hirdetés

Aliexpress sportválogatás

Ti ajánlottátok, mi kiegészítettük

hír
Aliexpress sportválogatás 1
írta: Don Kartács
2020-06-26

Mivel itt a nyár, mindenki megy ki a szabadba sportolni, túrázni, kirándulni, biciklizni. A múltkor írtunk is bringás cuccokról, ami alá bekommenteltetek egy csomó mindent, így ezeket most nagyobb grémium előtt is megosztjuk, illetve kiegészítjük néhány általunk gyűjtött eszközzel.

Futás

Lifestyle (mindennapi viselet)

 

Bringázás – Minden egy helyen

A múltkori Alis bringás poszt után egy csomó cuccot ajánlottatok, ami jó, illetve mi is gyűjtöttünk hozzá néhányat, íme, a lista:

Az Aliexpress Xoss boltja igazi mekka a bringások számára, a fedélzeti komputer 30 dollártól indul, 15 USD-ért pedig sebesség és kadenciamérő szenzor is van. Az Xlite 100 hátsó lámpa sem rossz cucc 6000 Ft körül. Aki mérne más testadatokat is, az a felkarra csatolható pulzusmérő szenzort is vehet, ami ANT+ protokollon keresztül kommunikál Garmin eszközökkel. Nekem ennél „bejövősebb” a Kyto vagy a Magene H64 pulzusmérő mellkas pántja, amiket általában 6-7000 Ft körül már el lehet hozni.

A másik ilyen nagyobb csoport az igpSport cuccai, a komputereik tipikusan szerepelnek a Top X Budget bringakomputer videókban, vagyis remek ár-érték arányú eszközöket gyártnak. Nyilván nem egy Garminnal vagy egy Wahooval kell összemérni őket, de azért itt is vannak Strava kompatibilis kütyük, érdemes körülnézni közöttük.

 

Ugrókötél – Minőségit féláron

A múltkori okosugróköteles teszt után körbejártam a témát, hogy mi alapján is kellene normálisabbat választani. Ha hosszabb távra terveztek – pl. crossfit edzés miatt – , akkor van pár kritérium, ami alapján érdemes előszűrni:

  • golyóscsapágyon forogjon a sodrony
  • cserélhető kábel, az sem baj, ha egyből két méretet adnak hozzá
  • a nyél súlyozható legyen
  • a fogantyún legyen grip, ami ha elkopik, akkor egyszerűen eldobjátok róla

Természetesen ebből is vettem egy szettet, amint megérkezik, megtudhatjátok, milyen.

Itthon kezdtem a nézelődést, és a normális minőségű golyóscsapágyas ugrókötelek alapkiszerelése – tehát súly és plusz kábel nélkül – kicsivel 10 rugó alatt érhető el. Ugyanez Aliexpressen teljes szettben nagyjából 5000 Ft, de azért itt is van választási lehetőség:

Ha még több Aliexpress-es cuccra vagytok kíváncsiak, akkor keressétek Best of Aliexpress cikkeinket, vagy kattintsatok fölül az Aliexpress címkére.

hirdetés