hirdetés

BlitzWolf BW-HC2 állóporszívó teszt

Rossz helyen nyílt ki a lopós kiskönyv

teszt
BlitzWolf BW-HC2 állóporszívó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-19

A BlitzWolf BW-HC2 a BW-HC1 édestestvére, ami egy jó ajánlólevél, ha az ember állóporszívót keres. A VillámFarkas továbbgörgette a fogaskerekeket, és piacra dobott egy újabb modellt, ami tulajdonképpen egy morzsaporszívóba oltott szerkezet, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon picire szét lehet szedni. Vagyis többfélképpen lehet használni, akár autó takarítására is alkalmas, és nem kerül egy vagyonba. 21 600 Ft-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHU1250 kóddal, ingyenes szállítás mellett, szóval nagyjából a szokásos jóságokkal karöltve.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A minősége viszont hagy némi kívánni való maga után,

nekem volt egy kis teleshopos feelingem, kicsit olyan, mint az 500 W-os konnektorba dugható csodamelegítő, de persze nem ennyire rossz a helyzet. Az viszont egyértelmű, hogy az anyaghasználaton brutálisan sokat spóroltak, olcsó műanyagok, amelyek nem nyújtják a gránitszikla érzetét. Például látszik az öntőforma nyoma, az illesztések nem futnak párhuzamosan, helyenként egy hangyányit hullámos a felület, és hasonlók. Ki tudja, meddig húzza ki a cucc, pl. a toldócső illesztésénél elpattan a műanyag fül, és máris megszűnt állóporszívónak lenni.

Beszéljünk egy kicsit a műszaki paraméterekről, mert ma már ezek a pici eszközök is meglepő dolgokra képesek. Mivel a Mijia autós porszívó kéznél volt, ezt használtam viszonyítási alapnak, az 13 000 pascalt tud, a BW-HC2 pedig állítólag 15 000-et, amihez 100 W szívóteljesítmény társul. Mivel nincsen motoros kefe, így levegő előgyorsítás sem, ezért ezt elég nehezen tudom elképzelni, de azért nem lehetetlen. A fej kapcsán viszont az nagyon jó dolog, hogy teljesen körbeforgatható, és mivel a szívócső is nagyon vékony, ezért nagyjából minden lakásban fellelhető nyílásba vagy bútor alá befér. De ha nem, levesztek egy toldalékot és hopp, már oda is befér, ahová eddig nem, szóval a kicsinységnek, azért vannak előnyei.

Beszéljünk egy kicsit magáról a porszívóról. Összesen egy gomb van rajta, amivel bekapcsolni lehet, illetve, ha még egyszer megnyomjátok, akkor válthattok a gyengébb és az erősebb fokozat között.

Nyilván ezt leköveti az üzemidő is, 30 percről 15 percre esik vissza, ha a maximumra kapcsoljátok. A másik érdekesség, hogy van egy csuklópánt a porszívó végén, vagyis a gyártó gondolt arra, hogy esetleg lesznek olyan felhasználók, akik ezt a kezükre akasztanák. Annyira mondjuk nem könnyű, de pl. az autó takarítása közben ez akár jól is jöhet.

A porszívó eleje szétcsavarható, itt tárul fel a többrétegű szűrőrendszer,

amelynek három eleme egy szivacs, egy fém rosta és egy HEPA filter, nyilván ezt az utóbbit szokták reklámozni, hogy ez bizony a 99%-nál is nagyobb arányban szedi ki a port a felszívott levegőből. Szóval elméletben ez egy nagyon patika eszköz, tudja azt, amit a drágább konkurensek – mint a Xiaomi számtalan almárkája – is reklámoznak magukról. A gyakorlatban azonban nem, ugyanis szépek ezek az adatok, csak hát a a minőség és az összerakottság nem igazán olyan, mint a kompetitoroké.

