hirdetés

BlitzHome BH-CM1503 kávéfőző teszt

De’Longhi, új ruhában?

teszt
BlitzHome BH-CM1503 kávéfőző teszt 1

Forrás: Bangood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-03

A BlitzWolf a BlitzHome almárkába rendezte konyhai eszközeit, és a tavalyi nagysikerű kávégép széria után kiadta a második vonalat is, némileg felfrissített dizájnnal. Tesztalanyunk a szokásos közepes kávéfőzők tudását vonultatja fel, nagy nyomással préseli át a kávépogácsán a vizet, egyszerre két eszpresszót is elkészít, de tejet habosítani is tud. A BH-CM1503-ért 42 900 Ft-ot kérnek cseh raktárból a BGHU2251  kuponnal, ami nem tűnik olyan soknak, de az elődmodell jelenleg olcsóbb. Derítsük ki együtt, megéri-e az újdonság a felárat, vagy sem!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Először azt hittem, mindenhol rozsdamentes acél a burkolat, de nem, a gombok és a gőzszabályzó tekerője műanyag, csak olyan szépen eldolgozták, hogy míg meg nem fogtam, nem tűnt fel. Ebből következik, hogy az anyagminőség rendben van, és a dizájn is tetszik.

Itt azért beugrott, hogy a BlitzHome aligha tervezte meg saját maga a kávégépet,

és mit ad Isten, találtam is néhány hasonló modellt, szóval ez egy white label termék. A legnevesebb gyártó a De’Longhi, akiknek a kínálatában megtaláltam a kávéfőzőt, de az Amazon tele van a mindenféle fantázianévre keresztelt, nagyon hasonló konyhai kisgépekkel. Ami elsőre is látszik, hogy egy kávépogácsából egyszerre két eszpresszó vagy cappuccino készíthető el. Oldalt van egy gőzölő, amit egy pici füllel lehet mozgatni, de szerintem nem elég flexibilis, jobb lenne, ha nagyobb szögben ki lehetne fordítani. A hosszú kávé miatt a gőzölő – aminek az intenzitása több lépcsőben állítható – képes forró vizet is gyártani, így nem hűl ki a kávé, ha felöntitek.

Teljesen véletlenül jöttem rá, hogy a kávéfőző valóban szabályozza a saját hőmérsékletét, ugyanis miután felgőzöltem a tejet, nem volt hajlandó kávét készíteni, míg a gőzölőn keresztül ki nem nyomtam a forró vizet. Ez azért van, mert már túl meleg volt ahhoz, hogy ne égesse meg a kávépogácsát, és ezért nem volt hajlandó lefőzni a kávét. Kinyomtam a forró vizet, és utána egyből engedelmesen elkészítette a kávét, szóval tényleg figyeli egy termosztáttal hogy mennyi az annyi.

Hogyan készíti a CM1503 a kávét? Úgy, hogy felmelegíti a vizet, majd egy szivattyú segítségével, 15 bar nyomáson átpréseli a forró folyadékot – valahol 90 és 95 között a Baristatraining szerint – a kávépogácsán, és kész is a kávé. Érdemes hagyni, hogy lecsöpögjön a nedű, egyrészt, mert nem kell kapkodni a pogácsa kávéadagolóból kiütésével, másrészt meg ne pazaroljátok a jó kávét. A vezérlés egyszerű, van a tetején 4 gomb, ki- és bekapcs, 1 vagy 2 kávé, meg a gőzölés és ennyi, a vezérlés értelemszerű. Ha villog alattuk a LED-es háttérvilágítás, akkor vagy túl meleg a víz – pl. mert korábban gőzöltetek – vagy az alap mennyiségét állítjátok be a kávénak éppen, tudtotokon kívül. Egy kávé 25-60, míg a dupla 70-110 mm között lehet, szabályozni hosszú nyomás, rövid nyomás, folyatás, hosszú nyomás kombinációval lehet, de ez élőben sokkal egyértelműbb lesz.

Ami nem tetszett, hogy a csöpögtető tálcára nem fér fel két 1,5-2 deciliteres bögre.

Nyilván egy eszpresszó pohár elfér, de ha nincs ilyen készletetek otthon, akkor bizony csak egy poharat lehet alányomni. A belseje nagyrészt rozsdamentes acél, és még véletlenül sem alumínium, mint a régi kotyogósoknál. A thermo blokk nagyon gyorsan felfűti magát, sokszor azt csináltam, hogy a kávépogácsa betöltése előtt bekapcsoltam, és mire beleöntöttem és letömtem a kávét, már be is fejeződött a felfűtés. Van az elején egy indokolatlan kék LED, ami mutatja a működést, szerintem nem kellene ide, kicsit bazárivá teszi az egyébként fennkölt összhatást. A kávégépet mindenféle védelemmel is ellátták, egyrészt a már említett túlmelegedés elleni, de pl. automatikusan ki is kapcsol 29 perc után, ha ezt valamiért elfelejtenétek megtenni.

Na de milyen a kávé, amit készít? Laikusként azt mondom, remek.

Erre egy viszonylag egyszerű magyarázatot tudok adni, ellentétben a kotyogós és a csepegtetős megoldásokkal, itt készül normális crema, azaz krém. Ez pedig olyan ízkavalkádot indít el, hogy aki még nem ivott ilyet, az azt mondja rá: „Tyűha, ez finom”. Utána meg nem akaródzik az embernek visszaállni a kotyogósra, mert a kettő közötti ízkülönbség eléggé jelentős. Sokkal több aroma marad meg ezzel az elkészítési módszerrel, a kávé sűrűbb, barnább lesz, és az állaga is kellemesebb. A dolog hátránya viszont az, hogy nem lehet egyszerre 4-6 adagot lefőzni, ami az egész családnak jó, főleg, ha napi több adagot iszik valaki.

Forrás: Banggood.com

Egyetlen gondolat a végére: funkcionalitásban túl sok különbség nincs a BH-CMM2 és a BH-CM1503 között. Gyakorlatilag az előbbi átdizájnoltabb, slankított változata az utóbbi. Akkor viszont mi indokolja a nagy árkülönbséget? Szerintem semmi. Mindkettő egy átlagos, de kellemes minőségű, daráló nélküli, white label kávéfőző. Csak az előbbi 27 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU2369  kóddal, az utóbbi meg 42 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba a BGHU2251  kóddal, és ezt a laza 21 900 Ft-os különbséget nem tudom, hogy nyomja le majd a fogyasztók torkán a cég.

Összegzés

Kategóriájában jónak nevezhető a BlitzHome BH-CM1503, csak éppen drága. Ugyanezt a tudást még házon belül is kevesebbért adják, szóval mindenképpen azt kell megvenni, amelyik olcsóbb, de én ezt már tavaly is mondtam, hogy nem tűnik drágának a BH-CMM2. Ezt leszámítva egy jó minőségű, nem túl bonyolult, finom kávét készítő konyhai kisgépet vihet haza az, akinél a dizájn előbbre való az árnál.

A BH-CM1503 kínai raktárból ingyenes szállítás mellett 42 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU2251  kuponnal, és a Banggood fizeti utána az áfát.

Pro

 • Kellemes kinézet, jó anyaghasználat
 • Finom, krémes kávét főz
 • Gyorsan felfűt
 • Képes melegvizet is készíteni a gőz mellett

Kontra

 • Drága az elődmodellhez képest
 • Nem elég széles a csöpögtető tálca két nagyobb pohár fogadásához

hirdetés