hirdetés

Govee Glide programozható LED fény teszt

Ismételten nem kellett csalódnom

teszt
Govee Glide programozható LED fény teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-16

Újabb Govee LED-es megoldás a lakás feldobására, ám most nem egy egyszerű, programozható szalag lapul a dobozban, hanem egy moduláris rendszer. Természetesen ez is vezérelhető applikációból, kiváló a minősége, és a szegmensek mentén szabadon variálható és összeilleszthető. Aki szereti az alakzatokat, az imádni fogja, formázható belőle L, V, W vagy bármilyen más tetszőleges forma. A Govee szettjéért 26 300 Ft-ot kérnek az RKB25Glide kuponkóddal, EU raktárból szerezhető be, tehát áfamentesen, és ingyenes szállítással érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Felszerelni nem egy nagy történt a LED szegmenseket,

a hátoldalon lévő ragacsos felülettel lehet a falra – vagy persze bármilyen másik felületre – ragasztani. Ezzel egyetlen gond van, hogy ha egyszer ezt megtettétek, utána már viszonylag nehéz bárhova máshova áthelyezni. Mivel furat nincsen, ezért felszögelni, sem felfúrni nem lehet, vagyis a felhelyezésre semmilyen másik módszer nincsen, csak a már korábban említett. Ez persze nem baj akkor, ha nem akarjátok pakolgatni, de például egy költözésnél visszanyalhat a fagyi, és lehet hogy pótolni kell a már nem tapadó ragacsokat.

Maga a használat nagyon egyszerű, a szegmensek mentén össze kell pattintgatni a “fénycső darabokat”,

amelyek kiadják a kívánt formát. Arra viszont kíváncsi lennék, hogyha valaki százszor szétszedi és összerakja ezeket az elemeket, a műanyag körmök mennyire kopnak majd el, de ez azért annyira nem életszerű felhasználás. Itt jutott eszembe, hogy a kanyarelemek száma nagyban meghatározza a kirajzolható alakzatokat, és mivel ebből csak 1 db van, ezért lehet nagyjából V, esetleg L, egy lefordított A, de ha már egy W-re lenne szükségetek, egyből két csomaggal kell vennetek.

Ráadásul a kanyarelem csak “balos”, tehát nincs egy olyan variáns, aminek a másik oldalán van az “anya” és az „apa” illesztése, ezért ez eléggé meghatározza azt, hogy honnan lehet áramot adni a LED sornak. Mivel kanyarelemet külön egyáltalán nem lehet vásárolni, ezért az értékelések között olvastam olyat is, ahol a delikvens egyből 3 adagot vett, hogy kirakja a neki tetsző “alakzatot”, ez viszont durván megdobja a költségeket.

Én most azonban maradok 1 db szettnél, hiszen azon is tökéletesen be lehet mutatni, hogy mit tud a termék. Mivel ezek programozható RGBIC LED-ek, a Govee Home alkalmazásból ugyanúgy programozható, mint a korábban tesztelt Govee LED szalag. Mivel az app közös, ezért ugyanazokat a kombinációkat lehet lefuttatni rajta, mint a cég többi termékén, de ez olyan iszonyatosan nagy lehetőséget jelent, hogy szerintem évekig tart majd az összeset végigpróbálgatni. Nem tudnék egzakt számot mondani arra, hogy hány különböző kombináció lehet, de szerintem több száz vagy akár ezer is, kifogyni nem fogtok belőle. Sőt, állítom, hogy bármilyen hangulat mellé találni fogtok egy megfelelőt, annyiféléből választhattok.

Képes 16 millió színárnyalatot megjeleníteni, ezekből pedig 57-et akár egyszerre ki is rajzol.

Van egy úgynevezett reaktív módja, ebből hatot tud elkülöníteni, és a lényege, hogy megpróbálja lekövetni a zene ritmusát, és ezt hellyel-közel, de meg is valósítja. Lehetne még ezen finomítani, de azért ez egyáltalán nem rossz. Az eredmény leginkább attól függ, hogy az adapterbe rejtett egységet vagy a telefon mikrofonját használjátok-e, mert mindkettőre ad lehetőséget a szoftver. Képes különböző hangutasításokat is fogadni, együttműködik Alexa és Google hangasszisztensekkel is, bár a háttérzaj azért erőteljesen befolyásolja a működését. És az sem mellékes, hogy az appból sokkal könnyebb mindent megcsinálni, szóval nem igazán erőltettem a használatát.

Maga a Govee Home alkalmazás egyébként parádés,

mind a kezelőfelület, mind az elrendezés remekül átlátható, teljesen európaias a logika, amivel készült, mintha egy nyugati cég terméke lenne. Tökéletesen használható, nem is kívánhatnátok ennél jobbat. Ami pedig az RGBIC LED-et illeti, valójában kiváló lakásdekoráció. A fényerejét nem adják meg, de eléggé durván tud világítani, szerencsére az appból ez is állítható, mint gyakorlatilag minden, amit egy ilyen termékkel kapcsolatban egyáltalán állítani lehet.

És pont ez benne a legjobb, hogy az ég világon semmi nem jutott eszembe a teszt végére, amit hiányoltam volna, leszámítva azt az egyetlen dolgot, amit már említettem: nem lehet az elemeket külön megvásárolni. Már pedig, ha semmi extrát nem tudok hozzáfűzni egy termék működéséhez – pedig egy kötekedő szemétláda vagyok, mikor tesztelek – akkor az bizony nem lehet rossz.

Összegzés

Goove LED fény? És pont ilyenre van szükséged? Vedd meg, ez a te terméked, ami jó minőségű, iszonyatosan jól variálható, kezeli a hangasszisztenseket, hangulatos, és az appja is király. Egy dolgot kell kitalálnod, hogy hány szettre van szükséged, mert az elemei külön nem, csak szettben kaphatók. Vitatkozhatnék még egy kicsit az áron, de a lakásdekor cuccok egyébként sem olcsók, akinek pedig bejön ez a neonos, villódzó stílus, ami a színeivel akár a hangulatunkat is kifejezheti, az úgyis beleszeret.

A Govee szettjéért 26 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek az RKB25Glide kuponkóddal, EU raktárból szerezhető be, tehát áfamentesen, és ingyenes szállítással érkezik.

Pro

 • Jó minőség
 • Brutális fényerő
 • Nagyon jól variálható RGBIC LED-ek
 • Kiváló applikáció

Kontra

 • Az elemek külön nem, csak egyben kaphatók
 • Lehetne kicsit olcsóbb

hirdetés