 

BlitzWolf BW-HC2 állóporszívó – Erős elmélet, gyenge gyakorlat

Sokszor említitek ti, kedves olvasók, hogy miért nincsenek tartós tesztek. Ennek objektív oka van, a felgyorsult világunkban egyszerűen nem lehet 1 évig szöszölni egy cuccal, viszont ha van ilyen tapasztalatunk, azt azért le szoktuk írni, később, más tesztekben. Viszont az általános minőségérzetből és működési kultúrából már lehet arra következtetni, hogy mennyire lesz tartós egy cucc, és bizony ebben a tekintetben nagyon csehül áll a BW-HC2.

Miután felraktam a két toldószárat meg a fejet és egy kicsit tologattam a cuccot a szobában, rájöttem, hogy nem leszünk nagy barátok.

Először is, borzalmasan csörög-zörög az egész, érződik, hogy nincs benne anyag, és hogy a mechanika sem lesz tartós. Egyszerűen rossz tolni, nem jó az egyensúlya, nem lehet normálisan megfogni a testet, mert nincs fogófül, amire jól rá lehetne markolni. Az meg tényleg a vicc kategóriája, hogy megemeltem a cuccot és leesett a feje. Semmilyen összepattanó bütyök nincs, ami a helyén tartaná a dolgokat.

Alapvetően ez az egész toldalékolást nagyon rosszul találták ki,

a saját súlya miatt sokszor szétcsúsznak az elemek, és mivel iszonyatosan vékonyak is, emiatt kellően egymásba kell erőltetni őket, így óhatatlanul el fog kopni az anyag. Egy Xiaomi Roidmi F8 csöve egyszerűen finoman beklattyan még 3,5 év után is a helyére, hajszálnyit lóg, mert sokat használom mindenféle takarításhoz, de még ennyi idő után is jobban néz ki, mint a BlitzWolf BW-HC2 újonnan. És ez sokat elmond valamiről, még akkor is, ha csak 21 600 Ft. Ez azért sem mentség, mert a Xiaomishopban többször volt már 11 000 Ft a Xiaomi Mijia Vacuum Mini, ami agyonveri összerakottságban a BlitzWolf termékét.

Volt még egy másik probléma, ami abból következik, hogy tulajdonképpen az eszköz egész szépen takarít. Nem hangos, szépen felszedte a koszt – igaz, csak finom por volt a lakásban -, és alig kellett használnom a nagyobb szívóerőt. Mivel nincs mechanikai rásegítés, mert a fej nem motoros, szőnyegen mondjuk ki: halott. Hiába nyomkodhatjátok a gombot hogy erősebb fokozatra váltson, sok minden nem fog történni, ide kevés ez az eszköz. Ebből következően autókárpiton is hasonló – de inkább rosszabb – eredmény érhető el vele, ezt a részt el kell engedni.

A másik, ami gondot okozott, az a tartályméret. Ahogy említettem, tisztességgel felszedi a BW-HC2 a koszt, csak éppen nem nagyon van hova. A 0,1 literes kapacitás arra elég volt, hogy egyszer körbetoljam és ennyi. Hallottam a hangján, hogy megtelt a tartály, ami persze egy 30 négyzetméteres garzonban még csak-csak elfogadható, de azért sokan éltek ennél nagyobb helyen. Szóval a verdiktem: vegyetek egy Mi Vacuum Cleaner Minit ennél olcsóbban, meg valami normális, komolyabb stick porszívót drágábban. 11.11 alkalmával 30-50 000 Ft-ért remek vételeket ki lehetett fogni, de a BlitzWolf BW-HC1 is jó cucc, igaz minőségben elmarad a Xiaomi kínálatától.

Összegzés

Könnyű volt megírnom az összegzést: ne vegyetek BW-HC2-t. Gyenge minőség, rossz használni, kicsi portartály, kellemetlen ergonómia. Vannak ennél sokkal jobb cuccok is a piacon, hiába csak 21 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHU1250 kóddal, ingyenes szállítás mellett, én akkor sem ajánlom nektek.

Pro

 • Olcsó
 • Egész jó szívóerő

Kontra

 • Kicsi, könnyen telítődő tartály
 • Rossz ergonómia
 • Még rosszabb anyaghasználat
 • Ahogy toljátok, recseg ropog az egész
 • Meg lennék lepve, ha ezzel az anyaghasználattal hosszabb távon ne kopnának el a toldalékok

hirdetés