hirdetés

Proscenic WashVac F20 2 az 1-ben takarítógép teszt

Nagy lépés a Proscenicnek, kis lépés az emberiségnek

teszt
Proscenic WashVac F20 2 az 1-ben takarítógép teszt 1

Forrás: Geekmaxi

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-04

A különböző kombinált takarítógépek eléggé mennek mostanában, ami nem véletlen: a háztartás gépesítésével sok időt és energiát meg lehet spórolni, gondoljatok csak a robotporszívóra. A WashVac F20 pedig nemcsak porszívóz, hanem fel is mos, ezt a tevékenységet pedig 45 percig fent is tudja tartani. 85 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a PSWVF20  kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami még számottevő, az a pót HEPA filter és a felmosó folyadék,

illetve némi papír alapú leírás, amit 2023-ra igazán elhagyhattak volna, hiszen a neten minden ilyen megtalálható, kár ezért kivágni még egy fát. Az akkut be kell illeszteni a gép hátuljába, illetve vizet kell tölteni a masinába, és már mehet is a takarítás. A felétek eső részen van egy hatalmas LCD kijelző, és ezen a gépen jó irányba is áll, nem úgy mint a Jimmy H10 szériáján. Ide kiír mindent a WashVac, ami fontos, például a működési módot vagy az esetleges hibákat, de úgyis mindenkit a töltöttség érdekel. A felület ráadásul egy érintőképernyő is egyben, innen lehet vezérelni a dolgokat.

Ami a műszaki paramétereket illeti, azok tetszetősek, 45 perces üzemidő, amihez egy 4000 mAh-s akksi társul, míg a szívóerő maximum 15 000 Pascal.

Tapasztalataim szerint 15 perc felnyalni egy 50 m²-es lakást, vagyis ez kb. 150 négyzetméterre elegendő, átlagos sebességgel tologatva. Ennyi idő alatt az 1 literes víztartály se nagyon fogy ki. És tulajdonképpen tologatni sem kell, hiszen „self-propelled”, vagyis önjáró, gyakorlatilag a kefék forgásával húzza magát előre, így nagyon kényelmes a használata. Azt, hogy éppen mit csinál, hangjelzéssel is visszaigazolja.

hirdetés

Proscenic WashVac F20 – Jobb mint a konkurensek

Indulhatott a takarítás, aminek az első lépése a működési mód beállítása. 4 opcióból választhattok, de van automatikus szívóerő szabályzás is benne, szóval igazából ez nem szükséges. A négy közül az egyik egy speciális mód, amikor nem vizez, csak a folyadékot szedi fel, vagyis csak porszívóz, de ha valami kifolyt, azt ezzel célszerű eltüntetni. Ha beteszitek a tartóba a WashVacot, akkor képes elmosni a hengerkeféjét, illetve meg is szárítani azt, ilyenkor forró levegőt fúj a szárítandó felületekre.

Van egy nagyon fontos dolog a kombinált takarítógépek kapcsán, ez pedig a fal melletti takarítás problémája. Ez például a Uwant X100-nak nagyon nem ment, mindig maradt egy vékony sáv a szegélyléc mentén, ahol egyszerűen nem takarított. Ez annak köszönhető, hogy a hengerkefe végeit valahova be kell fogatni, mert máshogy a motor nem lenne képes forgatni azt, így viszont mindig marad egy „holt tér”, amit nem tud a berendezés feltakarítani. Mi erre a megoldás? A fej 90 fokkal való elfordítása és a szegélylécre tolása. Kivéve, ha a gyártó erre külön figyelt és ezért úgy alakította ki a fejet, hogy ez minél kisebb problémát jelentsen. Az F20 esetében ezt „Double Narrow Edge Design”-nak hívják, és hát tényleg elég jól végzi így a fej a dolgát.

A takarítás megkezdéséhez a hátoldalon található tiszta víz tartályt kell feltöltenetek, illetve a fogantyún elhelyezett bekapcsológombot megnyomnotok. Ha függőleges helyzetbe állítjátok, akkor stand by-ba helyezi magát, ami azért jó, mert ha pakolgatnotok kell a bútorokat, akkor nem kell ki-be kapcsolgatni az F20-at. Ami a hatékonyságát illeti, az jó, szépen mos fel, de ezt írtam az összes konkurensére is. Tényleg nagyon kis sávot hagy ki a fal mellett – kb . 1 centit -, szóval ez áll a legközelebb a tökéleteshez. Tolni viszont meglehetősen nehéz, szinte már kellemetlenül, és a működése is elég hangos. Nem vészesen, de azért hallhatóan teszi a dolgát, és ugyanez történik a szárítási procedúra közben is. Mondjuk amikor már 6 órája hallgattam, ahogy fújja magára a meleg levegőt, az kellően irritáló volt ahhoz, hogy odamenjek, és egyszerűen lekapcsoljam. A koszérzékelő eléggé véletlenszerűen működik, néha felemeli a szívóerőt, de olyan helyen is, mint a fuga, ahol ez nem igazán indokolt , hiszen ennyi erővel az összes csempén megtehette volna. Jó hír, hogy nem spriccel maga elé, mint a gagyibb megoldások, hanem a kefét vizezi, így nem tudjátok a bútorokat összevizezni.

Végezetül jöjjön a Proscenic app, hiszen a WashVac F20 applikáció alapon is vezérelhető.

Leszedtem a progit, összelőttem a WiFi-vel, és hopp, még egy métert nem toltam, de már megkaptam a „Cleaning novice” rangot, vagyis valaki már járatta a gépet. Minőség-ellenőrzés? Igen, az erről szóló matricát meg is találjátok a tiszta víz tartályon. Az mondjuk vicces, hogy a víztartályok állapotára először azt mondta, hogy normál, pedig nem is volt bennük folyadék. Mentségére legyen mondva, mikor elindítottam az öntisztítást, akkor egyből észrevette, mi a szitu. Az alkalmazás egy dologra nagyon jó: rinyál, ha valami kifogy vagy valamit cserélni kell, és lehet követni a takarítási statisztikákat is. A hiánya nem lenne nagy érvágás, de jó hogy van, megkönnyíti az üzemeltetést.

Összegzés

A 2 in 1 takarítógépek közül számomra eddig a WashVac F20 volt a legmeggyőzőbb. Ennek ellenére azért nem hibátlan még ez a technológia, és a fő probléma az, hogyha az érte kért összeget elköltitek pluszban egy robotporszívóra, akkor nagyon hasonló, de automatizálható eszközt kaptok, ami helyettetek csinálja a dolgát, ilyen például a Uwant U200 vagy a Roidmi EVA. És a WashVac F20-nak azért vannak hibái, például elég nehéz, plusz ez sem takarít tökéletesen. Viszont a 2 in 1 eszközök közül a jobbak közül való, és aki nem szereti a robotporszívók 60-90 perces bóklászásait, az 15 perc alatt végezhet egy 50 m²-es garzonnal.

85 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a PSWVF20  kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, szóval én inkább vinném ezt, mint a konkurenseket.

Pro

 • Végre egy tetszetős dizájn
 • Hosszú üzemidő
 • Önszárítás és fertőtlenítés UV fénnyel
 • Reális ár
 • App alapú statisztika gyűjtés

Kontra

 • Nem túl csendes működés
 • Extrém hosszú, zajos önszárítás
 • Ez sem ér oda teljesen a falhoz
 • Viszonylag nehéz tologatni

hirdetés