hirdetés

Oppo Realme 3 Pro okostelefon

Végre van B20

hír
Oppo Realme 3 Pro okostelefon 1
írta: Don Kartács
2019-08-13

Végre az Oppo is kihozott egy B20-as telefont, így értelmet nyert a magyarországi felhasználók számára is a cég modelljeinek követése. Az Oppo Realme 3 Pro ráadásul pont a középkategóriába érkezik, amit mindenki szívesen megvásárol. A 4/64 GB-os verziót egy Snapdragon 710 SoC támogatja meg, a telefon brutális 4 A-es gyorstöltést kapott, amivel fél óra a 4045 mAh-s akkut 50%-ig telepumpálni. Természetesen ac WiFi-t, kilences Androidot, és állítólag flagship szintű kamerát kapott, ami kicsit túlzásnak tűnik a 63 000 Ft-os ár tekintetében.

Valahol viszont meg kell húzni a nadrágszíjat, én azt hittem a kijelző fog ennek áldozatul esni, mint a Xiaomi A3 esetében. Szerencsére nem így történt, Full HD+ felbontás, csepp szenzorsziget, káva szinte nincs is, és ez a kinézetnek is jót tesz, kifejezetten egységes lett a dizájn és a színek is dögösek.

Akkor vajon a kamerával csapják agyon az összhatást? Állítólag nem, flagship szintű minőséget ígérnek, persze minden sajtóanyagban ezt olvashatjuk, de majd a tesztek megmondják, mi az igazság. A műszaki paraméterek – 16+5 MP-es, mesterséges intelligenciával támogatott szenzorpáros és 25 Megapixeles selfie kamera – rendben vannak, sőt a mostanában használatos 12 Megapixeles szenzorokkal szembeni felbontáselőny akár még az Oppo Realme 3 Pro malmára is hajthatja a vizet. 4K videók, elektronikus képstabilizálás mellett? Ezen szoktak mostanában a Xiaomi telefonjai – Mi 9T és Mi 9 SE – elvérezni, reméljük a Három Pro ebben nem fog hibázni.

Amin viszont teljesen megdöbbentem, az a gyorstöltés és az akkumulátor kapacitás. 4045 mAh-s telepeket mostanában ritkán látni, ez két napos üzemidőt sejtet, a Vooc Flash Charge-nak hívott gyorstöltési megoldás pedig 5 V mellett 4 amperrel képes delejezni a telepet, ami nagyon durva, ehhez hasonlót a OnePlus-ok szoktak tudni. Harminc perc alatt 50%-ig feltölti a mobilt, szóval az állandóan késésben lévők mentsvára lehet a megoldás. A már említett B20-as sáv mellett duális SIM-et ÉS micro SD kártyát is fogad, kétsávos ac WiFi-vel rendelkezik, Android 9.0 operációs rendszer fut rajta, amit reméljük nem ütöttek agyon valami saját bőrrel.

Egy dolgot hiányoltam, az NFC-t, mi lesz így a fintech mániásokkal? Valószínűleg semmi, mert 63 000 Ft-ért ez a telefon nagyon olcsó, így ők is venni fogják, ha a fentiekben nincsen hiba. Hamarosan kiderül.

hirdetés