hirdetés

N-One Npad Air tablet tesztje

Honnan került elő? – FRISSÍTVE

teszt
N-One Npad Air tablet tesztje 1

Forrás: Geekbuying.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-11-05

Belefutottunk egy számunkra ismeretlen márkába, az N-One-ba, aminek a tabletjén megakadt a szemünk. Miért ne teszteljük le, gondoltuk, és így is lett. A 10,1 colos, 4G képes, 4/64-es modellért ráadásul nem is kérnek sokat, az NNN71WKHUTK  kuponnal 37 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért haza lehet vinni EU raktárból, a szállítás pedig ingyenes. A kérdés az, hogy igazgyöngyöt tartalmaz-e a kagyló vagy csak egy újabb semmirekellő hardver rabolta az időnket. Lássuk, mi lett az eredmény!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 10

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Tudjuk le a kötelezőt, mert itt túl sok látnivaló nincsen, 6200 mAh-s akkuval vitézkedik, ami üzemidőben nagyjából 7 órányi videónézést jelent. Mivel gyakorlatilag nem kezel gyorstöltési szabványokat – bár elvileg a 10 W az a QC1 -, ezért meglehetősen türelmesnek kell lennetek az újratöltés kínzóan hosszú ideje alatt, ami durván 3 órát tesz ki. A másik a szenzor és csatlakozó szekció, ahol szintén nem vitézkedik – de azért nem is vérzik el – az N-One, jack bemenetet, duális SIM kártyát micro SD kártyahellyel, duális WiFi-t, BT modult, sztereó hangszórókat, 4G modemet és műholdas navigációt tud felvonultatni, de nincs NFC – mondjuk minek lenne? -, 5G és pedométer vagy éppen infra sem, de sokkal nagyobb baj, hogy fényérzékelő szenzor sincs. Így mindig kézzel kell állítgatni a kijelző fényerejét, igaz ez a modul még a drágább tabletekből is sokszor kimarad.

Forrás: Geekbuying.com

A kamera szekció tableteknél általában a vicc kategóriája,

nem szoktam vele túl sokat foglalkozni, és itt még a szokásosnál is kevésbé érdemes. 5 MP a hátlapi és 2 MP a front kamera, ami miatt videóhívásra meg a boltok nyitvatartási idejének lefényképezésére jó, másra nem. Ennél sokkal izgalmasabb, hogy milyen használni az Npad Airt.

 

N-One Npad Air – A léc van alacsonyan, vagy az ugrás jó magas

Amikor megláttam a központi magot, akkor egy kicsit megijedtem. A méltán nem túl híres UNISOC gyártó T310-es lapkájáról van szó, amiről azt kell tudni, hogy a cég  a szám növekedésével jelöli az egyre magasabb teljesítményű chipjeit. És hát nem lövök le nagy poént azzal, hogyha elárulom, hogy a számozás nem 1-től 310-ig, hanem sokkal inkább 310-től 710-ig tart, vagyis ez a legkisebb modell.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Volt korábban egy SC-re keresztelt széria is, ami egy még elavultabb technika, de a Tiger lapkák – ezért van T betű a szám előtt – is csak 12 nm-es technológiát használnak. Elkezdtem a szokásos benchmark szoftvereket futtatni, hogy kiderüljön az igazság, Antutun nagyjából 150 000 pontot szedett össze, míg a GFX Benchmarkon 18 FPS-t produkált a T-Rex teszten. A teljesítményt azonban nemcsak ez ütheti agyon, hanem a lassú hátértár is, így az A1 SD Bench-csel is mértem egyet, az eredmény az alábbi lett: 150 MB/másodperc olvasást és 136 MB/másodperc írást mutatott a progi.

Ezek a számok egyáltalán nem meglepők, valahogy össze kellett hozni az alacsony árat,

és ez is bőven elég ahhoz, hogy az ember netezzen, filmeket nézzen, meg emaileket irkáljon róla. Másra viszont nem nagyon, annak ellenére, hogy a 4 GB RAM jó szolgálatot tesz az Android futtatásában, és a 64 GB-os háttértáron is el lehet férni, de egy kis plusz memóriáért szerintem sokan fizetnének többet. Azért helyenként akadozott a rendszer, pedig nem tolta túl a gyártó, az Android 11 gyári, nincsenek bloatware-ek és fölösleges alkalmazások, de van Google csomag, vagyis teljesen használható az N-One terméke.

