hirdetés

Hogyan vegyünk fel Curve segítségével 700.000-et, ingyen

Forradalmi fintech végek Vol 4.

hír
Hogyan vegyünk fel Curve segítségével 700.000-et, ingyen 1
írta: Don Kartács
2019-07-04

Jöjjön a Curve cikk második fele, amiben elárulom, hogyan lehet felvenni ATM-ből 700.000 Ft-ot ingyen, de arra is kitérek, hogy mire kell odafigyelnetek, ha a gyűjtőkártyát használjátok, illetve néhány buktatóra is felhívom a figyelmeteket, és ismét lesz egy kis Revolutozás.

  Curve Blue Curve Black
Támogatott kártyák Mastercard és Visa Mastercard és Visa
Pénzvisszafizetés 1% 90 napig, három választott szolgáltatónál* 1%, három választott szolgáltatónál
Devizaváltás ingyenes a támogatott devizákban, 500 GBP/hó értékben ingyenes a támogatott devizákban, összegkorlát nélkül
Ingyenes készpénz felvét 200 GBP/nap ** 400 GBP/nap?
Időgép funkció 14 napig terhelésáthelyezés 14 napig terhelésáthelyezés
Utazási biztosítás VAN***
Elektronikus kütyübiztosítás VAN***
Díja ingyenes 9,99 EUR/hó

*az applikációban connect/curve cash menüpont alatt választható
**napi 200 GBP, maximum 10 egymást követő felvétel esetén havonta, utána felvételenként 0,5 GBP
*** itthon nem elérhető

A fentiekhez tartozik még egy fontos táblázat, a különböző napi/havi/éves limitek. Ezeket az applikációban a „Card/Cure Card Limits/See details” alatt tudjátok leellenőrizni, de azért idemásolom az ingyenes kártyára vonatkozó adatokat:

VÁSÁRLÁSI LIMITEK Alap
Vásárlás összege naponta 2.000 GBP
Vásárlás összege az utolsó 30 napban 5.000 GBP
Vásárlás összege az utolsó 365 napban 10.000 GBP
ATM LIMITEK
Készpénzfelvét ATM-ből naponta 200* GBP
Készpénzfelvét ATM-ből az utolsó 30 napban 3.500 GBP
Készpénzfelvét ATM-ből az utolsó 365 napban 10.000 GBP

* a bővebb kifejtést itt olvashatja mindenki, illetve magyarul a fintech csoportban

A fentiekből látszik, hogy a Curve Blue a jó választás, hiszen mi magyarok egyelőre nem igazán tudunk profitálni a Black csomag lehetőségeiből. Elméletileg, ha kellően hosszú fogyasztási előzményt építünk fel, akkor a limitek a Blue esetében is megemelkednek 3.500/20.000/50.000 GBP-re (napi/ havi/éves), de én ezzel élőben még nem találkoztam. Most hogy tisztáztuk a Curve határait, nézzünk meg néhány lehetséges hátrányt, amivel használat közben kell számolnotok.

A Curve hátrányai

A Curve legfontosabb tulajdonsága – amely lehet egyben előny és hátrány is -, hogy nem képes bankszámlaként működni, nem is nyújt ilyen szolgáltatást, tehát mindenképpen szükségetek van egy másik bankkártyára, amit felvesztek az alkalmazásba. Ehhez javaslom a Revolutot, hiszen a két szolgáltatás remekül kiegészíti egymást.

Ebből következik, hogy nincs feltöltés, vagyis top up, tehát nem lehet a hétvégi zárt piacokra – amikor rosszabb árfolyamon váltják a devizát – előre felkészülni, mint a Revolut esetében, ahol egyszerűen előre feltoljuk a pénzt, majd átváltjuk azt a megfelelő devizára. Megoldás: vegyétek fel az appba egy Revolut kártyát és oda tegyétek a devizát, majd jelöljétek ki a Curveben alapértelmezettként.

A Curve applikációba csak Mastercard és Visa által kiadott bankkártyákat lehet regisztrálni. A Maestro-k és az Amex kártyák inkább nem működnek, mint igen.

