hirdetés

Megújult a Xiaomi Amazfit alkalmazás – Van valami a levegőben?

hír
Megújult a Xiaomi Amazfit alkalmazás – Van valami a levegőben? 1
írta: Don Kartács
2020-03-13

Vélhetően már az olvasók nagyobb része megkapta az Amazfit alkalmazás új verzióját, ami drasztikusan átszabta a kezelőfelületet, behozott egy csomó új funkciót, illetve némi betekintést is enged a „jövőbe”. Vajon melyik óra miatt került be az EKG mérés vagy a vér glükóz szintjének kijelzése? És a testzsírszázalék nyomonkövetése? Mit keres az Amazfit alkalmazásban a misztikus „ear buds” menüpont?

A magyar fordítás egyelőre eléggé kusza, szóval javaslom az angol nyelv használatát. A fenti funkciók nem mindegyikét tudtam már megjelent eszközhöz párosítani, például melyik Amazfit eszköz mér jelenleg EKG jeleket? Esetleg a Xiaomi Mi Watch kerül majd be az Amazfit appba? Érdekes még a vér glükózszintjének mérése is, amit vércseppből szoktak megállapítani terheléses tesztek során, ez az adat vajon hogyan kerül majd a szoftverbe?

A testösszetétel mutatókat valószínűleg okosmérlegek szolgáltatják majd – ebből jó néhányat teszteltünk már –, de gondolom, megjelenik majd az új generáció is, amely képes lesz az Amazfit alkalmazáshoz kapcsolódni. A VO2 Max – vagyis a vér oxigénszintjének kijelzése -, az edzésterhelés értékeket a Stratos 2 és 3 órák már eddig is mérték, szerintem ide fognak bekerülni a közeljövőben ezek az adatok. A PAI index pedig a GTR/GTS szériából lehet ismerős, ezek a sportórák nem használják a Firstbeat algoritmust, helyette a hárombetűs értékkel mutatják az edzéseredményeket.

Ha esetleg nektek van plusz információtok, ne legyetek restek megosztani velünk, addig is jöhetnek az összeesküvés-elméletek és a konteók.

hirdetés