Akkor pedig különösen, ha ezt az átkozott fóliát leszeditek a kijelzőről.

Ugyanis minden ilyen olcsó tabletre nem meglepő módon filléres fólia kerül, amitől az érintésérzékenység pocsék lesz, és tovább rontja az alapból nem túl kellemes tapintású panel érzékenységét. Fura, ragadós módon tudjátok az ujjatokat huzigálni a felületen, nem mondom, hogy használhatatlan, de azért nem az igazi, vegyetek inkább rá egy üvegből készültet. A műanyag lap alatti kijelző egy 1920×1200 pixeles FHD+ felbontású IPS panel, tűrhető betekintési szögekkel és fényerővel, ami kitartóan gyűjti az ujjlenyomatokat, és fénylik is mint a Salamon töke. Volt ráadásul egy furcsa jelenség, ami fölött nem tudtam napirendre térni.

Valamiért teljesen véletlenszerűen megfordította a képet 180 fokban,

akkor is, ha nem nyúltam hozzá, hanem csak egy szoftver – mondjuk az Antutu – futott rajta. És ez azért érdekes, mert itt nem arról van szó, hogy állóból fekvőbe fordul, hanem a komplett kép egy félfordulatot tesz, majd megáll fejjel lefelé, de hogy miért, arra nem jöttem rá. Ha kézbe véve használtam vagy filmet néztem, akkor nem csinálta, szóval itt valami szoftveres kínról lehet szó. Gondoltam lefrissítem, és volt is új patch, de arról nem szól a fáma, hogy meddig támogatja az N-One az eszközeit, és hát a képforgatásos problémát sem oldotta meg a legújabb patch.

Ettől persze nem ment el a kedvem, néztem rajta filmet, neteztem és hasonlók, viszont a komolyabb játékokat a helyetekben nem erőltetném. Sőt, a Play Áruház meg sem jeleníti például az Asphalt 9-et, de azért a kisebb neveket elfuttatja a tablet. A „kevesebb több lett volna” mondás itt is igaz, az 1920*1200 pixel helyett egy sima Full HD panel is elég lenne, mert a plusz pixelek meghajtása csak a hardvert gyilkolja, érdemben nem segít sem a böngészésben, sem a filmek nézésében. Ami viszont feltűnt, hogy elég nagy elánnal húzza le a programfrissítéseket az N-One, szóval a kétsávos WiFi-je meglepően jó. A 4G-t is kipróbáltam, és nagyjából olyan tempót hozott, mint a telefonom, szóval egészen korrekt teljesítményt nyújtott a táblagép.

Összegzés

Milyen tablet az N-One? Gyorsnak nem gyors, különlegesnek nem különleges, de olcsó és használható. A legfurább hibája az érthetetlen képernyőforgatás, ami csak egyes alkalmazások alatt jön elő, illetve a kijelző általános érzéketlensége is említést érdemel. Nem egy prémium termék, de az elvárások kordában tartásával szerethető az Npad Air.

És a válasz a kérdésre, hogy igazgyöngy-e az N-One vagy inkább semmirekellő-e a cucc, a válasz az, hogy egyik sem. Egy elfogadható választás, de semmi több, amit az NNN71WKHUTK  kuponnal 37 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért haza lehet vinni EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Olcsó
 • Netezésre, videók nézésére alkalmas
 • Tiszta, bloatware-ek nélküli Android
 • 4G képes

Kontra

 • Egyszerűbb játékokat elfuttat, de azért nem egy gamer cucc
 • Feleslegesen nagy felbontású kijelző, egy Full HD elég lett volna bele, ráadásul érzéketlen és csillog is
 • Fura képforgatásos hiba
 • Nincs fényérzékelő szenzor, így automatikus fényerőállítás sem

hirdetés