hirdetés

Uwant X100 2 az 1-ben takarítógép teszt

Célt tévesztett céleszköz

teszt
Uwant X100 2 az 1-ben takarítógép teszt 1

Forrás: Geekbuying

írta: Don Kartács
2023-05-02

A Uwantot nem gondoltam egy nagyon komoly gyártónak a B100-E kárpittisztító gép tesztje után, de mikor megláttam a Uwant X100-at, akkor jöttem rá, hogy mennyit fejlődött a márka. A pofás, kifejezetten jó minőségű 2 az 1-ben takarítógép a tökéletes megoldás felmosásra, nagyon szépen takarít, elműködik 50 percet és a kajamaradékokat is felszedi. 71 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a GKBUWANTX11  kóddal EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Lássuk, megéri-e az árát!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Két gondolat ragadt meg a fejemben, mikor beleállítottam a tartójába a gépet: az egyik, hogy mivel nem tudja a saját keféit eltisztítani, akkor ezt most nekem kell majd mosogatnom? A másik, pedig hogy van egy gomb a fronton, ami beindítja a hajelvágó funkciót és hogy ez mennyire hasznos, hiszen a vizes, összegubancolódott szőr szálankénti  kiszedegetésénél kevesebb undorító dolgot tudok elképzelni. Értelemszerűen mivel a gép vízzel dolgozik, van egy tiszta és egy koszos vizet tartalmazó tartálya, darabonként 600 ml-rel, előbbibe kell önteni a Uwant tisztító folyadékot. Ez utóbbinak elképesztően kellemes illata van, örömmel használtam, az egyik legjobb ilyen termék, ami a piacon van, de sajnos külön nem vásárolható meg.

A Uwant X100 kezelése pofonegyszerű,

két gomb van a nyelén, az egyik bekapcsolja, a másikkal váltogathatjátok a módokat, ami az eco/standard/intelligens lehetőségeket jelenti. Ez utóbbi az automata szívóerő szabályzást jelenti, ami tényleg működik, csak arra nem jöttem rá mi alapján. Elvileg infravörös szenzorokkal nézi a kosz mennyiségét, de egy teljesen sík kövön vagy laminált padlón túl sok mindent nem vehetne észre – pedig néha emelgeti a teljesítményt –, a szőnyeget meg ritkán mossátok fel, szóval a lehullott kajamaradékokkal lehet provokálni, amit valóban észrevesz. A sajtóanyagba eléggé elvetemült dolgokat is betettek, például makarónit, kutyakaját, meg olyan dolgokat, amiket normálisan kislapáttal és seprűvel kellene összeszedni. Kicsit túl is tolták lelkesedésükben ezt a témát, mert azért mindent ez a gép sem szed össze, erről lejjebb olvashattok a használati tapasztalatok között.

 

Uwant X100 – Gyönyörűen mos fel

Bedurrantottam a készüléket és nekiugrottam a takarításnak. Valójában ez egy elég bika felmosógép, ami gyönyörűen végzi a dolgát, és nagyon vékony filmréteget hagy maga után, ami gyorsan, foltmentesen száradt, legalábbis a felmosófolyadék használatával. Érdemes bele desztillált vizet önteni, ha el akarjátok kerülni a vízkövesedést. A hangja nagyjából rendben van, nem irritálóan hangos, azért nem is maga a „lopakodó halál”, de azért hosszabb távon is elviselhető ez a zajterhelés.

Forrás: Geekbuying

Amit egyből kiszúrtam, hogy a hengerkefék nem érik el teljesen a szegélylécet,

vagyis a fal mellett mindig marad egy vékony sáv, ahol nem mos fel. Ez nem annyira szerencsés, egyszerűen bárhogy fordítottam a fejet, képtelen voltam kellően odanyomni. Ráadásul, ha teljesen függőlegesbe fordítjátok az X100-at, akkor kikapcsolja magát, hiszen ebben a pozícióban megáll a saját maga lábán, és ilyenkor azt hiszik a szenzorok, hogy vége a munkának. Vagyis az erőltetéssel nemhogy nem sikerült a helyzeten javítanom, hanem még rontottam is, mert állandóan megszakadt a munka. Az sem mellékes, hogy a motoros fej brutálisan nagy, így résekbe vagy akár csak a lámpa és a fal közé benyomni sem éppen egyszerű, sőt, sok esetben lehetetlen.

