy érdekes és hasznos funkciót fedeztem fel, a nyomáskijelzést. Nem kell ugyanis feltétlenül mindent felpumpálnunk, elég, ha ránézünk a kijelzőn megjelenő értékekre, hogy azok megfelelőek-e vagy sem, sőt akár egy kicsit játszhatunk is velük.

Például a keményebbre fújt kerék kevésbé kényelmes, de a járművek kevesebbet fogyasztanak a kisebb súrlódás miatt. A puhább kerék nagyobb felületen érintkezik az úttal, kényelmesebb, cserébe nagyobb a súrlódás, és így tovább.

Összegzés

A Xiaomi Mijia pumpa egy kifejezetten hasznos eszköz, mindenkinek, aki közlekedik „must have”, legyen az bringás, rolleres vagy autós. Az viszont egyértelmű, hogy nem strandcuccok felfújására tervezték, viszont közlekedési eszközök mellé teljesen oké a teljesítménye.

Annak tükrében, hogy azért ez mégiscsak egy rétegtermék, szerintem a 17 000 Ft egy picit túl sok, de simán lehet, hogy csak az én ingerküszöbömet haladja meg az ár, és mondjuk egy bringafutár nevetve kifizeti. Nem fog vele rosszul járni, szerintem ez egy nagyon korrekt termék.

Pro

 • Jó minőség
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Könnyű hordozni

Kontra

 • Kicsit drága
 • Gumimatrachoz nem elég a teljesítménye

hirdetés