hirdetés

BlitzWolf BW-SH5 ultrahangos párásító teszt

Elektronikai mutáns

teszt
BlitzWolf BW-SH5 ultrahangos párásító teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-18

A BlitzWolf BW-SH5 párásítóval új területre merészkedett a kínaiak farkasa. Mivel a kategória nagyon népszerű, ezért logikus lépés volt, hogy piacra dobnak egy ésszerű árazású, viszonylag jól kinéző, nagy tudású eszközt. Az ultrahangos technológiával párologtató berendezésért a BGACZSH5A kuponkóddal 23 500 Ft-ot kérnek, ami olcsóbb, mint a konkurensek hasonló méretű termékei, és ebben már benne van az ingyenes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás is. Ehhez vámbiztosítás is köthető, ami június 30 előtt a felmerülő költségeket téríti.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

De “nem szeretni kell, hanem meg kell enni”, ahogyan a nagyszülők mondták, ez is ilyen, kezdjétek el használni, és úgy már sokkal meggyőzőbb a masina. Érdemes a BlitzWolf app leszedésével kezdeni, mert bár van távirányító, gyakorlatilag alig használtam, hiszen egyszerűbb a telefon kijelzőjét tapizni. Harmadik lehetőség, hogy mindig odamentek a berendezéshez, és a front panelen nyomjátok be, éppen mit szeretnétek, de ez már 2021-ben, az elkényelmesedett polgárok között nem menő, maradjatok a mobilnál. Két dolog jutott az app leszedése után eszembe: hogy ezt a sok világító izét hol lehet kikapcsolni – éjszakai módban -, illetve, hogy ez a tonnányi jelecske vajon mit jelenthet.

A fronton egyből 9 db ikon jelenik meg, plusz kiírja a BW-SH5 a páratartalmat és a hőmérsékletet is,

alatta pedig egy nyilakkal ellátott csúszkán lehet a dolgokat szabályozni. Ha ehhez hozzáértek, egy újabb panel gyullad fel, ami a Tetris játékokra hasonlító elemekkel mutatja a párásító működési intenzitását. Bonyolultnak hangzik? Elsőre az is, de azért néhány nap után bele fogtok jönni. Viszont az összes kis izé világít rajta, és még alul is UV fényt áraszt, szóval emellett aludni a fénykavalkádtól biztosan nem lehet. Szerencsére a legtöbb LED kikapcsol éjszakai módban, így erre is kínál megoldást a gyártó. Ráadásul olyan halk, hogyha nem látnám, hogy a LIDAR torony gyanánt felül pöffeszkedő nyílásból jön a gőz, azt hinném, nem csinál semmit. A kifújónyílás egyébként forgatható is, így a gőzsugár irányát tetszés szerint beállíthatjátok.

 

BlitzWolf BW-SH5 – Sok zavaros funkció

Az Alfa űrbázishoz hasonlatos világító “rettenet” funkcióit érdemes már az elején feltérképezni. Először megpróbáltam a BlitzWolf appból elindulni – a BW-SH5 csak a 2.4 Ghz-es sávot támogatja -, de a hatalmas panel annyira szemléletes, hogy inkább maradtam annál, ezt fogom most balról jobbra bemutatni. Az alsó csúszka a legegyértelműbb, ezzel az intenzitást lehet állítani, ne is vesztegessünk rá több szót.

A piktogramok sorban:

 • ki- és bekapcsolás: rövid nyomásra ki- és bekapcsol, hosszú nyomásra reseteli az eszközt, közepesre a WiFi-t teszi párosító módba, ilyenkor tudjátok a BlitzWolf vagy a Smart Life appba felvenni a masinát
 • módválasztó: előredefiniált módok között lehet váltogatni – éjszaki, egészség és automata -, de erről később
 • baby: babamód, ami szintén egy előredefiniált állapot
 • időzítő: 1 órás lépésekben 1-12 óra között lehet a berendezést időzíteni
 • meleg köd: pont az, amire gondoltok, felfűti a vizet, majd utána porlasztja
 • páratartalom: a páratartalom értékeket lehet beállítani 5%-os lépcsőkben 30 és 75% között
 • plazma: a plazma módot kapcsolja ki és be, ez gyakorlatilag negatív oxigén ionokat generál
 • UV fény: ultraibolya sugárzást bocsájt ki, ami elpusztítja a kórokozókat

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Szerintetek is bonyolult? Semmi baj, nézzünk bele együtt a kézikönyvbe.

Oldalakon keresztül tengernyi ikon, ha ezt kapcsolom akkor az, meg az működik, egy másiknál meg egy másik, mindenféle kombinációban. Szóval iszonyatosan sikerült megkavarni a vezérlést, ráadásul van egy táblázat is a gépkönyvben, amiben leírják, milyen hőmérséklet mellé milyen páratartalom érték tartozik, és erre hogyan kapcsolgatja magát a BW-SH5. Vagyis a kézikönyv lesz a legjobb barátotok a használat során, hiszen majdnem minden módhoz van valamilyen spéci dolog, amit a gép csinál.

