hirdetés

BlitzWolf BW-HC1 állóporszívó teszt

Számolni kell vele

teszt
BlitzWolf BW-HC1 állóporszívó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-05-31

Egy ideje már nem teszteltünk BlitzWolf állóporszívót, a cég nem hallatta a hangját ezen a téren. Most viszont ő BW-HC1 modellel rendesen bekezdett. A BGFRBWHC kuponkóddal 45 000 Ft-ért elérhető eszköz tele van olyan funkciókkal, amiket eddig inkább csak a magasabb kategóriákban szokhattatok meg, mint például az OLED kijelző, a LED-es motoros fej, a hajlítható toldócső vagy az eltávolítható akkumulátor. Ráadásul a szállításért sem kell fizetnetek, mi több, lengyel raktárból küldik, így sem az áfa- sem a vámfizetés költségével nem kell számolnotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Két dolgot hiányolok, az atkaeltávolító motoros fejet és a flexibilis csövet,

ami autótisztításhoz jönne jól. Szerencsére bőven kompenzálja a hiányukat a rengeteg egyéb extra, amit a porszívó nyújt. Nem lehet nem észrevenni a síkból kiemelkedő érintőpanelt, amivel a teljesítményt lehet szabályozni, illetve nyomon követni a töltöttséget és a működési állapotokat. Az akkumulátort két rugós gombbal lehet kipattintani a helyéről, és mivel cserélhető, ezért a gyári 14/60 perces üzemidő újabb akkuk alkalmazásával jelentősen kitolható. Egyelőre nem találtam hozzá pótaksit, de szerintem hamarosan érkezni fog a kiegészítő.

A másik fontos extra a középen behajlítható toldócső,

ami az egyik kedvenc kiegészítőm. Nem kell hajolgatni, simán be tudok nyúlni vele az ágy és a konyhabútor alá. Egy aprócska hibája van, hogy a motoros fejet nem lehet 180 fokban elfektetni, csak nagyjából 160-ban, így ha túl mélyre nyomjátok, akkor megemelkedik az eleje, és csökken a szívás hatékonysága. A kiegészítő cuccok minősége veri az egyik közvetlen konkurens, a Moosoo termékeit, ellenben szerintem a TROUVER cuccok, ha nem is sokkal, de jobbak nála.

 

BlitzWolf BW-HC1 – Van a tarsolyban néhány egyedi megoldás

Kezdjük a pőre műszaki paraméterekkel. A gyártó állítása szerint az üzemidő 14 és 60 perc a leggyengébb és a legerősebb fokozatban, a nagyobbikhoz 25 000 pascal szívóerő és 350 W teljesítmény társul. Szerintem valamelyik adat nem stimmel, lévén a sokkal drágább porszívók 500-600 W-ból hozzák ki a 25 kPa-t, márpedig a fizikát nem igazán lehet megerőszakolni. De kb. 15 000 pascaltól minden ilyen gép erősnek érződik, és szerintem a BW-HC1 tud vagy 20 kPa-t, szóval olyan nagyon nem kell így sem szomorkodnotok.

A hangja nem különösebben irritáló,

benne van a szokásos nyekergés, de szerintem teljesen elviselhető, nem rosszabb, mint a konkurensek, sőt, a mért értékek alapján akár halknak is nevezhetem. 62-66 decibel között zajong, fokozattól függően, ami szerintem teljesen rendben van. A szőnyegen ez is „mászik” előre a laminált padlóra való hengerkefe miatt, V alakút nem adnak, ami igazán ide lenne jó, de ezzel a hagyományossal is szépen teszi a dolgát. Fel azért nem kapja az anyagot, de nem is érződik gyengének, a teljesítménye szolid.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Használat közben vettem észre néhány érdekességet, amivel máshol nem találkoztam.

