hirdetés

Így spóroljunk pénzt a Revolut segítségével

Forradalmi fintech cégek Vol. 2

hír
Így spóroljunk pénzt a Revolut segítségével 1
írta: Don Kartács
2019-06-28

A sorozat előző részében kifejtettem miért érdemes a Revolut szolgáltatásait igénybe vennie mindenkinek. Vannak azonban finomságok, amelyekre nem tértem ki, például hogy lehet 220.000 Ft-ot ingyen felvenni, hogyan fizessük ki az utca közepén a haverunktól vásárolt cuccokat egy gombnyomással vagy éppen hogyan kapjunk vissza pénzt a vásárlásaink után.

A Revolut fizetős csomagjai

Az előző cikkben olyan nagyon nem tértem ki rá, de a legtöbb ember az ingyenes Sztenderd csomagot használja. Természetesen vannak fizetős csomagjaik is, amelyek extra szolgáltatásokat nyújtanak, ezeket a lenti táblázatban találjátok (én csak az ingyeneset próbáltam):

Sztenderd* Prémium Metál
ingyenes UK számla ingyenes UK számla ingyenes UK számla
ingyenes IBAN szám ingyenes IBAN szám ingyenes IBAN szám
150 különböző pénznem átutalása más pénznemben bankközi árfolyamon 150 különböző pénznem átutalása más pénznemben, bankközi árfolyamon 150 különböző pénznem átutalása más pénznemben, bankközi árfolyamon
29 devizanemben ingyenes átváltás 6000 EUR-ig 29 devizanemben ingyenes átváltás, limit nélkül 29 devizanemben ingyenes átváltás, limit nélkül
ingyenes pénzfelvétel bármely automatából 75.000 Ft-ig ingyenes pénzfelvétel bármely automatából 150.000 Ft-ig ingyenes pénzfelvétel bármely automatából 220.000 Ft-ig
ingyenes egészségbiztosítás ingyenes egészségbiztosítás
poggyász és utasbiztosítás poggyász és utasbiztosítás
globális gyorsposta globális gyorsposta
elsőbbségi ügyfélszolgálat elsőbbségi ügyfélszolgálat
hozzáférés 5 kriptovalutához hozzáférés 5 kriptovalutához
prémium bankkártya prémium bankkártya
eldobható virtuális kártyák eldobható virtuális kártyák
belépés a VIP helyekre, üzleti várókba belépés a VIP helyekre, repülőjegy foglalás stb.
Kedvezményes készülékbiztosítás (-20%) Kedvezményes készülékbiztosítás (-20%)
ingyenes turbó átutalás ingyenes turbó átutalás
ingyenes expressz kártyakézbesítés ingyenes expressz kártyakézbesítés
ingyenes concierge (szállás és repülőjegy foglalás, exkluzív eseményeken részvétel)
0,1% pénzvisszafizetés Európában és 1% Európán kívül
Havi díj: 0 EUR/hó Havi díj: 7,99 EUR/hó Havi díj: 13,99 EUR/hó

* a fenti szolgáltatások köre folyamatosan bővül

Szerintem nekünk, magyaroknak a Prémium tagság olyan nagy extrát nem jelent, lévén itthon havonta két alkalommal, összesen 150.000 Ft-ig a készpénz felvét ingyenes. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Revolut pénzfelvétele külföldön is költségmentes (az automatákkal vigyázzatok, azok a Revoluttól függetlenül szabhatnak ki készpénzfelvételért díjat). A Metál csomag 220.000 Ft-ja viszont már elég vonzó lehet azoknak, akik sokat járnak külföldre. Ami a pénzvisszafizetést illeti, a 0,1% miatt nem éri meg kifizetni az extra díjakat, erre a Curve nevű szolgáltatás – amiről a következő cikkben lesz szó – sokkal jobb. Néha viszont különböző akciók keretében a Prémium csomagot ingyen is behúzhatjátok, szóval érdemes figyelni a hivatalos honlapot.

Így spóroljunk pénzt a Revolut segítségével 3

Revolut a gyakorlatban

Megosztanék néhány életszerű példát, amit a gyakorlati tapasztalatok alapján szedtem össze.

Az egyik az extra készpénz felvét, amit további 75.000 Ft-ot jelent a törvény biztosította 150.000 Ft mellett, szóval, aki sok casht használ, annak jól fog jönni a plusz. A tapasztalatom az, hogy nem tárgyhónál nullázódik az összeg a Revolutban, hanem 30 naponként, de ezt a „továbbiak/profil/díjcsomag” menüpont alatt bármikor tudjátok ellenőrizni.

Az átutalások sebessége brutálisan gyors két Revolut fiók között, mire ezt a mondatot elolvastátok, már át is ment volna a pénz. Emiatt sokszor a társaságunkban is egy ember fizet – ha például a boltban kell vásárolni -, majd a költségeket szétosztjuk egymás Revolut számlái között. A múltkor az utca közepén így fizettem ki egy térdvédő protektort, a tulajdonosa fél perc alatt megkapta az érte kért összeget, szuper biztonságosan, készpénzhasználat nélkül.

Találtam egy ingyenes trükköt, amivel nagy mennyiségű devizát tudtam átváltani. Először a bankomnál akartam ezt megtenni, de a vételi és az eladási árfolyam között 8 forint különbség volt. A trükk a következő:

  • kérjetek a devizaszámlához egy kártyát, ennek az éves díja az én esetemben 6.000 Ft volt, de ezt bankja válogatja
  • vegyétek fel a Revolut alkalmazásba a kártya adatait
  • „top upoljátok” fel a devizát
  • utaljátok vissza a számláról a „banki átutalás” menüpont alatt az összeget és a Revolut ingyenesen visszaváltja forintra, középárfolyamon (USD esetében ez 3-4 Ft plusz minden dollár után, vagy több), de akár vásárolhattok is vele

A Revolut fiókotokat továbboszthatjátok az ismerősötöknek a „továbbiak/meghívás” menüpont alatt. Ha valaki rajtatok keresztül regisztrál, extra funkciókat is elérhettek, például a Sztenderd fiók alatt is elérhetővé válnak a kriptodevizák. A szolgáltatások köre ráadásul folyamatosan bővül, tehát idővel egy ingyenes kártya esetében is egyre több dologhoz férhettek hozzá.

Azt gondolom, hogy a fentiekkel azért együtt lehet élni, illetve egy jó megoldás az, ha nem tartotok rajta sok pénzt, csak pénzforgalmi számlának használjátok, nem pedig megtakarításinak. Ha pedig még tovább akarjátok növelni a fintech jóságot, akkor regisztráljatok egy Curve kártyát az alábbi linken (kaptok 5 font bónuszt is a D4WGX4ZE kuponkóddal), vagy ha nem akartok egyedül belevágni, akkor várjátok meg a következő cikket.

Akit pedig a virtuális banki szolgáltatások mélyebben érdekelnek, az lépjen be a frissen létrehozott fintech FB csoportunkba, ahol szívesen segítünk a felmerülő kérdésekben, illetve várjuk a ti ötleteiteket is a témában.

hirdetés