hirdetés

Roidmi EVE CC önürítős robotporszívó teszt

Bunkó vagy Bugsy

teszt
Roidmi EVE CC önürítős robotporszívó teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-12-15

Volt néhány kaland a Roidmi önürítős porszívójával, a Roidmi EVE CC-vel, ami a Roidmi EVA és a Roidmi EVE Plus kistestvére, annak visszafogottabb funkcióival felvértezve. A szokott dolgokat kapjátok, feltörlés, porszívózás, kismillió elektromos funkció, és persze az EVA-nál szerényebb ár. Az NNNHUZCD  kóddal 106 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A robottal viszont meg kellett vívnom a harcomat, mert nem volt hajlandó WiFi-n keresztül csatlakozni a túl hosszú jelszavam miatt,

szóval ennyit a biztonságról. Pont a tesztek miatt van itthon egy tarcsi router, azzal már simán ment, de ez 2023-ban azért egy kicsit gáz. A setuppal gyorsan megvoltam, viszont átnéztem a műszaki paramétereket, hogy tudjam kb. mire számíthatok.

A szívóerjee 4000 Pa – egyes források szerint 3800 Pa -, ami kellően sok,

az akkuja 3200 mAh kapacitású – ez 180 perc takarítási időt teszt lehetővé -, ami a kisebb eszközök között szinte már sztenderd, erre, a gyártó 150 négyzetméternyi lefedhető felületet ad meg. Van resume and recharge, vagyis magától visszadokkol és feltölti magát, majd folytatja a takarítást, illetve porszívóz és feltöröl, ezekhez egy 260 és egy 300 ml-es tartály áll rendelkezésre. Ez nem túl sok, de mivel önürít a gép, ezért majdnem mindegy, mennyi az annyi. Itt jegyezném meg, hogy az önürítés gyakoriságát nem lehet szabályozni, ami azért idegesítő, mert ha meglökitek a gépet, és egy picit eltart a hátulja a dokkolótól, az automatikus bedokkolás után megint ürít egyet, ami teljesen felesleges. Ez az 1 bites működés ma már elég ritka, de nem ez volt a fő bajom a géppel.

Az oldalkeféje hagyományos, ami tipikusan ez a spórolás jele szokott lenni, az úszókefe viszont kevert műanyag sörtés-szilikonos, amivel jól lehet a szőnyeget is tisztítani. A porzsákja jó nagy, 2,5 literes, amivel 60 napra automatizálható, ez bizony egyáltalán nem rossz érték. Van egy érdekes szeánsza: ha nincs térkép a memóriájában, körbemegy a lakáson takarítás nélkül, nagyjából 5 perc alatt, megjegyzi mi hol van, és utána indulhat a buli. Sajnos a sajtóanyagban le merték írni az alábbi mondatot: „intelligent navigation to avoid obstacles”, hogy ez mennyire igaz, arról fogok most szónokolni.

hirdetés

Roidmi EVE CC önürítős robotporszívó teszt – Szerintük ez okos

Ha egy robotporszívó valamivel igazán fel tud húzni, az a kulturálatlan működés vagy az ostoba, kontraproduktív programozás. Hiszen az egésznek az értelme az, hogy automatán teszi a dolgát, szépen csendben eltakarítgat, amíg én valami értékteremtű dolgot végzek, helyette. Mert ha állandóan vele kell foglalkoznom, akkor tulajdonképpen én is tologathatnék egy stick porszívó, nem? De.

Már pedig ha valamit nem tud a Roidmi EVE CC, az a kulturált működés.

Egyrészt, minden vackon felakadt, ami miatt olyan csörömpölést rendezett, mint az állat, ennek a finomsághoz semmi köze. Aztán bizonyos dolgokra, mint a cipőtartó tálca, úgy fel tud kapaszkodni, hogy végigvonszolja a műanyag cuccot a lakáson, az első falig. Itt megpróbál a végtelenségig elhátrálni, de hát jé, valaki odarakott alattomos módon egy téglafalat, így ez nem sikerül neki. Ebből az állapotából nem tud kijönni, akkor sem ha kiszabadítom, helyette faltörő kosként nyomja magát a szegélyléchez, hátha történik majd valami, de persze nem. Először a párom mentette ki kétszer, következő takarításkor én még háromszor, és ez így ment 3-4 napon át. Amikor a kollegáimnak a 3. videót küldtem a szerencsétlenkedéséről, már kínjukban ők is nevettek.

