hirdetés

Honor Smart Body Fat Scale 2 okosmérleg teszt

Másodikra is okos

teszt
Honor Smart Body Fat Scale 2 okosmérleg teszt 1
írta: Don Kartács
2021-05-03

A Honor újabb mindent mérő okosmérlege is a piacra került. Kellemes, mindenféle lakásba könnyedén beilleszthető dizájnt kapott, 14 különböző testadatot mér, illetve a DEXA sztenderdet használja, ami alapján állítólag a megjelenített testzsír adatok pontosak. 9900 Ft-ért – ami a BGSADFC kuponnal jön össze – ezt egy picit nehezen hittem el, de egy teszt többek között ennek feszegetésére is jó. A terméket érdemes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással kérni, aminek a felára durván 800 Ft.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mivel a használathoz nem elengedhetetlen az app letöltése, aki akarja, itt be is fejezheti a további kutakodást, és egy szép, de nem okos mérlegként is használhatja a Honor termékét. Ennél viszont sokkal izgalmasabbak a visszaadott adatok, amelyeknek alapvetően a tendenciáját, nem pedig a tényleges, számszerűsített értékét kell figyelni. A program viszonylag átlátható, ezt használja a Honor Band széria is, vagyis minden viszonylag gyorsan megtalálható benne. A lényeg az, hogy visszanézhetők a számok, tehát ha pl. fogyókúráztok, lekövethető az adatváltozás.

Ez csak viszonyítási alapnak jó, komolyabb mérésekre nem, bár a gyártó szerint a DEXA sztenderd használatával a valósághoz elég közeli eredmények adhatók vissza. Nyilván ennek a valóságtartalmát megbecsülni nem tudom, így fogtam a Yunmai mérlegét, és megnéztem, hogy milyen értékeket ad vissza, majd a számokat egymásból kivonva megkaptam a különbségeket.

Ahogyan a táblázatban is láthatjátok, bizonyos paraméterekben – nyilván ami könnyebben mérhető – nincsenek nagy eltérések,

máshol viszont eléggé ellentétesek az adatok. Mindenki azt hisz amit akar, szerintem az értékek növekedése és csökkenése a mérvadó, nem pedig az egzakt számok. A test különböző paramétereinek mérési problémáiról itt egy cikk, amit érdemes átolvasni, illetve a myprotein oldalára is kukkantsatok rá, ami a testzsír és a csonttömeg méréséről ad tájékoztatást.

Vonjuk le együtt a következtetéseket. A tömegre tökéletesen ugyanazt az értéket kaptam, nyilván, hiszen ez a fő funkciója egy mérlegnek, a BMI-t meg ebből és a magasságból számítják. A többi pedig egy maximum közelítő értéknek jó, és bevallom, a saját mérlegemen is viszonylag ritkán nézegetem ezeket, egyszerűen azért, mert nem relevánsak. Esett már valaki pánikba azért, mert mondjuk 25% volt a testzsír százaléka és nem 22%? Ellenben a plusz kilók sokkal megfoghatóbbak, és ha nem vagytok élsportolók vagy testépítők, azt gondolom, ezek nem is számítanak. Ha meg azok vagytok, nem a Honor Smart Body Fat Scale 2-vel fogjátok ezt mérni.

Viszont most leszakadok erről a témáról és áttérek a Huawei Health appra, ami kifejezetten jól átlátható, szerintem jobb is mint a Yunmai Mini 2 saját appja. Egy nem túl bonyolult felületre az összes adatot kiszervezték, így egy pillantással leolvasható minden. Valójában persze az app számtalan funkcióját nem fogjátok tudni a mérleggel használni, mert a Health appot alapvetően aktivitásmérőkhöz és sportórákhoz találták ki, de azért jól megférnek ezek az eszközök egymás mellett, egy közös felületen.

Végezetül pedig még egy érdekesség, amit a Yunmai kapcsán utáltam,

ha nem futott az app, akkor nem tárolta el a testadatokat. Vagyis, Yunmai app elindít, mér, adatokat feltölt. Ez azért egy kicsit így macerás, ez simán mehetett volna automatán is. Amikor a Honorral mértek, de nem fut az app, akkor is megmaradnak az adatok, sőt az alkalmazásban megjelenik egy “offline data has been synced” felirat, vagyis valamilyen tároló van benne, ami áthidalja a feljebb említett problémát. Meg is találtam a leírásban a paramétereket, állítólag 50 személyt képes kezelni, és 200 mérést tárol offline állapotban is, így havi 1 letöltéssel az egész családotokat tudjátok menedzselni.

Összegzés

A Honor Smart Body Fat Scale 2 okosmérleg hozza a kötelezőt, azt nyújtja, amit a konkurensek is, csak néhány apró eltérést fedeztem fel. Képes offline is adatokat tárolni, összesen tizennégyféle testadatot mér, ami azért már elég sok, de ezek pontossága – leszámítva a tömeget és a BMI-t -, azért hagy kívánnivalót maga után, de ez igaz az összes konkurensére is. A Honor terméke remek minőségű, a dizájn nagyon letisztult, a cucc rendkívül lapos, nagyon könnyű elrejteni az ágy alatt, vagy gyakorlatilag bárhol.

Az érte kért 9900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot bőven megéri – ami a BGSADFC kuponnal jön össze -, de azért nem szabad túldimenzionálni a visszaadott adatok jelentőségét. Szerencsére ezt a legtöbben nagyon helyesen szkeptikusan fogadjátok. A tendencia követésére viszont jó, azt tekintsétek mérvadónak. A terméket érdemes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással kérni, aminek a felára durván 800 Ft.

Pro

 • Kellemes dizájn, jó minőség
 • Kicsi, könnyű, jól befér az ágy alá
 • Sok mindent tud
 • Offline is tárol adatokat
 • Reális ár

Kontra

 • A mért adatok maximum iránymutatásra jók

hirdetés