hirdetés

Hibrew H11 eszpresszó kávéfőző teszt

Amikor az anyag elvész és nem alakul át

teszt
Hibrew H11 eszpresszó kávéfőző teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-11-10

Nagyon szeretem a kávéivás szertartásosságát, amihez remek társ egy megfelelő eszpresszógép. A Hibrew az egyik legnagyobb kínai gyártó, aki a Távol-Keletre exportálja termékeit, az egyik belépőtermékük a Hibew H11, ami gőzölésre is képes. Hoztam neki egy ellenfelet a BlitzHome BH-CM1503 személyében, ami a sajátom, így volt mivel összehasonlítani a BGESPT022  kuponnal 33 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő Hibrew H11-et.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Visszakanyarodva a Hibrew H11 kávéfőzőhöz, ha lehámozzátok a tisztességes csomagolást róla, akkor egy csomó kiegészítő tárul fel, de a nagy részüket a rutinos kávékészítők előre ki fogják találni:

 • kávégép kar a portafiltereknek
 • háromféle portafilter, 1 darab 1 adagos, 1 darab dupla adagos és egy az ESE POD párnának
 • műanyag adagolókanál és tamper
 • műanyag cső vízadagoláshoz
 • leírás

A többi alkatrészt – víztartály és csöpögtetőtálca – a gépre rögzítették, de ezek eltávolíthatók a feltöltés, illetve a tisztítás miatt. Ami nem tetszett igazán, az a minőség, ami egy főleg rozsdamentes acélból készült gép esetében meglepő lehet, de elég sok „kamu fém” van rajta, különösen a BlitzHome BH-CM1503-hoz vagy a De’Longhi EC 685 BK-hoz képest. Például a gőzölő funkciógombja is egy fémnek látszó tárgy, ahogy az ezüstre fényezett felső rész alja is. A kávékanál hihetetlenül könnyű, mintha egy alumínium rúdra raktak volna egy műanyag betétet, valahogy ez sem kelti a tartósság érzetét.

Ellenben a dizájn bejött, ha két lépés távolságról néztem, el is hittem, hogy itt valami komoly dologról van szó.

Jól néz ki a beépített panel piros/kék LED-es világítása, szépek a gép vonalai, filigrán a test, emiatt kis helyen elfér. Ennek azért van ára, két eszpresszó poháron kívül semmilyen más kávés csésze nem fér el a tálcáján, ellentétben például a BlitzWolf termékével. Ennek a gyakorlati vonzata az, hogy aki tejjel issza a kávét vagy kapucsínót készít, annak jóval nagyobb pohár kell, mint ami a 40 ml-nyi eszpresszót fogadja. Ezek pedig egyszerűen nem férnek el a Hibrew H11 tálcáján. A tejhabosító csövet sem lehet eléggé kifordítani, ez is bezavar a poharak elhelyezésébe, ráadásuk elég hosszú a lefőzési idő -22 mp -, és a szokottnál jóval több folyadék is jön le. Szerencsére ez átállítható a gombok hosszú nyomásával.

Ami még nem tetszett, az a víztároló tartály fedele.

Egy egyszerűen lepattintható cuccról van szó, semmi mechanika nem tartja a helyén, nem is nyílik, inkább csak „lejön” a tartályról. Ezzel szemben a kar és a portafilter egy meglehetősen okos megoldással dolgozik. Van egy kis nút kiképezve a peremen, ezt kell a megfelelő helyre illeszteni. A portafiltert elforgatva szépen a helyére ugrik a cucc, nem szorul bele mint más modelleken, és nem is esik ki. Van továbbá egy műanyag klamni is, ami ráhajtható a portafilter peremére, gondolom extra biztonságot adva a kiesés ellen. A tamper műanyag gagyi, vegyetek egy fémet, sokkal menőbb és jobb is megfogni a rozsdamentes acél felületet.

A Hibrew H11 tetején van egy kávéspohár előmelegítő felület,

igaz ezt a sajátomon sem használom. Szobahőmérsékletű poharakkal is jó a kávé, ez már nekem túl niche részlet, és kevésbé befolyásolja az összképet. A gépbe 1,1 liter víz fér, ez elég kevés, érdemes valamilyen alacsony ásványianyag tartalommal rendelkező ásványvizet vagy szűrt vizet használni a főzéshez.

hirdetés

Hibrew H11 eszpresszó kávéfőző teszt – Működés közben is semmi extra

Elmostam az alkatrészeket, majd bedurrantottam a masinát, főztem egy „üreset”, majd jöhetett az első kávé, mi 2 darab eszpresszó volt, hogy ne egyedül kelljen kóstolnom. Kávébabnak a közepesen semmilyen San Giusto-t használtam, amit a Hibrew G3 kónikus őrlővel őröltem meg. Az eredmény pontosan ugyanolyan lett, mint a BlitzHome BH-CM1503-mal, ami nem meglepő: ez kb. ugyanaz a kategória.

