hirdetés

Aliexpress telefontokok tesztje

Személyes élmények

teszt
Aliexpress telefontokok tesztje 1

Forrás: Aliexpress

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-05

Vettem 2 telefontokot is tavaly, és most hogy bejárattam őket, érdemes volt megírni róluk a tesztet. Alapvetően több Aliexpress boltból szoktunk – mármint Attis kolléga és én – mobil tokokat behúzni, jellemzően a Leuno márkából. Ezek olcsók, jó minőségűek és mágneses autós tartóra is felcuppanthatók. Márpedig 1000-1500 Ft-ért ennél nem nagyon lehet jobbat kapni, mutatom is hogy miért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vagyis, a feladat adott volt, kellett egy tok, ami:

 • nem túl drága
 • jó a minősége
 • jól néz ki
 • mágneses tartóra rakható

Hol lehet jóféle töltőket, kábeleket és telefontokokat találni? Természetesen az Aliexpressen.

Van pár „bejáratott” boltunk, ahonnan az ilyeneket szoktuk vásárolni, Attis a Relaxtoo Global Trading és a Top Wonderful boltokra esküszik, én pedig a Lereach-től szoktam venni ilyen termékeket, de gyakorlatilag ugyanazt árulják, tehát bármelyik shop megteszi.

Most, hogy letudtuk a kötelezőt, nézzük, mit is kaptok a pénzetekért. A színes tokokat a Lenuo gyártja, érdemes körülnézni, mennyibe kerül ugyanez az Alzánál – 3-5000 Ft -, szóval ez már nem a gagyi kategória, mégis meglepően olcsó Kínából rendelve. Szóval, a Lenuo tokok nagy része kétszínű, általában felül fekete, amihez egy másik színt lehet alulra társítani, ami lehet fekete, kék, zöld, narancs és piros. A felső rész ujjlenyomattaszító műanyag, a tok széle szilikon, az alsó színezett elem pedig bőrhatású műanyag, meglepően jó minőségben. Sokkal jobb fogni mint egy átlagos tokot, viszont valamennyire megnöveli a telefon vastagságát, ami nehezebbé teszi az egykezes használatot.

Tipikus kínais vonás, hogy valamiért ráírták az alsó részre a „Generous” szót, vagyis bőkezű/nagylelkű, ami szerintem olyan nagyon nem illik a telefontokhoz. Mint ahogy a kamu kamera paraméterek sem, az összessen ez szerepel, verziótól függetlenül: „Lens 12 MP/f1.8 & f2.8 aperture”. Ennek semmi köze nincs a valós értékekhez, így nem tudom, ennek mi értelme. Ezt leszámítva viszont a cucc patentül néz ki, jó az anyaghasználata és szerencsére nem is csúszik, plusz nem ad olyan nyálkás érzetet, mint a gyári átlátszó tokok. A Relaxtoo shopjában kapható „noname” tokra az „IQS Design Best of Yourself” felirat került, ami pont ugyanannyira felesleges, mint a Generous, de hát ez ilyen, a kínaiak mindig kényszeresen akarnak valamit „fejleszteni” a termékeiken.

Forrás: Aliexpress

A Lenuo azt állítja, hogy a tokja védi a kamera lencséjét is,

de pl. a Poco X3 NFC esetében a kamerát burkoló műanyag egy kicsit túllóg a tok síkján, tehát ebben az esetben ez nem igaz, de a jobban besüllyesztett moduloknál még ezt el is tudom képzelni ezt. A bal alsó sarokban van egy fül csuklópántok felszereléséhez, igaz, ezt nem adják a tok mellé, de azért nem érzem megoldhatatlan feladatnak egy ilyen beszerzését. A legfontosabb funkció számomra az a fém betét, ami a tok közepében bújik meg, és így a teló felrakható mágneses tartókra is, ami szerintem a legfontosabb tulajdonsága, de ha ez nektek nem lényeges, még akkor is kaptok egy remek tokot, fillérekért.

Összegzés

Az Aliexpress telefontokokban nagyon erős, de a Lenuo tokjai még ezek közül is kiemelkednek. Jó a minőségük, nem gyűjtik nagyon az ujjlenyomatokat, mágneses tartóra felrakhatók, és persze sokkal olcsóbbak mint itthon. Van bennük némi kínai bazáriság, ami felesleges feliratokban nyilvánul meg, de ezt pár nap után már észre sem fogjátok venni. Egy dolgot tudok felhozni ellenük, hogy elég lassan érkeztek meg – kb. 40 nap -, de cserébe a szállítás is ingyenes volt. A telefontokok darabjáért 1080 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot fizettem – az áfa már benne volt az árban -, enyiért ajándéknak érzem őket.

Pro

 • Mágnesezhető betét
 • Jó minőség
 • Olcsó

Kontra

 • Fölösleges feliratok vannak rajta

hirdetés