Mindezt úgy mondom, hogy 9 éve lakom ugyanabban a lakásban és már vagy 50 porszívót teszteltem és ha 5% csinálta ugyanezt, akkor sokat mondok, igaz azok is évekkel ezelőtt. Azért egy lapos asztallábnak nem szabadna már gondot okoznia ezen a szinten sem. A küszöbmászó képessége 17 mm, ezt egyébként flottul hozza, csak „ha nem megy f erővel, próbáld meg 2f-fel” logikát követi. Ráadásul van egy idegesítő, búgó alaphangja, mint a Feledés című filmben az őrdroidnak, amit nem mindig csinált. De amikor igen, akkor sem értettem miért, mert nem változott semmi.

A másik probléma az app, aminek a felülete nagyon átlátható, viszont egy csomó dolgot nem tud, pont olyasmiket, amitől ergonomikusabb lenne a használat.

Az egyik a már említett önürítő állomás beállításának a hiánya, a másik a térképforgatás – egy vertikális kijelzőn is horizontálisan áll a lakás alaprajza -, a harmadik a LED-ek kikapcsolhatatlansága. Ami viszont a legidegesítőbb volt, a térkép feldarabolása, ugyanis nem engedte a fal mentén elvágni a helyiségeket, pedig nem egy kör alakú stadionban lakok. Tudjátok mi volt a baja? Hogy ott volt egy fal, meglepő mi? Így csak srégen tudtam felszeletelni a lakást, ahogy a képeken is látszik.

Ezek azért ma már nem túl bonyolult dolgok, a legtöbb konkurens is tudja is. Cserébe viszont egy csomó nyelvre át lehet állítani, viszont sajnos magyarra nem. A többi funkciója megfelelően működött, amik az alábbiak:

 • gyors térképépítés
 • takarítás normálisan és él mentén
 • porszívózás, felmosás vagy ezek egyszerre
 • no-go, no-mop zónák és virtuális falak letétele
 • takarítás ismétlése
 • terület feldarabolása
 • takarítási és feltörlési paraméterek szobánkénti testreszabása
 • takarítási napló
 • térkép mentése (de sehol nem találtam, hányat tud eltárolni, és visszatöltési funkció sincs, szóval gondolom, egyet)
 • időzítés
 • ne zavarj mód
 • hol vagyok funkció
 • egyebek, mint firmware frissítés, átnevezés és hasonlók

Forrás: Roidmi.com

Ez valljuk be, nem sok, ennél szinte az összes konkurens többet tud.

Mentségére legyen mondva, hogy szépen takarít, ami a nagy szívóerőnek és a remek kialakítású, enyhén V alakú hengerkefének köszönhető. Ahogyan az alap feltörlés is rendben van, de ahogyan már mondtam: ezt ma már az összes konkurense is tudja.

Összegzés

A Roidmi EVE CC az első olyan terméke a cégnek, ami nem igazán tetszett, mert ugyan az ára rendben van, de elképesztően bénán programozták le. Beakad dolgokba, össze-vissza küzd tárgyakon és egy csomó olyan funkciója hiányzik, amitől ergonómiailag kényelmes lenne használni. Ráadásul a konkurensek olcsóbban adnak többet, így túl sok érvet nem tudok felsorolni a Rodimi EVE CC mellett. Az eddigi megbízhatóság és a hosszú kellékanyag utánpótlás – a saját Roidmi F8 porszívómhoz a mai napig elérhetők a kellékanyagok -, azért ad némi reményt a termék használóinak, de vannak a piacon ennél jobb vételek.

A Roidmi EVE CC az NNNHUZCD  kóddal 106 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az XY kuponkóddal, a terméket EU raktárból küldik, ingyenes szállítás mellett. A javaslatom viszont az, hogy inkább egy Proscenic M9-et vagy egy iLife T10S-t válasszatok.

Pro

 • Jó minőség
 • Pofás kinézet
 • Olcsó, csak hát…

Kontra

 • Erőszakos, huzigálja a tárgyakat, kulturálatlanul működik
 • Lényeges funkciók hiányoznak az appból
 • Idegesítő a működése
 • Vannak jobb konkurensek a piacon

hirdetés