Éjszakai módban a hold és a bekapcsoló gomb piktogramját leszámítva az összes világító pilácsot kikapcsolja az SH5, így normálisan lehet mellette aludni. Ilyenkor is lehet aktiválni a fűtés, a plazma, az UV és az időzítő funkciókat, minden más viszont inaktív. Én leginkább így használtam, egyszerűen azért, mert nem kell egy világító karácsonyfa a szoba közepére.

Automata módban a kézikönyvben lévő táblázat alapján megállapítja a jelenlegi páratartalom és hőmérséklet értékekből, hogy kell-e párásítani, vagy sem. Ezt onnan tudja a szerkezet, hogy a villásdugón van egy szenzor, ami a fenti adatokat méri. Ha az optimálistól ezek eltérnek, akkor bekapcsol a BW-SH5 és párásít, ha nem, akkor stand by módban várja a következő parancsot.

 

Az egészség és a baba mód nagyjából ugyanaz, gyakorlatilag az összes spéci funkciót – meleg köd, plazma és UV – bekapcsolja a gép, és maximum fokozaton 60, illetve 55%-os páratartalom elérésére törekedik. Ilyenkor alapvetően agresszív baktérium mentesítés folyik, szabályos gőzáradat tör elő a gépből, ami szemmel is jól látható. Az UV a sterilizálásért, a plazma pedig a negatív oxigén ionok előállításáért felel. Sokszor írtam már, hogy ez szerintem inkább hitéleti kérdés, aki bízik benne, hogy ezek a technológiák működnek, annak megnyugvást ad, de én különösebben nagy eltérést nem vettem észre a fenti módok között.

Ami viszont szembetűnő, hogy a 4,3 literes tartályból a víz meglehetősen lassan fogy ki legalacsonyabb fokozatban,

és akár 50 óráig is üzemképes marad, ami meglehetősen hosszú idő a konkurensekhez képest. A párásítást nagyon halkan végzi a BlitzWolf üdvöskéje, 35 dB körüli a zajszint, ami semmi, simán tudtok majd aludni mellette.

Az appja viszont nem tetszett,

egyrészt nem is hasonlít ahhoz, ami a sajtóanyagban látható, másrészt mindenféle marhaságot mutatott – például -9 fokot beltérben – a BlitzWolf app. Viszont a Smart Life progival is működik, és ott teljesen valósnak tűntek a kijelzett értékek, és a funkciók is szuperáltak. A kütyü teljesítményét innen a legegyszerűbb állítgatni, amit 7 fokozatban tehettek meg, maximumon gőzmozdonyként nyomja ki magából a párát az SH5, de még ekkor is csendes. Azt mondjuk nem értem, miért kínaiul írja ki, hogy szerinte milyen idő van kint, illetve egy-két lehetőség neve – pl. az UV itt „sterilization” – is megváltozik a leíráshoz képest, szóval egy picit eklektikusra vették a programozók a figurát.

A lényeg viszont az, hogy a fenti kismillió funkciótól függetlenül is jól működik a gép, és olyan gyorsan emeli a páratartalmat a szobában, ahogy eddig egyetlen modell sem. Szerintem ez a fontos, egy párásítót használjatok párásításra. Minden egyéb másodlagos, és ezt tényleg nagyon jól csinálja a BlitzWolf terméke. Ezzel vissza is kanyarodnék a Xiaomi Smartmi Pure 2-höz, ami szintén 4,3 literes, rövidebb az üzemideje, és háromszor ennyibe kerül. Igaz, annak kulturáltabb az appja, jobb az anyagminősége, de a 300%-os ár, bárhonnan is nézem, erőteljesen túlzónak tűnik.

Összegzés

A legnagyobb bajom az volt a BlitzWolf BW-SH5-tel, hogy görcsösen többnek akar látszani, mint ami. Szálcsiszolt alumíniumot utánzó műanyag, kismillió világító ikon, nagyon hangzatos funkciók, de én nem hagytam magam megvezetni. Aztán ahogy elkezdtem használni, egyre inkább megkedveltem, mert csendes, kulturáltan teszi a dolgát, nagy a teljesítménye, ritkán kell töltögetni, és tényleg sok mindent tud. Az appja nem nagy szám, de a Smart Life-fal használva nagy hibákba sem futottam bele. És ami a legfontosabb: durván meg tudja emelni a páratartalmat, és végülis, ez a lényeg.

Ami pedig az árát illeti, BGACZSH5A kuponkóddal 23 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ami a konkurensekhez képest nem tűnik soknak. A Mijia Pure már nem kapható – vagy ha igen, irreálisan drágán -, a Smartmi Pure 2 háromszor többe kerül, ennyit biztosan nem ér a jobb minőség. A BW-SH5 ráadásul ingyenes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással érkezik, amihez vámbiztosítás is köthető. Ez június 30 előtt a vámolással kapcsolatban felmerülő költségeket téríti.

Pro

 • Nagyon csendes
 • Nagy kapacitás
 • Sokrétű funkcionalitás
 • Olcsó
 • Elég nagy teljesítmény maximum fokozaton

Kontra

 • Bazári kinézet
 • Helyenként gyenge anyaghasználat
 • Kicsit túlbonyolították a vezérlést a sok világító piktogrammal
 • A gyári app helyenként érdekes dolgokat mutatott, szerencsére van helyette másik

hirdetés