hirdetés

Blitzwolf BW-PC1/PC2/PC3 elektromos elosztók tesztje

Variációk egy témára

teszt
Blitzwolf BW-PC1/PC2/PC3 elektromos elosztók tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-04

A BlitzWolf jó érzékkel vette észre, hogy mostanában eléggé trendi termékek az elektromos elosztókba épített USB portok, amiket töltőként lehet használni. Az összes ilyennek a rákfenéje, hogy az új szabványok megjelenésével elavulnak. Ezen változtatott most a BlitzWolf, hiszen 3 db QC 3.0 képes, PD porttal is rendelkező elosztót dobott piacra 8600 és 14 400 Ft közötti összegért. Kettő közülük ráadásul EU raktárból érkezik, de mivel a Banggood minden terméke után rendezi az áfát, a minimális szállítási költségeken túl mással nem kell számolnotok.

BlitzWolf BW-PC1

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

BlitzWolf BW-PC2

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

BlitzWolf BW-PC3

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Akit ez zavar, egy gombnyomással ki- illetve bekapcsolhatja a BW-PC széria darabjait. Mindhárom tesztalanyt ellátták elektronikai védelemmel, így védettek az alábbiak ellen: túltöltés, túláram, túlmelegedés és túlterhelés. Ami a gyorstöltési szabványt illeti, mindegyik képes Quick Charge 3.0-val tölteni, mindhárom 18 W-ot tud leadni az USB-A és 20 W-ot a PD porton keresztül, ha pedig több csatlakozót használtok egyszerre, akkor 15,5 W-tal képesek tölteni.

Mint látható, a három termék egyen technikával rendelkezik, de ezzel önmagában semmi baj nincsen.

Az persze másik kérdés, hogy elég-e manapság 18 és 20 W teljesítmény az eszközök töltéséhez. Telefonokhoz szerintem nem, az egyéb csetreszekhez viszont bőven, tehát vannak a dolognak korlátai, de egy komolyabb teljesítményű – 45-65 W-os – telótöltőért simán elkérnek 5-10 000 Ft-ot, ami gyakorlatilag egyenlő az elosztók árával, így ez annyira talán nem is várható el ebben az ársávban. Szintén nem elvárható funkció, de azért jó lenne, ha nemcsak a klasszikus F – más néven a német „Schuko” -, illetve a kombinált E és F szabványú dugókat tudná fogadni, hanem mindenfélét, mint például a Xiaomi KingMi Powerstrip, ami nekem is van, és amit a galériában található képen is láthattok.

 

Blitzwolf BW-PC1/PC2/PC3 elektromos elosztók tesztje 21

Forrás: Banggood

BlitzWolf BW-PC1 – Rubik kocka

A legegyszerűbb és egyben a legolcsóbb töltő is a háromból, amit egy nagyjából 9×9 centiméter élhosszúságú, 351 grammos lekerekített sarkú kockaként kell elképzelni. 2 db USB-A, 1 db Type-C PD port, illetve 3 db F típusú csatlakozóaljzat van rajta, illetve a már említett indikátor LED és egy bekapcsoló gomb. A kábele másfél méter hosszúságú, illetve egy tépőzáras pánttal lehet rögzíteni a nem használt kábelrészt és természetesen ez is F típusú földelt csatlakozóval rendelkezik, ahogy mindegyik.

Bár a sajtóanyagban látszik ilyesmi, én a dobozban nem kaptam hozzá öntapadós felületet és az alján sem képeztek ki ilyet, pedig nem egy rossz elképzelés, hogy a kis súlya miatt asztal ajára is felragasszátok az eszközt. Két dolog miatt viszont talán ez az elosztó tetszett a legjobban, az egyik a kicsi mérete, a másik a magassága. Előbbi akkor jön jól, ha el akarjátok rejteni például a kanapé sarkában, nagyon diszkrét és alig foglal helyet, utóbbi pedig akkor nagyon előnyös, ha van otthon robotporszívó a lakásban, ez ugyanis ahhoz túlságosan magas – viszont nem túlzottan -, hogy a robotok felmásszanak rá, illetve a LIDAR szenzor is jó eséllyel észreveszi.

Dugókat beledugva elég passzentosak az aljzatok, nem lötyögnek, minőségi benyomást keltenek.

Szintén használható még egy dologra, fel tudjátok tenni az íróasztalotokra, és akkor nem kell alatta kotorászni, ha be akartok dugni valamit, illetve a laptop portját sem foglalják el az éppen töltődő eszközök. Cseh és francia raktárból is rendelhető, az ára gyakorlatilag mindkét raktárban ugyanannyi, 8600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül alakul. Tetszett, mindenkinek ajánlom.