A Curve-vel sokkal kisebb összegben válthattok át devizát – 500 GBP/hó -, mint a Revoluttal – 5.000 GBP/hó -, ami elég jelentős különbség, ha például a komplett fizetésetek devizában érkezik, esetleg magyarországi hitelt kell törlesztenetek külföldről. A Curve Black kártyája megoldja ezt a gondot, ott nincs ilyen limit, cserébe fizetős.

Vannak egyéb szolgáltatások is, amik a Curve-nél hiányoznak, például kripto deviza váltása, de nekem leginkább a Revolutos ismerősök közötti gyors átutalás hiányzik. Erre viszonylag egyszerű a megoldás: egyszerűen mindkét kártyát magamnál tartom. Amikor kártyahasználatra van szükség, a Curve-öt veszem elő, amikor a spéci dolgok kellenek, akkor pedig a Revolutot.

A Curve-re mint cégre is igaz az, ami a Revolutra: jelenleg veszteséges – ahogyan például a Tesla is -, vagyis a jövője nem teljesen biztosított a cégnek. Szerencsére mivel nem tároltok náluk pénzt, ennek még kisebb a jelentősége, mint a Revolut esetében.

Tuti tippek Revoluthoz és Curve-höz

Nem véletlenül tárgyalom egyben a két szolgáltatást, hiszen én is kombinálva használom őket nektek is ezt javaslom:

  • 700.000 Ft készpénzfelvét ingyen (Curve): a Curve kártya napi készpénzfelvét limitje 200 GBP. Egy hónapban az első 10 felvét ingyenes, így 2.000 GBP-t felvehettek költség nélkül, ez kicsit több mint 700.000 Ft. Minden további felvét 0,5 GBP-be kerül, ami még mindig nevetséges összeg. A részleteket ezen a linken olvashatjátok. Ez alól egy kivétel van, ha a bankod figyeli az MCC kódot, és tudja, hogy készpénzfelvétet hajtottál végre (Raiffeisen pl. nem figyeli)
  • Dupla cashback (Curve): egyes bankok esetében a pénzvisszafizetést duplán is megkapjuk, egyszer a banktól – mert a Curve-ös fizetés vásárlásnak minősül -, egyszer pedig a Curve cashback kártyára.
  • Zsebpénz kártya fiataloknak (Revolut): a Revolut lila alapkártyája mellé most egy szivárványszínű kártya is rendelhető ingyenesen, amit a kártyák menüpont alatt jobbra lapozással tehettek meg. A két kártya ugyanazt az egyenleget használja, viszont a limitek külön állíthatóak, így akár a gyerek zsebpénzét is rá lehet tölteni. Érdemes a rendeléssel sietni, mert csak az első 30.000 igénylőnek jut.
  • Adakozás (Revolut): A Továbbiak/Adományok fül alatt adományozhattok különböző szervezeteknek. Jelenleg elég szűkös a lista, de folyamatosan bővül.
  • Valutatankolás (Revolut): a Revolut nemcsak fizetéskor és utaláskor képes devizát váltani, hanem bankszámlán „belül” is. Ez azért jó, mert egyrészt fel tudtok tankolni alacsony árfolyam mellett, másrészt ki tudjátok küszöbölni a hétvégén zárva tartó – és emiatt nagyobb költséggel váltó – piacok problémáját is. Hétköznap pénzt váltotok, hétvégén elköltitek.
Hogyan vegyünk fel Curve segítségével 700.000-et, ingyen 5 Napi készpénzfelvét ismétlése egymás után háromszor, 3 napon keresztül, költség nélkül.

A fentiekből kitűnik, hogy bár mind a Revolut, mind a Curve ingyenes – plusz a regisztrációkor még mindig jár a bónusz 5 GBP, az appban a D4WGX4ZE kódot használjátok -, elég széles mozgásteret biztosít azoknak, akik spórolni szeretnének, így aki még nem tette meg, annak érdemes igényelnie egy-egy kártyát.

A fintech sorozatunk következő részében egy újabb szolgáltatót fogok kivesézni, egyelőre a kilétét fedje homály.

hirdetés