hirdetés

Puppyoo T10 Home állóporszívó teszt

Harapós kiskutya

teszt
Puppyoo T10 Home állóporszívó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-08-13

Az európai fülnek furán hangzó Puppyoo T10 márkanévvel emelkedett ki az unalom tengeréből egy új állóporszívó. Ezzel picit már előre ellőttem a poént, egy kifejezetten kellemes, meglepően erős, HEPA filterrel ellátott forgófejes készülék jelent meg a középkategóriában. 52.000 Ft-os árával – amihez a O33E83160018D000 kuponkódot kell becsépelnetek – a Xiaomi Jimmy JV51-et szorongatja, annál valamivel jobb minőségben. A szokásos féleleműző mantrát itt is elmondom: áfa- és vámmentesen érkezik, ingyenes szállítással, francia raktárból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kaptok autótisztításhoz flexibilis csövet, tároláshoz fali tartót, EU dugós adaptert, két vékonyított csőcsonkot kefével, amivel billentyűzetet és hasonlóan egyenetlen felületeket pucolhattok, sőt még egy csavarhúzót is tiplikkel, a tartó falra szereléséhez.

A minőségen eleinte meglepődtem, szerintem veri a Xiaomi Jimmy JV51-et, igaz a műanyagok fényesebbek – PC-ABS műanyag -, emiatt kicsit bazáribb az összhatás, az érzékenyebb ízlésűek túlzottan hivalkodónak fogják érezni. Ennek ellenére a felhasznált anyagokba nem nagyon tudtam belekötni, csak a dizájn tér el a megszokottól. A Xiaomi Dreame V9/Roidmi F8 viszont jobb minőségű, így szépen betagozódik a Puppyoo T10  57 000 Ft-os árával a közép szintre.

Bal oldalon egy kék LED-en követhetjük nyomon a töltöttséget három lépcsőben, felül pedig kezelőszervek gyanánt a bekapcsoló gomb, illetve a nagyobb szívóerő eléréséért felelős MAX gomb „lapul”. Itt is van egy minimális „dizájn flaw”, de a kapcsolókat szebben is beledolgozhatták volna a felületbe. Nem baj, megvigasztal minket a csőcsonk elején figyelő ezüstszínű kiskutya, akire igazán nem lehet haragudni.

Alatta rálelhettek a szokásos csatlakozómechanizmusra és a két „pinre”, ami a motoros fejnek szállítja az áramot. A csatlakozókarima íve viszont eltér a Xiaomi modellekétől, így nem kevergethetjük az alkatrészeiket keresztbe-kasul, amit azért sem javaslok, mert lehet, hogy a működési feszültsége is eltér az eszközöknek. Az akkumulátor  a Samsungtól érkezett, 2500 mAh kapacitású beépített, tehát a gyár által megadott 45/15 percnyi üzemidőt kell optimálisan beosztanunk. Vicces, hogy az Indiegogo kampányban 58 perc szerepel, én 52-t, illetve 18-at mértem, igaz motoros fejjel együtt. Mivel 50 négyzetmétert nagyjából negyed óra alatt felporszívóztam vele, még a maximum fokozat szakaszos használata is bőven belefér egy takarítási etapba.

Amit viszont nem tudok hova tenni, hogy ha porszívózom, akkor oldalt is áramlik a levegő, mintha nem lenne eléggé tömítve a motor és a filter közötti rész, ilyet más eszközöknél nem tapasztaltam.

Puppyoo T10 állóporszívó: farkas ez, nem kutya

A porszívóválasztás egyik legfontosabb szempontja, hogy milyen teljesítményű egy eszköz. Itt mindenféle értékkel találkozhattok, de általában a szívóerő Pascalban kifejezett értéke képezi az összehasonlítás alapját. Ez a Puppyoo T10 esetében 17,5 kPa, amivel a Xiaomi porszívókkal játszik egy ligában, és nagyjából a valóságban is ilyen erősnek érződik. Jóval bikább, mint a ványadék Blitzwolf BW-AR182, szóval ebben a szegmensben jól vizsgázott.