Egyrészt felülre került a portartály, ami meglepően nagy, 700 milliliteres, ezzel veri az átlagot. Másrészt nagyon ötletes oldómechanikát eszeltek ki a mérnökök, egy kallantyút kell meghúzni a hagyományos ravasz fölött, ez oldja a zárómechanizmust. Amit viszont utáltam, hogy a többlépcsős rendszerben nemcsak mechanikai szűrők és HEPA filter sorakozik, hanem egy szivacs is, ami a finom port szűri. Ezt eléggé gyűlöletes pucolni, de szerencsére az elemek moshatók, vagyis nem poroltok majd velük össze-vissza, így ezt a problémát tulajdonképpen megoldották a mérnökök.

Szintén hasznos az egyre inkább elterjedő LED-es motoros fej,

igaz itt a Roidmi termékektől eltérő, statikus megoldással dolgoztak, nem pedig a fotoszenzitívvel. Vagyis mindig ég, de mivel alig fogyaszt, ez igazából nem zavaró, és így is segít a sötét sarkokban levadászni a porcicákat. A berendezés 3 fokozatban állítható, bekapcsolás után „auto”-val indít, egy nyomásra maximumra kapcsol, kettőre pedig „eco”-ba. Nem tudom miért nem ez utóbbi az első, nekem ez lenne logikus, de más gyártók is így csinálják. Az auto fokozattól nem kell teljesítményszabályzást várni, mint mondjuk a méregdrága Roborock H6-tól, ezt nem tudja a BlitzWolf üdvöskéje.

Különösen tetszett a fúrógépekhez hasonlatos zárómegoldás,

amivel lehet fixálni a porszívót működtető ravaszt. Vagyis, ha akarjátok, akkor manuálisan leállíthatjátok és újraindíthatjátok az eszközt, ezzel nyerve némi üzemidőt, de „kényelmesben is nyomhatjátok”, lezárva a ravaszt, így folyamatosan működtetve a motoros fejet. Én az utóbbit részesítettem előnyben, egyszerűen vagyok annyira lusta, hogy így használjam, a BW-HC1 üzemideje pedig elég hosszú ahhoz, hogy ez a gyakorlatban ne sokat számítson.

Milyen vele takarítani? Elég jó, felszedte az összes koszt, ami elé került,

és mivel a fej 270 fokban képes oldalra fordulni, a csuklótok mozgatásával lehet terelgetni a rúdporszívót. Bár a tömege talán nem annyira alacsony – 2,4 kg – mint a konkurenseknek, a gumi kerekek könnyedén siklanak tova, a takarítási élmény „kellemes”, már amennyiben ezt erre a tevékenységre egyáltalán használni lehet. Az üzemidő kapcsán nagyjából hozta a gyári értékeket, feltölteni bő 4 óra – közelebb az öthöz -, az ára pedig alacsonyabb mint a konkurenseknek, így nagyon nem tudok a masinába belekötni.

Összegzés

Meglepően jó termék lett a BlitzWolf BW-HC1. Nem mondom, hogy hibamentes, de inkább csak egyes kiegészítők hiányát lehet felhozni negatívumként, mert komoly hibája nincsen. Kapni viszont egyelőre nem sok mindent lehet hozzá, amit mindenképpen be kell kalkulálnotok a vásárlásba. Cserébe erős, viszonylag csendes, szépen takarít, a minősége elfogadható, jók az extrái – kijelző, hajlítható toldócső, könnyen leválasztható portartály és a cserélhető akku -, szóval számomra igen jó vételnek tűnik 50 000 Ft alatt.

Egyetlen konkurense szorongatja meg, a Xiaomi TROUVER Power 11, az viszont nagyon. Csakhogy, a BlitzWolf BW-HC1-re van a BGFRBWHC kupon, ami 45 000 Ft-ra nyomja le az árat. Bár ez nem a termék érdeme, de mindenképpen előny, hogy a BlitzWolf porszívót lengyel raktárból küldik ingyenes szállítás mellett, így pedig eléggé extra az ajánlat.

Pro

 • Olcsó
 • Sok extra funkció: kijelző, behajlítható toldócső, LED világítás
 • Cserélhető akkumulátor
 • Könnyű a portartályt eltávolítani
 • A ravaszos, zárható megoldás az egyik kedvencem

Kontra

 • Anyaghasználatra a Xiaomi termékei jobbak
 • Még nem kapható hozzá pótakku

hirdetés