hirdetés

Amazfit Startos okosóra 100 dolcsi alatt

130 USD helyett

hír
Amazfit Startos okosóra 100 dolcsi alatt 1
írta: SonkaMod
2020-07-29

A jól használható sportórák általában mind 100 dollár felett kaphatók, de végre a Startosra most van egy igazán jó kupon, amivel csak 99,99 dollár. Mivel alapból is mélyrepülésben van az USD, így még jobban járhatunk, ha most vásároljuk meg. Az óra már nem a legújabb technológia, de kellően profi ahhoz, hogy egy amatőr sportoló (akár kocafutó) számára hű társ legyen, ráadásul folyamatosan frissítik újdonságokkal a szoftverét.

A beépített GPS segítségével térképet rajzol az aktivitásunkról, folyamatosan méri a pulzusunk, ha akarjuk, akkor Bluetooth fülesen keresztül zenél nekünk és statisztikát készít, szinte mindenről. Az alábbi sportokat támogatja: foci, tenisz, futás (kinti, benti), séta, triatlon, úszás (ugyanis vízálló), elliptikus tréner, túrázás, terepfutás, kerékpár (kinti, benti). Slusszpoén, hogy az Amazfit PowerBuds fülhallgatóval képes összekapcsolódni, a menüjébe beépül annak vezérlése. A sportokat komolyabban űzőknek pedig nagyon jó hír, hogy az óra külső perifériákat – például pulzusmérő mellkaspánt – is támogat BT Smart kapcsolat segítségével.

Egy töltéssel akár 5 napig is bírja, de azért egy egész napos túra után már nem fogja a további 4 napot töltés nélkül átvészelni. Az Amazfit alkalmazás segítségével kommunikál, ami nem a világ legjobb szoftvere, de a statisztikák elég jók rajta. Nagyon nagy erőssége viszont, hogy rögtön szinkronizál Strava-val, ha akarjuk, mely a világ egyik legjobb futó/úszó/kerékpározó alkalmazása. Rengeteg kihívás elérhető rajta, tudunk ismerősöket követni és ők is tudnak minket, rendkívül motiváló applikáció, de egy sportóra nélkül nincs sok értelme, mert nem kerül rá elég adat. Ha pedig nem a Stravaba töltenétek az adataitokat, akkor kimenetként képes GPX fájlokat is előállítani, amit más rendszerek is fel tudnak dolgozni.

Az óráról részletes tesztet jelentettünk meg, amikor új volt, ezt mindenképp érdemes elolvasni. Az ára újonnan körülbelül 53 000 forint volt, azóta már kijött a frissebb generáció, így ennek kicsit leesett az ára. A Gearbest nyári leárazásában közepes áron érhető el, ami körülbelül 38 000 forintot jelent, de a STRATOS2 kuponkóddal csak 99,99 dollár, tehát körülbelül 29 500 forint. Ennyiért tényleg ajándék egy ekkora tudású eszköz, bár az ár kialakulásában a dollár mélyrepülése is közre játszik. Aki pedig szeretne egy kicsit „pimpelni” az órán, az Aliexpressen vehet hozzá védőkeretet és a gyári minőséggel megegyező szíjat is.

hirdetés