 

Blitzwolf BW-PC1/PC2/PC3 elektromos elosztók tesztje 22

Forrás: Banggood

BlitzWolf BW-PC2 – Töltő trepni

Ez a legnagyobb cucc a három elosztó közül, egy igazi mindenes. 8 db 230-as dugalj, 3 db USB-A és 1 db Type-C port van rajta, a fél lakást fel lehet rá pakolni. Az persze egy másik kérdés, hogy ettől még sem a terhelhetősége, sem a leadott teljesítmény nem nőtt meg, így nehezen tudom elképzelni, hogy például egyetlen sarokban kinek lesz szüksége egyszerre 12 darab kimenetre, nekem még sosem volt, de lehetnek azért ilyen esetek. Lényegesen laposabb mint a BW-PC1 és nehezebb is – 557 gramm -, és csak ez rögzíthető falfelütekere, ugyanis van két furat a hátoldalán, így ráakasztható csavarokra.

A kábele is hosszabb, mint a BW-PC1-nek, 2 méter a beleintegrált kábel,

így leginkább erre tudom azt mondani, hogy klasszikus elosztó. Egy bajom van vele, hogy mivel a beltartalom lényegében megegyezik, csak a portok számában van eltérés, ezért sokallom az érte kért 13 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, ráadásul ezt GWTR – kínai – raktárból küldik, és ugyan a Banggood fizeti a termékei után az áfát, így sokkal lassabban ér majd ide mint a BW-PC1 vagy a PC3. Ha valaki mindenképpen ilyen formájú elosztót szeretne, akkor spanyol raktárból az Ldnio termékét javaslom, amiért 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot sem kérnek.

 

Blitzwolf BW-PC1/PC2/PC3 elektromos elosztók tesztje 23

Forrás: Banggood

BlitzWolf BW-PC3 – A töltők felhőkarcolója

A három közül ez a legérdekesebb kialakítású, ugyanis amit a BW-PC2-n oldalra és előre alakítottak ki, ezt gyakorlatilag itt felfele. Ennek is 2 méter hosszú a kábele, és ezen is van 8 db 230-as csatlakozó, de az USB fronton egy kicsit variáltak, 2 db Type-C és 2 db USB-A portot kapott. Ez abból a szempontból nem különösen izgalmas, hogy egy PD porton akár 100 W-ot is le lehetne adni, ehhez képest a maximum teljesítmény itt is 20 W, szóval szerintem ez akkora előnyt nem jelent a másik kettőhöz képest.

Ami viszont igen, hogy erre sem mászik fel a robotporszívó, cserébe nem is annyira diszkrét, mint a „kiskocka”, szóval ez egy fajta hibridje a BW-PC1-nek és a BW-PC2-nek. 576 gramm, mi szintén majdnem megegyezik BW-PC2 saját tömegével, tulajdonképpen annak vertikális változata. Rosszat erre sem tudok mondani, de pont ugyanaz a baja, mint az előzőnek, hogy drága. 14 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, viszont ez elérhető francia raktárból is, ingyenes szállítás mellett. Ebben az esetben a spanyol raktárat nem javaslom, onnan ugyanis nagyon drága a szállítás.

Összegzés

Alapvetően mindegyik elosztóval elégedett voltam, jó minőség, kellemes kialakítás, tonnányi védelem, és egy kisebb töltőt kiváltó funkcionalitás. Az, hogy nektek melyik forma jön be, már teljesen szubjektív, az ára viszont eléggé kézzelfogható, és bizony számolni is lehet vele. Tegyük meg ezt akkor együtt: egy átlagos elosztót a boltban 3-4000 Ft-ért lehet kapni, nézzünk mellé egy PD szabványt támogató töltőt. A legkisebbek 15-20 dollár között vannak, ez 5-6000 Ft-ot jelent, adjuk össze a két számot, a tartomány 8-10 000 Ft, ennyit ér a két eszköz külön-külön, vagyis ha ezeket egybeintegrálják – ami nyilván előnyös -, akkor megkapjuk azt a 10 000 Ft-os sávot, amiben gondolkodni kell.

Ez alapján a BW-PC1 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért olcsó, a BW-PC2/PC3 pedig 13-14 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért drága. Szerencsére a PC2-re nagyon hasonlító – igaz nem Type-C portos – Ldnio csak 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., és akkor visszajutottunk a BW-PC1 árszintjére. Én ezt a két eszközt venném magamnak, de ha leesne a PC2/PC3 ára 10 000 Ft alá, akkor bizony azokra is rákívánnék. A BW-PC1-et cseh raktárból, míg az Ldinot spanyol raktárból érdemes rendelni, úgy érnek ide a leggyorsabban.

Pro

 • BW-PC1: kicsi, jó minőségű, olcsó, ki-be kapcsolható
 • BW-PC2: jó minőségű, rengeteg csatlakozó, ki-be kapcsolható
 • BW-PC3: jó minőségű, rengeteg csatlakozó, ki-be kapcsolható

Kontra

 • BW-PC1: lehetne hosszabb a kábel
 • BW-PC2: drága
 • BW-PC3: drága

hirdetés