hirdetés

Jimmy H10 Pro állóporszívó teszt

Túl sok hűhó

teszt
Jimmy H10 Pro állóporszívó teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-03-10

A Jimmy egy közepesen ismert Xiaomi által is támogatott gyártó, amelyiknek a H szériája a cég csúcsterméke. A Pro jelölés az über boxot takarja, telerakták minden földi jóval és „piros mogyoróval” is, az is benne van, amire nem is gondolnátok. Olyan extrákat vonultat fel, mint a mikrorészecskék mennyiségének kijelzése, automatikus szívóerőszabályzás, a közepén elhajló, bútorok alá is behatoló cső vagy a kategóriaelső szívóteljesítmény. Az ára arányos a konkurensekével, az NNNALLJH10P  kóddal 133 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, EU raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami szerintem haszontalan, az a bazi nagy állvány,

amire fel lehet aggatni a porszívót. A tapasztalatom az, hogy ezeket az eszközöket általában az emberek nem a lakás ékének szánják, hanem igyekeznek elrakni valahova – előszoba szekrény, pince, ágynemű tartó stb. – szóval nem hinném, hogy sokan akarják a porszívójukat a nappaliban pózoltatni. A kiegészítők is felrakhatók rá, de nem mindegyik, így meg szerintem olyan sok értelme nincsen a dolognak, és van erre egy remek megoldás, az úgynevezett „szatyor”, amibe behányjátok az összes vackot és odateszitek a porszívó mellé. Helyette adhattak volna pót HEPA filtereket, vagy a dobozban lévő 1 darab, szőnyegre való hengerkefe mellé még néhányat, mert ezek kopó-fogyó alkatrészek, úgyis kellene belőlük venni, de szerencsére minden elérhető a Geekbuyingon. Nem tudom, a porszívótartó mennyivel nyomta meg az árat, de ha 30-40K-val számolok, akkor ez egy kicsit olyan, mint a híres mém az Apple Pro Stand monitortartó 999 dolláros áráról: inkább kéne a 10 évnyi PornHub előfizetés, mint az állvány – meg itt van még vagy 30 mém, ami ezt taglalja -, pedig ez is, meg az is egy felesleges dolog. Ha meg valaki mindenképpen egy konkrét helyen akarja a cuccokat tartani, akkor a gépészeti helyiségbe felfúr egy porszívóállványt a bojler és a kazán mellé. Jah, ilyen nincs a csomagban, bocsesz.

Ami a minőséget illeti, az kb. a H8 és H9 szériával egyezik meg, nem rossz, de az ár jobb anyagokat indokolna.

Már több cikkemben említettem, hogy nem tudnak a matériák minőségével az áremelkedésnek utánamenni, ezért ezt funkciókkal szokták pótolni. És valóban vannak extrák, pl. brutálisan erős motor 600 W-tal – egyes források szerint ez 650 W -, aminek 245 W a szívóteljesítménye és 26 000 pascal a szívóereje, erre mondja a Jimmy, hogy ez kategóriaelső érték. A Shunzao legutóbb meg azt mondta, 30 000 Pa, ezeket sajna mérni nem tudom, de 20 kPa körül már egy kisebb csapágygolyó is repülni kezd, szóval nagyjából mindegy is. Van a porszívón egy szerintem túl pici kijelző, ami mutatja a töltöttséget, a működési hibákat, a porszenzor által észlelt pormennyiségeket 4 kategóriában – pont, mint a Dyson – és a működési módot. Az akku eltávolítható, 90 perc üzemidőt ígérnek, de a valóság az, hogy ezt forgófej nélkül értik, egyébként 60, Eco fokozatban. A portartály 600 ml-es, oldalra nyitható, ami egy levédett megoldás, jobb egyensúlyt biztosít az álló megoldásoknál, állítólag. Én ebből annyit vettem észre, hogy eléggé nehéz a H10 Pro, mindennel felszerelve 8,6 kilogramm, de maga a test, toldalékok nélkül is 1996 gramm, és a korábbiak 1500 alatt voltak, tehát nem egy pehelykönnyű játékosról van szó.

 

Jimmy H10 Pro – Szív, sűrít, gyújt, kipufog

Elkezdtem tologatni a lakásban a H10 Prót, és menet közben szépen muzsikált. Tényleg erős, de cserébe nem is mondanám halknak, a mért értékek alapján 60-75 decibel közötti értékeket kaptam, ennél jobb eredményt vártam, de kb. a konkurencia is ilyesmi értékekkel operál. Maga a használat remek, jól hajlik a flexibilis toldószár, világít a fej, funkcionálisan egy frankó eszközről van szó.

