hirdetés

BlitzWolf BW-S6 töltőfej teszt

A két dudás felpatchelve

teszt
BlitzWolf BW-S6 töltőfej teszt 1
írta: Atika
2019-06-18

Nemrég volt teszten a BW-S2, ami egy remekül sikerült kétportos töltő, néhány embernek azonban hiányozhatott belőle a QC támogatás. Nem is a BlitzWolfról beszélnénk, ha nem lenne erre is megoldásuk, amit még számos extrával fejelnek meg. Hölgyeim és uraim, fogadják szeretettel a BW-S6-ot!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

9.9

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9.5
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Eddig ugyanaz, mint a BW-S2. Igen ám, de a másik port narancssárgára van színezve, ez pedig a QC 3.0 támogatás jelöli (ami visszafelé kompatibilis a QC 2.0-val is.) A Qualcomm gyorstöltési szabványát nagyon sok eszköz használja, így ez egy nagyon hasznos dolog.

A technológia lényege, hogy a töltő kommunikál a kompatibilis eszközökkel, és minden esetben az optimális kimenetet biztosítja nekik. Így minimalizálja a hőveszteséget, tehát nem melegszenek annyira a töltött eszközök, és igyekszik mégis a lehető legnagyobb teljesítményt átvinni, hogy minél gyorsabb  legyen a töltés. A kimeneti feszültséget ennek érdekében változtatni tudja: QC 2.0 esetén 5, 9 vagy 12 V-ra, QC 3.0 esetén pedig 0,2 V-os ugrásokkal 3,6-12 V között bármilyen értékre be tudja állítani, és az áram is változtatható értelemszerűen.

Nem áll itt meg a tudomány, ugyanis a QC 2.0 és 3.0 mellett ez a port ismeri a Huawei, Samsung és Apple gyorstöltési protokollt is, így ezek a készülékek is gyorstölthetők vele. Találkoztunk már ezzel a BW-S9 kapcsán is, és imádtuk, konkrétan egy svájci bicskát varázsol a töltőből ez a képesség.

Ki is próbáltam gyorsan a telefonommal, ami QC 3.0 kompatibilis, és a jól ismert USB-s terheléssel is lecsekkoltam. Mindkettő szerint tökéletesen implementálták a technológiát, 3,6-12 voltig minden feszültségszintet kiadott, amit kértem tőle.

A BW-S2 nagy erőssége volt a nagy kimeneti teljesítmény. A BW-S6 még erre is rátesz egy lapáttal, a 2,4 amperes porton 12, a QC porton pedig akár 18 W-ot is ki tud adni, így összesen akár 30 W kimeneti teljesítménye is lehet, ami extrém magas érték.

Elvégeztem a szokásos méréseket, hogy teszteljem a megbízhatóságát. A QC port valóban kicsivel 18 W felett teljesített, amikor elérte ezt az értéket, a feszültséget elkezdte csökkenteni, hogy nagyobb áramot tudjon kiadni, majd amikor úgy gondolta, hogy a feszültség már kevés lehet a töltött eszköznek, kikapcsolta a kimenetet. Piros pont a védelemnek, így kell ezt csinálni. A 2,4 amperes portból 2,8 ampert is sikerült kipréselni kikapcsolás előtt, úgyhogy a BW-S2-höz hasonlóan túlterhelhető.

Mindkét porton terheltem hosszabb ideig is, hogy megnézzem mennyire stabil és mennyire melegszik. Megint arra jutottam, hogy tökéletesen stabil a kimenet túlterhelve is, és nem melegedett a langyos szint fölé. Végezetül rádugtam a telefonomat a QC portra, ami 15 W-ot húzott ki belőle, közben a másik porton egyre növeltem a kért áramot az USB-s terheléssel. Így is elment 2,8 amperig, holott a gyári érték csak 2,4. Igaz, a feszültség esett közben valamennyit, de ez még simán belefér egy 5 volton töltött eszköznek. Magyarul hiába van rádugva két nagyon éhes eszköz, mindkettőt nagy árammal tudja etetni, nem melegszik, nem ingadozik a kimenet, tökéletesen ellátja a feladatát.

Összegzés

Ismét hatalmas piros pont jár a BlitzWolfnak. A BW-S2-nél megismert remek teljesítményt és összeszerelési minőséget kapjuk a BW-S6-tól is, viszont már a QC tulajos is boldogok lehetnek, ugyanis az egyik port QC 3.0 képes. Na jó, ne szerénykedjünk, valójában ez a port ismeri a QC 2.0 és 3.0 szabványt, valamint az Apple, a Huawei és a Samsung gyorstöltési protokollját is, így ezzel az egy eszközzel az egész család összes okos cuccát gyorstölthetjük. Emiatt összességében még nagyobb összteljesítmény is kihúzható belőle, mint a BW-S2-ből, akár 30 W-ot is képes kiadni a két portján összesen. Ez extrém magas érték, normál használat esetén nem is lesz szükség ekkorára. Mindezt megfejelik még egy jó árral is, 3.800 forintot kérnének érte a Banggoodon. Akinek pedig nincs szüksége a QC 3.0-ra, veheti kb. 1.000 forinttal olcsóbban az ugyanezt kínáló BW-S2-t.

Pro

 • 30 wattos teljesítmény
 • QC 3.0 kompatibilitás

Kontra

hirdetés