A vezérlése is nagyon hasonló a két terméknek, a Hibrew H11 elején van egy nyomkodható panel, meg egy tekerőkapcsoló,

de a piktogramokból minden kitalálható. A panel közepén a gomb kapcsolja ki és be a kávéfőzőt, mellette pedig az 1 vagy 2 adag kávé lefőzését választhatjátok ki. A forgógomb pedig annyit csinál, hogy balra tekerve forró vizet ad, jobbra forgatva pedig gőzt fejleszt, ha tejet akartok habosítani. Példaértékű, hogy egy pici matricát is ragasztottak az oldalára, ami tulajdonképpen egy zanzásított használati utasítás, kár hogy csak oldalról látszik.

Ami a lefőzési folyamatot illeti, van egy rövid, kb. egy perces bemelegítési szakasz, majd egyből csurogni kezd a fekete nedű a poharatokba.

A sajtóanyag szerint a kávé extrakciója 19 barral történik, de szerintem ez a kávékészítés leginkább parasztvakító számadata. Valamiért azt gondolják a gyártók hogy ide minél nagyobb számot kell írni, vagyis 10 rosszabb mint 15, a 15 meg rosszabb, mint a 19. Mikor a BlitzWolf almárkájának darálós, nyomásérzékelővel ellátott modelljét, a BlitzHome BH-CMM5-öt teszteltem, akkor jöttem rá, hogy mennyire nehéz a letöméssel és a különböző szemcseméretre őrölt kávéval a megfelelő nyomásértéket eltalálni.

Ott speciel az 5 és a 12 bar-os tartomány volt az ideális,

de ez számtalan dologtól függ: a darálás finomságától, a letömés erejétől és egyenletességétől – például használtok-e keverőtűt -, a kávé mennyiségétől, és így tovább. Tehát ne dőljetek be ennek, de akit bővebben érdekel a téma, az vehet nyomás- vagy hőmérsékletkijelzős kávégépet, ami az eggyel drágább kategória. A Hibrew kínálatában a H5, a H8 és a H10A is ilyen, de ezeknél vastagabban fogott az a bizonyos ceruza.

A víz hőmérsékletéről pedig egy betűt sem ír a gyártó,

pedig az nem mindegy, hogy megég-e a kávé a túl forró folyadék miatt vagy éppen fel sem melegszik a kellő hőmérsékletre, és emiatt nem oldódnak ki az ízek. A tapasztalatom az, hogy amit nem emelnek ki a márkák, az szokott lenni a gyenge pontja a terméknek. Nem tudjuk milyen a vízmelegítő bojler, a pumpa stb., vagyis ezek azok az alkatrészek, amivel nem lehet büszkélkedni. Ez amúgy teljesen oké, hiszen ez egy belépőkategóriás gép, és az átlag kávéivó nem fogja észrevenni a különbséget, de a niche dolgokat értékelőknek a Hibrew H11 tudása szerintem kevés lesz. Annak viszont, aki a 30-40 000-es sávban keres eszpresszó kávéfőzőt, ez nem rossz választás.

Összegzés

A Hibrew H11 elvégezte a kötelező házifeladatot, de a szorgalmira már nem jutott energia. 12 egy tucat gépnek érződik a Hibrew H11, főleg a hosszútávú használhatóságába vetett hitemet csorbították a vékonyka anyagok. Az is zavart, hogy nem fért el egymás mellett két nagyobb pohár normálisan, ami teljesen oké, ha csak eszpresszót isztok, mert a pici csészéknek van hely, de ha tejet is gőzöltök, ahhoz egy magasabb és szélesebb pohárra lenne szükség. A gép egyébként tisztességesen teszi a dolgát, alig rezeg, gyors, elég jó kávét lehet vele főzni, de tényleg ez a semmi extra kategória.

Cserébe olcsó, a BGESPT022  kuponnal 33 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Egy De’Longhi Dedica nagyjából kétszer ennyi, igaz a minősége is jobb. Aki a leírtak alapján viszont aki egy kicsit komolyabb gépet szeretne, nézze meg a nyomásszenzoros Hibrew H5-öt, a nyomásszenzoros és tejtárolós H8A-at, vagy a szintén nyomásszenzoros és hőmérséklet kijelzős H10A-t, igaz ezek jóval többe is kerülnek.

Frissítés: mivel a Hibrew H5 a BGESPT030  kuponkóddal szintén 33 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). és az hőmérséklet kijelzős, értelemszerűen azt jobban megéri megvenni.

Pro

 • Egyszerű kezelhetőség
 • Pofás kinézet
 • Olcsó
 • Nem főz rosszabb kávét mint a De’Longhi Dedica alap masinája

Kontra

 • Vékony anyagok, nem az örökkévalóságnak készült
 • Két, eszpresszónál nagyobb pohár már nem fér el a csepptálcán
 • Kicsi a víztartálya

hirdetés