A valós üzemidő elég jól leköveti azt, amit a kijelzőn láthattok,

és tényleg van kapcsolat a porérzékelő szenzor és a koszosság között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 4 különböző részecskeméretet láthattok a kijelzőn, 10, 60 180 és 500 mikrométert jelez ki, meglehetősen kis területre összezsúfolva az adatokat a kijelzőn. Hogyan lehet validálni azt, hogy amit mutat, az valós? Ha jó sokáig porszívóztok, akkor a szőnyegből a tartályba kell átkerülnie a porcicáknak, és mivel a tartály átlátszó ez egy szemmel is nyomon követhető folyamat. És valóban, a dzsuva növekedésével arányosan csökkentek a mutatott értékek, persze egy kis késéssel, szóval nem mondanám rá, hogy értelmetlen. Mint ahogy a szívóerő szabályzásra sem, amihez automata módban kell hagyni a szerkezetet.

Forrás: Geekbuying

Ami nem tetszett, hogy a ravaszt nem lehet „lockolni”,

vagyis nem tudtok váltogatni az állandó kefeforgatás és a „meghúzom megy, elengedem nem megy” jellegű operáció között, amit például a Shunzao Z15 tud. Alapból Auto módban indul, ezt követi a Turbo, a Max és az Eco és mivel ezt használtam a legtöbbet, állandóan körbe kellett pörgetnem a menüt, Közel 140 000-ért igazán megjegyezhetné, hogy mi volt az utolsó állás. A porszívó ki is mondja, mi történik, sőt arra is figyelmeztet, hogy például alacsony az akkufeszültség, de azt sem felejti el közölni, hogy éppen bedugtátok a töltőkábelt. De tényleg szükség van erre? Nem vagyok benne biztos. Először is, túl kell ordítania a motor hangját, másrészt pedig minden látszik a kijelzőn, plusz a dolgok nagy részével egyébként is tisztában vagytok, például nem lehet véletlenül töltőre dugni egy ilyen berendezést. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a látássérülteknek hasznos, már ha meghallják a keltett zajban, mit is mondott nekik Mr. Hercules.

Jimmy H10 Pro állóporszívó teszt 16 A sajtóanyag és a valóság

Forrás: RendeljKínait

Szintén rombolja a prémiumságba vetett hitet az, hogy a sajtóanyagban teljesen máshogy néz ki az LCD kijelző rajza, mint a valóságban,

és sajnos az utóbbi a gagyibb. Vagy hogy töltés közben olyan az animáció, mintha egy 90-es évek eleji kvarcjátékot látnátok magatok előtt. Végig az volt a teszt alatt az érzésem, hogy egy kicsit sok a parasztvakítás és kevés az érdemi vívmány.

Összegzés

Sokat akart a szarka… Nagyobb itt a dolgok füstje, mint a lángja, olyan erőlködésszagú ez a csúcsporszívós árazás. Nem mintha különösebb baja lenne a terméknek, csak például nem kellene 10 darab felesleges kiegészítő, és lehetne 30-40 000 Ft-tal olcsóbb, vagy például az sem lenne baj, ha a sajtóanyagban lévő fotón a kijelző hasonlítana arra, amit a valóságban is fogtok látni. Helyette mondjuk elvághatná a fej a feltekert hajszálakat vagy lehetne rajta zárható ravasz. Szóval a sok hűhó elvonja a figyelmet arról, hogy egyébként ez egy remek porszívó: szépen takarít, erős, viszonylag hosszú az üzemideje, jól be lehet nyúlni vele az ágy alá, van LED sor a motoros fejen.

Persze a legnagyobb baja az ára, a 133 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az NNNALLJH10P  kóddal, ami nem iszonyatosan magas, főleg ingyenes szállítással és EU raktárból, de szerintem vannak ennél jobb ár/érték aránnyal rendelkező vételek a piacon, viszont ha 100K lesz az ár, akkor ez egy elég kívánatos eszköz lesz.

Pro

 • Renegeteg kiegészítő
 • Viszonylag hosszú üzemidő
 • Erős
 • Remekül lehet forgatni a helyet, a középen behajló cső nagyon funkcionális
 • LED-es motoros fej
 • Levehető akku (és van hozzá pót telep is)

Kontra

 • Egy picit még drága
 • A kijelző köszönőviszonyban sincs azzal, amit a sajtóanyagban láttok
 • Kicsit sok a hűhó
 • Ennyiért lehetne jobb a minősége

hirdetés