Ezzel eljutottunk ahhoz a problémához, hogy nemhogy nem váltja ki a stick porszívókat, amihez mindenféle szerelvény társítható, hanem kiegészítő termékké minősíti magát vissza. Vagyis a normális porszívózást nem lehet megúszni vele, ellenben a felmosást tökéletesen elvégzi. Csak nem biztos, hogy ez megér több, mint 70 000 Ft-ot, még akkor sem, ha a hasonló masinák vastagon 100 rongy felett szoktak kezdődni. Az viszont kétségtelen, hogy szépen takarít, csak hát a bevizezett por szépen összegyűlik a hengerkefe mentén a fejben, amit azért csak szét kell szedni és ki kell pucolni.

A másik, hogy a komolyabb berendezések megszárítják a nedves hengerkeféket, a Uwant X100 viszont nem.

Vagyis hosszabb távon ez akár be is büdösödhet, de legalább az alatta lévő tálca nem engedi, hogy a lé lecsöpögjön. Az üzemideje 50 perc, nekem az 50 négyzetméteres lakás kitakarítása után még 60%-on állt a töltöttség, szóval olyan 100-120 négyzetméterre elegendő a kraft, a feltöltés pedig 3 órát vesz igénybe. Illetve csak elég lenne ekkora területre, ha a víz 80%-át nem használta volna el az 50 négyzetméterre, vagyis mindenképpen kell neki egy újratöltés, ha az akkuban lévő utolsó elektront is ki szeretnétek használni.

Nem volt más hátra, kíváncsi voltam, hogy felszedi-e a cuccokat, amiket a sajtóanyagban elé dobáltak. Mondanom sem kell, hogy teljesen életszerűtlen egy tál müzlit vagy makarónit felszívatni vele, ezt szedjétek fel előtte, majd a nyomokat már képes eltűntetni az X100, arra tökéletes. Még a leejtett, cukorral kevert tojást is felszedte – héj nélkül –, ráadásul úgy eltűntette, hogy azóta sem találtam meg. Ebben nagyon jó az X100, nem hazudik a sajtóanyag.

Összegzés

Ha egy mondatban kell összefoglalnom, azt mondanám, hogy nagyjából elmegy, de azért a világot nem váltja meg a Uwant X100, annak ellenére, hogy kihozták a gépből a maximumot. Sajnos, ha a koncepció hibás, mert például nem ér oda teljesen a falhoz a kefe, vagy túl nagy a feje ahhoz, hogy a résekbe benyomjátok a fejet, akkor a végeredmény sem lesz tökéletes. Az X100 maximum kiegészítője lehet egy állóporszívónak, azt kiváltani nem képes, cserébe remekül mos fel. Eltűnteti a csokimaradékot, az étel foltokat, a kutya lábnyomait a verandáról és a gyerek sáros csizmanyomát is. Jó minőségű, sokáig megy egy töltéssel, viszont néha ki kell pucolni a fejet, ami nem a legkellemesebb feladat, és meg sem tudja magát szárítani, szóval nem lennék meglepve, ha pár hét után lenne némi szaga.

A verdiktem felemás, a gép meggyőző, csak éppen az alkalmazása nehézkes. Egy jó állóporszívó mellé kiegészítésnek megvenném, még akkor is, ha 71 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a GKBUWANTX11  kóddal EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Utálok felmosni, meg a büdös rongyot csavargatni és ha csak azt számolom, mennyi időt tudnék az X100-zal megspórolni, akkor azt kell mondanom: tulajdonképpen egy kicsit azért kéne.

Pro

 • Remek minőség, kellemes kinézet
 • Hosszú üzemidő
 • Nagyon szépen mos fel
 • A működési állapotokat kimondja angolul
 • A kijelzőn minden nyomon követhető
 • Jóval olcsóbb, mint a konkurensek

Kontra

 • A fej nem teljesen ér ki a falig, így marad egy feltakarítatlan csík
 • Nem szárítja meg a hengerkeféit és a kosz is be tud gyűlni a kefe fészekbe
 • Elég nehéz

hirdetés