hirdetés

A remek Eleglide M1 Plus újra olcsóbb lett

Ráadásul ez a fejlesztett modell

hír
A remek Eleglide M1 Plus újra olcsóbb lett 1

Forrás: Geekbuying

írta: Don Kartács
2022-11-10

Korábban írtunk már az Eleglide M1-ről – a tesztet itt találjátok -, sőt az M1 Plusról, a fejlesztett modellről is beszámoltunk, mindkettő kiváló elektromos bringa, ami hozza a nyugati kétkerekűek színvonalát. Az utóbbinak nőtt a hatótávja, és egy csomó változáson is átesett, de persze nem ez a lényeg, hanem az újabb áresés. A magyar vásárlóknak külön jó pont, hogy a kerékpár teljes mértékben megfelel a hazai jogszabályoknak. 300 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, pár hete viszont még 30 000 Ft-tal többe került, most pedig még kupont se kell használnotok. A bringát EU raktárból küldi a Geekbuying, ingyenes szállítás mellett.

Forrás: Eleglide.com

Természetesen használható hagyományos kerékpárként is egy 21 sebességes Shimano Tourney TZ váltó segítségével. A motoros rásegítés mértékét az Upgraded verzió esetében 5 lépcsőben lehet állítani, és van sétáló mód, ha valamiért tolnotok kellene a járművet. Ahol a sima M1 elválik az M1 Plustól, az leginkább az akkumulátor, az alapmodell 7,5 Ah-s áramforrása – 36 V-os, 270 Wh – helyett a Plus egy 12,5 Ah kapacitású – 432 Wh – telepet kapott. Ez teljesen elektromos módban 50 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, rásegítésben pedig akár 100 km is összejöhet. Ez tapasztalataim alapján akár össze is jöhet, hiszen a Citycrosserből is kijön nagyjából 70-75 kilométer, és az kisebb áramforrással dolgozik. Az akku ráadásul levehető, ami hatalmas plusz pont, mert így nem kell a lakásba felcipelni a kétkerekűt a töltés miatt.

A megállásról dupla tárcsafékek gondoskodnak,

ezekkel nem volt gond az elődmodellnél sem, míg az úthibák elnyelése az új, hidraulikus lengéscsillapítók feladata. Sok minden másban is fejlődött a kerékpár, szélesebb, így kényelmesebb lett a kormány, fejlesztették az első rugóstagot, sőt az LCD kijelző is jobb lett, könnyebb használni, intuitívabb a vezérlése, és végre ODO értéket is jelez.

A Decathlonban 420 000 Ft-tól kezdődnek az ehhez hasonló elektromos MTB-k, de azoknak nem akkora a hatótávja. 300 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek az M1 Plus fejlesztett verziójáért, ráadásul EU raktárból érkezik, a szállítás pedig ingyenes.

hirdetés