hirdetés

BlitzWolf BW-OC1 irodai szék teszt

Kisfőnökök legjobb barátja

teszt
BlitzWolf BW-OC1 irodai szék teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-01-19

Megnéztem a BlitzWolf BW-OC1 értékeléseit Banggoodon, és meglepve tapasztaltam, hogy a cikk írásának idején 774 db van belőle az oldalon. Ezt a terméket úgy viszik, mint a cukrot, amit a BGCZBWOC1 kuponnal elérhető 33 700 Ft-os ára alapján meg is értek. Nagyon kényelmes, süppedős felületek, teljes hátradönthetőség, deréktámasz, és még egy két apróság, ami a teszt alatt derült ki. Ráadásul cseh raktárból postázzák, szállítási költség nélkül. Túl szép, hogy igaz legyen?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

7.6

 • megbízhatóság:8.5
 • design és anyagminőség:5.5
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8.5
 • ár/érték arány:7.5
Véleményt írok

A BW-GC2-nél még nekem kellett összeszerelnem a lábtartót is,

de ezt az OC1 esetében már a gyárban felpattintották az aljára, illetve alapvetően látszik az, hogy törekedtek az egyszerűsítésre. Ez egyébként sokkal felhasználóbarátabbá teszi a széket, amit egy piros ponttal jutalmaztam. Az anyaga műbőr, de nem is lehetne más. Annak idején 25 000 Ft-ért vettem egy hasonló széket a Jyskben, azt háromszor vittük vissza, mert a belső fém rudak miatt ülni nem lehetett benne, 2 év után beterítette a teljes szobát fekete koszdarabokkal, úgy hámlott. Nem volt derék- és lábtámasza – ennek van -, és műanyag görgők jártak hozzá, a BW meg alapból gumisat adott. Emiatt vennem kellett a másikhoz is egy szettet 5000 Ft-ért.

Vagyis rosszabb cuccokat lehet nagyjából ugyanennyiért beszerezni,

ez ráadásul nemcsak a szokásos gázrugós magasságállítást tudja, de dönthető is hátrafelé, és a hozzá tartozó kallantyúval adott pozícióban fixálható. Ezzel a lehetőséggel pedig igazi tespedőfotellé varázsolható, szóval a képek nem hazudnak, tényleg lehet benne durvákat punnyadni. A karfája is kényelmes, az epedarugós régi kanapékat idézi az egész, de a tömése keményebb, így tart is. A deréktámasz pedig fel-le tologatható, tehát tulajdonképpen fejtámlaként is használható, ha valakinek inkább erre lenne igénye.

Volt néhány furcsaság viszont, amit sehová sem tudtam tenni, az egyik, hogy a kerekei szorulnak. Össze-vissza tologattam a szobában, hogy hátha lazul, de még így is eléggé masszívan tart. Jobban tetszett volna, ha lazábbak a görgők, nem bevásárlókocsi ez, hogy fékezzen. A másik, hogy van egy tépőzár az ülőlap alján, amire a háttámláról lelógó alsó lebernyeget lehet felcipzározni. Nem tudom, hogy ennek mi értelme van, talán a zsebünkből kieső tárgyakat fogja meg? A leírás sem taglalja, szóval, ha valaki tudja, hogy ez mit csinál, az írja meg, a kollégáim tippjeit inkább nem osztanám meg.

Érdemes megnézni a gyári videót, ugyanis két dolog is kiderül belőle: a BW-OC1-hez eleinte nem volt deréktámasz, ebben a pakkban viszont van. A másik különbség, hogy a jobb oldalon elhelyezett állítókarok jelölései nem pirosak, hanem simán feketék, tehát menet közben történt némi „ápgréd”, amit a videóba már nem vezettek át. A kallantyúkat viszont nem mindenki fogja elérni, az én 175 centiméteres magasságomhoz tökéletes, ellenben egy 155 centis hölgyeménynek már át kell esnie a karfán, ha valamit állítani akar.

Aztán a műanyagok minősége pont ugyanolyan, mint az olcsóbb – mármint az ennél is olcsóbb – BW székeknél,

csak jobb a műbőr/plasztik arány, ami azért jót tesz az összképnek. Sajnos a kemény felületek hajlamosak a karcolódásra, illetve a csomagolás sem tökéletes. Van a neten pár sérült példányról kép, persze az is sokat segítene, ha nem hajigálva közlekednének a dobozok a világban. Az összes csavarhelyet ledugózták, ami jót tett a látványnak, nem rossz ez a cucc, csak az árához mért elvárásokkal kell beleülni.

Összegzés

A BlitzWolf BW-OC1 szerintem az eddig legjobban sikerült székük, nem akar gémerkedni, hanem főnökösen trónol a szoba közepén. Az alacsony ár hozadéka, hogy bizony vannak olcsó részletei, például a műanyagok elég hitványak, helyenként elvarratlan cérnaszálak állnak ki, illetve a pénteki gyártósorról leesett széknek a lábát sikerült valamivel összekenni. Cserébe kényelmes, jó a derék- és a lábtámasza, elég magasra emelhető, és nagy szögben dönthető, ráadásul ezt fixálhatjátok is.

Szerintem ez bőven megér 33 700 Ft-ot, amit aBGCZBWOC1 kuponnal vihettek le ennyire, de nem vagyok arról meggyőződve, hogy a vezérigazgatók ebben fognak ücsörögni. Viszont lehet, hogy a költségcsökkentés jegyében az osztályvezetőnek már „csak” ilyen jut, de azt is el tudom képzelni, hogy saját tulajdonotok éke lesz, otthon pedig mindenki főnöknek érezheti magát. A csehektől jön, ingyenes szállítás mellett, ami meglepő egy ekkora csomagnál.

Pro

 • Kényelmes
 • Van állítható deráktámasza/fejpárnája
 • Könnyű összerakni
 • Nagy tartományban állítható
 • Olcsó
 • Gumigörgős, nem karcolja a padlót

Kontra

 • Egyszerű műanyagok
 • Minőségbiztosítás? Az meg mi?
 • A görgői túl nagy ellenállást fejtenek ki, nehéz tologatni

hirdetés