hirdetés

Kínai telefonok kézitusája

Az Oppo leveri a Xiaomit?

hír
Kínai telefonok kézitusája 1
írta: hajas
2020-01-16

Mostanában mintha a Xiaomi mobiljai egyszerűen teljesen elvonnák a figyelmet a konkurensek termékei elől, pedig akad bőven más gyártó is a piacon, aki hasonló minőségű és árú készülékeket kínál. Ott van például az Oppo – ami nem mellesleg a világ 5. legnagyobb mobilgyártója -, amiről eddig keveset lehetett hallani, hiszen a kínai belpiac letarolásával foglalkoztak. A Realme 3 Pro és 5 Pro például tökéletes középkategóriás telefon páros, aki viszont ennél kicsit komolyabbra vágyik, annak ott van a Realme X2 Pro. Érdemes összevetni a Xiaomi hasonló árazású termékeivel, meglepően sok a közös pont.

Ha egy kicsit agyalunk a konkurens Xiaomi termékeken, akkor egyből a Mi 9 Lite ugrik be, ami régebben hasonló áron volt elérhető, és a hardver is majdnem ugyanaz, mint az Oppo esetében. Valószínűleg ez nem véletlen, hiszen a kínai óriásgyártók mindig odafigyelnek, mit hoz ki a konkurencia, mi fogyasztók pedig örülhetünk, hogy ha több termékből lehet választani.

Realme 5 Pro

Aki egy kicsit komolyabb telefont szeretnétek, viszont nem akartok sokkal több pénzt kiadni érte, akkor a Realme 5 Pro lehet a jó választás. A mobilt egy Snapdragon 717-es SoC hajtja, amit 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely támogat meg. Akkumulátora 4050 mAh-s, és ugyanúgy tudja a gyorstöltést, mint a Realme 3 Pro. A kijelző 6,3 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS panel, melynek tetején szintén csepp alakú bevágásban helyezkedik el a kamera.

Hátul már 4 lencsét találhatunk: a fő szenzor egy 48 megapixeles Sony IMX 586, e mellé társul egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles lencse, utóbbi a mélységélességért felel. Az 960 fps-es lassítás itt sem maradt ki, nem úgy az NFC, szóval az erősebb központi magot leszámítva eléggé egy kaptafára készült a két készülék.

De most jön a magic: az ára 65 000 forint, ami annak tükrében, hogy az előző modell is gyakorlatilag ennyibe került, illetve hogy a kamera a kamerarendszer kialakítása kísértetiesen „hasonlít” a Redmi Note 8-ra, ez kifejezetten jó ár. Aki pedig hithű mobilbankoló és fintech mániás, annak ajánljuk a Redmi Note 8T-t, és a fintech csoportunkat, ahol sok okossággal gazdagodhattok a témában.

Realme X2 Pro

Az X2 Pro a fentiekhez képest igazi nagyágyú, persze másik árkategóriába is esik, mint a két előző teló. Az X2 Pro inkább a Mi Note 10 vetélytársa, tudása közel azonos és árban sincs nagy különbség a kettő között, vagyis ismételten adott a szabad választás joga. A méretes telefon 6,5 colos, FHD+ felbontású, 90 Hz-es AMOLED kijelzőt kapott, melynek köszönhetően kimagaslóan élénk színeket tud megjeleníteni, plusz lehet élvezkedni a háttérvilágítás nélküli „igazi feketére”. Az ujjelnyomat-olvasót trendi módon a képernyőbe építették, mint a Note 10-nél, hiszen mostanában a csepp szenzorsziget mellett ez a másik menőség.

Ide azért már kellett az über SoC, ezt a szerepet a Snapdragon 855+ processzor tölto be, 8/128 GB RAM-mal és ROM-mal kiegészülve. A 4000 mAh-s akksit 50 wattos gyorstöltővel tudjuk 35 perc alatt 0-ról 100%-ra tölteni, ami brutális sebesség, retteghetnek a OnePlus modellek.

A kamerasziget középre esik, ami szerintem jobb megoldás, mint a Mi Note 10 esetében, hiszen így kevésbé billeg a telefon. A 4 tagból álló lencserendszer 64+12+8+2 megapixel felbontású szenzorokból áll össze, ami ugyan papíron gyengébb, mint a Mi Note 10-é, de ezt majd az éles tesztek eldöntik. Itt szerencsére már elérhető az NFC, lehet nyomulni a Revoluttal és a Curve-vel, na meg a szokásos magyar fizetési appokkal mint a Simple.

Az ára kupon nélkül 160 000 forint, a Mi Note 10 is hasonló összegért érhető el jelenleg. A BGRMX2P8128  kuponnal viszont 145 000 forintért a tiétek lehet, ami tekintve a brutális, Antutu bajnok processzort, meglehetősen jutányos árcímkének tűnik.

Természetesen a fent felsorolt telefonok mindegyike tudja a B20-as LTE sávot, így bármelyik szolgáltatónál van előfizetésetek, vígan netezhettek 4G-n is.

hirdetés