Az egy másik kérdés, hogy a szívóerőt maximum fokozat használata mellett a levegőt előgyorsító motoros fej használatával adják meg, ha ezt eltávolítjuk, akkor ennél kisebb teljesítményt kapunk. Véleményem szerint a normál fokozat is elég mindenre, a nagyon makacs porcicák lerobbantása, illetve a szőnyegek „mélytisztítása” okozhat neki némi fejtörést. Nagy ellenség az anyagba taposott zokni szösz, ezt mindegyik porszívó nehezen szedi ki, illetve a rongyszőnyegek rojtjaitól is lefulladnak. A fenti, két problémás területet leszámítva igen jól takarít a Puppyoo T10, a súlya is rendben van – 1.5 kg -, kifejezetten könnyű volt mozgatni, de azért vannak ennél könnyebb darabok.

Ugyanez igaz a zajszintre is, 75 decibelnél kevesebbet ad meg a gyártó, ami nem sok, de azért nem is egy süketszoba. Megmértem, 60 és 70 dB közötti értékeket kaptam, ami egy hangyányit kevesebb a Xiaomi Roidmi F8-nál és picit több az Alfawise AR182-nél. Szerintem ez teljesen elfogadható, ahogy a fél liternél nagyobb portartály is, amit én 1-2 hetente ürítek, igaz én hagyom tömörödni benne a dzsuvát. Mivel nincs porzsák, ezért még egy költség, amit megspórolhatunk. Kiemelném, hogy egészen gyorsan – 2,5 óra alatt – feltölt, ami sokkal rövidebb, mint az Alfawise 4 órája.

A motoros fejet méltatnám még egy kicsit. Egyrészt van az elején egy LED lámpa az ágy alatti kotorászáshoz, másrészt meglepően könnyű kicserélni rajta a hengerkefét, egy egyedi, forgatós-kipattintós mechanikát alkalmaz a gyártó, amit tényleg gyerekjáték kezelni. A kiegészítő flexibilitására sem lehet panasz, kellően nagy fokban fordul bármilyen irányba, jól lehet vele széklábak között bujkálni.

Mennyi pontosan egy termék ára?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Utoljára hagytam a szűrőrendszert, hiszen sok allergiás/asztmás embernek fontos, hogy mit tartalmaz a berendezés. Szerencsére HEPA filtert is, ami bent tartja a nemkívánatos poratkát és egyéb mikrorészecskéket is, én már csak ilyen eszközt vennék. Jó hír, hogy az összes filter mosható, így jóval tovább kitartanak, mint a hagyományos, eldobható variánsok.

Összegzés

A Puppyoo T10 kiszélesíti a közepesen drága állóporszívók piacát egy újabb értelmes termékkel. Az arany középutat eddig is a Xiaomi Jimmy JV51-ben láttam, de alternatívaként nyugodtan merem ajánlani a „Kölyökkutyát” is, semmivel nem tud kevesebbet, mint a „kínai Apple”. Jól takarít, egész dizájnos, van remek LED-es motoros feje, elég jó az üzemideje, erős is, szóval nem érheti szó a ház elejét.

A cserélhető akkumulátor funkción azért még dolgoznék a helyükben, mint ahogy egy második kisebb fej is beférhetne az alapcsomagba. Az irány viszont határozottan jó, ahogy a termékük is, így ajánlott vétel a Puppyoo T10 52 000 Ft körül – amihez a O33E83160018D000 kuponkódot kell becsépelnetek -, főleg, hogy francia raktárból érkezik.

Pro

 • Nagy szívóteljesítmény
 • Remek hengerkefés fej
 • Flexibilis cső az autó takarításához
 • Jó minőség
 • Kifejezetten hosszú üzemidő

Kontra

 • Nem cserélhető az akkumulátor
 • Nincs direkt atkaeltávolító fej

hirdetés