hirdetés

BlitzWolf BW-GC6 gamer szék teszt

Székszéledek

teszt
BlitzWolf BW-GC6 gamer szék teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-02

Nem egy és nem kettő BlitzWolf széket teszteltünk már. Ezek közül a BW-GC2 tetszett talán a legjobban, így érdemes volt az utódját is szemügyre venni. A BW-GC6 elég sok helyen változott, de szerencsére a két legfontosabb tulajdonságát megtartotta: olcsó és kényelmes. A termékért nagyjából 33 000 Ft-ot kérnek a BGNPLGC61 kuponkóddal, két EU-s raktárból is elérhető, így mentesültök az áfa- ás vámfizetés kötelezettsége alól.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

8.1

 • megbízhatóság:6.5
 • design és anyagminőség:8.5
 • felszereltség, funkciók:8.5
 • ergonómia:8.5
 • ár/érték arány:8.5
Véleményt írok

Persze pont ettől olcsó ez a szék, hogy a minőségbiztosítást hírből sem ismeri.

Ennek ellenére azért elég jól használható. Összerakás közben egyetlen dolgot tapasztaltam, a gerinctámaszként funkcionáló párnát átfűzve a két gumipánton, folyamatosan lecsúszott az ülőlapra, nem marad a helyén, mint az elődmodellnél, vagy mint a drágább konkurenseknél. Szintén furcsa, hogy a háttámla nekem túlságosan eltart, nem lehet eléggé függőlegesbe állítani, de azt a hiányosságát a mozgatható párnával tökéletesen kompenzáltam.

A BW-GC6 elég jól beállítható,

egyrészt a gázrugó segítségével 49-61 centiméter között lehet emelni és süllyeszteni, másrészt az oldalkarfákat is ki lehet fordítani, illetve a magasságukat beállítani. Az viszont nem tetszett, hogy kisebb erőhatásra is vízszintesen kifordulnak, és nincs is fixáló mechanika, ami egy adott szögben zárná őket. A BW-GC2 semmire sem jó lábtartó párnája kikerült a kínálatból, és az ülőlapon is változtattak, szebb lett a műbőr varrása, kényelmesebb a szék. A BW-GC3-nál elszörnyedtem mennyire nyúlt már az első pillanattól az anyag, itt ez sokkal vastagabbnak és tömöttebbnek érződik, egyértelmű az előrelépés. Beállítható továbbá a háttámla dőlésszöge, 150 fokban dőlhettek hátra, illetve a helyzetét is lehet fixálni több lépcsőben.

Az anyaghasználat javult az elődmodellhez képest,

a felületek műbőr, mesh – hálós, légáteresztő anyag – és műanyag keverékei, a fontosabb helyeken pedig fémmel fogtok találkozni. A plasztik részek viszont még mindig karcolódnak, a gémerséget kifejező kék műanyag betétek pedig eléggé hitványnak – és nem pedig menőnek – tűnnek. A játékos életérzést új BlitzWolf logó is segít átélni, bár engem nem el a bevadulás érzése, inkább megmosolyogtatónak találtam. Ahogyan a helyenként felfedezhető sorjákat is, szerencsére ezek a kevésbé észrevehető helyeken, a szék alján fordulnak leginkább elő.

Az ülés pozíció nem rossz, alapvetően kényelmes a szék,

még 8-10 órás ücsörgés után sem éreztem a használatát kellemetlennek. A szellős mesh anyag miatt elég jól átjárta a levegő a hátam mögötti területet, bár lehet azért egy teljesen szövet variáns még jobb lenne. Fene tudja, ez a tavasz inkább kora télnek érződik, így igazán nagy melegben nem tudtam tesztelni. Annyit még megemlítenék, hogy a háttámla felső része szerkezetileg is műanyag, nem hinném, hogy eltörne, de a fém merevítés belül kb. csak a feléig fut fel.

Az ötágú láb viszonylag puha műanyag kerekeken támaszkodik,

amik rendben vannak, könnyedén gurul tova az ülőalkalmatosság, és a laminált padlót sem karcolja. Mondjuk csúnya is lenne, lévén annak idején mikor megvettem, csikk és tűsarokállóként hirdették, de hát nemcsak a kínaiakból, de az olaszokból is bármit kinézek. A teherbírásra 250 kilogrammot adnak meg, szerintem egy ekkora ember bele sem férne a székbe, de ha igaz, akkor tényleg strapabíró anyagokból rittyentették össze. Szóval olyan nagyon nem tudok belekötni a BW-GC6-ba, szerintem jobb lett a BW-GC2 elődmodellhez képest, főleg hogy Arozzi és Tesoro székeket lehet itthon kapni kb. kétszer-háromszor ennyiért.
A sajtóanyagban láttam, hogy a háttámla dőlésszögét különböző tevékenységekhez – munka, játék, filmnézés, pihenés – ajánlják, ami elsőre orbitális kamunak tűnt. Aztán 120 fokba állítva elkezdtem filmet nézni, és tényleg jobb volt így lazulni, mint mereven előre álló támlával. Bár aludni képtelen vagyok ilyen alkalmatosságokban, a pihenésre meg ott a kanapé, de azért mégiscsak van ebben a dologban valami.

Összegzés

A BlitzWolf BW-GC6 egy gémernek kinéző, de igazából egy kényelmes számítógépes szék, némi minőségbiztosítási hiányossággal. Főleg a nehezen észrevehető részeken vannak hiányosságok, csavarok alá nem jutott alátét és hasonlók, de ezt leszámítva eléggé összekapták magukat a fiúk a GC2 óta. A szék kényelmes, elég jól be is állítható, és olcsó. Van néhány hibája, a BGNPLGC61 kuponkóddal elérhető 33 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért bőven el lehet nézni neki. Ráadásul lengyel raktárból is elérhető, így áfa- és vámkötelezettség már nem terhel titeket.

Pro

 • Sokat javult a GC3-hoz képest
 • Elég jól beállítható
 • A mesh anyag miatt kellően szellőzik
 • Reális ár
 • Dönthető a támla

Kontra

 • Helyenként vannak hitványabb részletek
 • A párna lecsúszik az ülőlapra
 • Nekem picit meredek volt az ülőlap dőlésszöge
 • A kartámasz magasságát lehet csak fixálni, az oldalra fordulás szögét nem

hirdetés