hirdetés

Blitzwolf BW-GC2 gamer szék teszt

Kis pénzből is lehet nagyot gurítani?

teszt
Blitzwolf BW-GC2 gamer szék teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-10-15

Olcsó széket meglehetősen nehéz beszerezni, már amennyiben minőséget is szeretnétek kapni. A Blitzwolf azonban megpróbálkozott egy ilyen széria összehozásával, ráadásul mindegyiket „gameresítette” is. A próbálkozás nem is volt hiábavaló, a BW-GC2 variáns kifejezetten kényelmes, és 25-30 000 Ft-os ára igazi ár/érték bajnokká teszi.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

6.9

 • megbízhatóság:5.6
 • design és anyagminőség:4.8
 • felszereltség, funkciók:7.8
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:8.4
Véleményt írok

Édesapám üzemmérnökként dolgozott a ruhaiparban, így fiatalabb koromban láttam egy-két megfelelő precizitással előkészített autóülést és különböző huzataikat, azok nagyon nem ilyenek voltak. Igaz, nem is ennyibe kerültek, a Jaguarnak, a BMW-nek kicsit nagyobbak az elvárásaik. A minőség-ellenőrzés hiánya leginkább a furathelyek kivágásánál és az anyagok összetűzésénél látszik, elég nagy a szórás, sokszor maga a csavar betekerése dolgozza ki a fölösleges szövetet. Ez az olcsó székek átka, annak idején a Jyskből vásárolt ülőalkalmatosság is hasonló volt, de azért ezek a különbségek szembeötlőek az IKEA cuccokon nevelkedett generáció számára.

Az összeszerelést szerintem két helyen lehet elrontani: ha az alsó platnit fordítva teszitek fel, szerencsére van rajta egy „front” felirat, annak kell előre néznie. A másik a pici gumigyűrűk felhelyezése, ezek kerülnek a kihúzható lábtartósín végére, és a leírás egyszerűen nem jelöli őket. Én is a videóból tudtam meg, hova valóak, de nektek már nem kell ezt többé kibarkóbáznotok. A minőség szerintem elmegy, minden olcsó szék nagyjából ilyen, de ez reprezentálásra kerül az árban. Egyetlen nagyobb hiányosságot találtam, az egyik csavarfurat menetezése pontatlan volt, így egy nem különösebben fontos műanyag takaróelemet nem tudtam felrakni. Nem szerkezeti, hanem esztétikai, de azért akkor is hiba.

Van egy BW-GC1 névre keresztelt modell is, ami a GC2 elődje, vékonyabb ülőlappal és nem 180 fokig ledönthető támlával. Ez csak azért érdekes, mert a BW-GC2 sokszor nem kapható, ilyenkor majdnem teljesértékű alternatívaként rendelhető a BW-GC1. Érdemes persze az újabb modelleket is megnézni, ilyen a deráktámasz ás a fejpárna nélküli BW-GC4, vagy az über gamer fotel, a 250 kilogrammig terhelhető BW-GC6.

 

Blitzwolf BW-GC2 – Használható

Minden széknek két nagy rákfenéje van: az egyik a kényelem, a másik a görgők. Az előbbit nem kell különösebben magyaráznom, 12 évet húztam le informatikusként, ami tipikusan napi 8-10 óra ülőmunkát jelent. Ilyen esetekben elengedhetetlen egy megfelelő szék, különben mindened mindenhol fájni fog. A másik pedig a kemény, rossz minőségű műanyagból kialakított görgők, amik karcolják és koptatják a parkettát/laminált padlót, aminek a javítása nemcsak költséges, de macerás is.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ami a beállíthatóságot illeti, abban eléggé ott van a szeren a BW-GC2, hiszen variálhatjátok a támla dőlésszögét – egy olyan béna kallantyúval, ami még a 1301-es Dacia hírnevét is öregbítette volna -, a kéztámaszokat 3 fokozatban és magasságban, kihúzhattok egy lábtartót a szék ülőlapja alól, állíthatjátok a magasságot, szóval ez a része tényleg fullos. Vicces, hogy sorozatnézéshez teljesen le lehet fektetni a széket, ilyenkor jön jól a kihúzható első párna, bár alváshoz azért tudok jobb alkalmatosságokat is elképzelni, de a BW-GC2 tulajdonképpen ezt is tudja. Cserébe a lábtartó kicsit nyikorog, amin némi zsírozással lehet javítani.

Van továbbá két dolog, ami nagymértékben növeli a kényelem érzetét, az egyik az állítható deréktámasz, a másik a nyakpárna. Ezeket pántokkal csatolhatjátok fel a szék hátlapjára, és fel-le huzigálhatjátok addig, amíg kényelmes pozícióba nem kerülnek. És meglepetésemre, azt tapasztaltam, hogy a dolog tökéletesen működik, hosszabb távon sem fárasztó a székben ücsörgés.

Ami az anyaghasználatot illeti, azt szándékosan a cikk második felére hagytam. Nem kertelek, műbőr a borítás, de a jobbik fajtából. Ezt csak azért mondom, mert anno volt egy viszonylag kényelmes, mély ülőlappal rendelkező, műbőr bevonatú Jysk székem. Először is kényelmetlen volt hosszabb távon a süppedőssége miatt, másrészt elkezdett 1-2 év után foszlani. Kicsi fekete darabkák voltak mindenhol a lakásban, így végül azért dobtam ki, mert iszonyatosan koszolt. Ez biztosan nem fog a Blitzwolf BW-GC2-vel megtörténni. A tömése kemény, nem fáraszt, oldalról jól tart, és ez a felület valószínűtlen, hogy hámlani fog. Aki húzná a száját, annak viszonyítási alapnak ott vannak a sokkal drágább Arozzi székek, azok is műbőr bevonattal készülnek, csak háromszor ennyibe kerülnek.

Kinek nem lesz jó a BW-GC2? Annak, aki nem szeretne a lakásban látni egy sportos, színes ülőalkalmatosságot, és zavarják a minőségi hibák. Ő besétál az IKEA-ba és vesz 50-60%-kal drágábban egy Markust, vagy elmegy az Arozzihoz, és háromszor ennyit kicsenget egy „eredeti” gamer székért. Valljuk be, valószínűtlen, hogy ezek az emberek olvassák ezt a cikket, hiszen itt vérbeli kínaizók vannak, akik elsősorban az ár/érték arányt részesítik előnyben. A Blitzwolf széke pedig ebben erős, ráadásul nagyon sokféleképpen beállítható, hosszabb távon is kényelmes benne ülni, vagyis összességében teljesítette a vele szemben támasztott elvárásokat.

Összegzés

A Blitzwolf BW-GC2 gamer szék összességében túlteljesítette a várakozásaimat, még akkor is, ha vannak olyan minőségbeli hiányosságok, amiket nem szabad elhallgatni. Helyenként az összeszerelés elég kutya, a kezelőszervek sem svájci óra pontosságúak, volt egy takaróelem, amit nem tudtam felrakni, bár ez szerintem egyedi hiba.  Ezeket tulajdonképpen beárazta a cég azzal, hogy az árat 25-30 000 Ft között tartotta, és nem 40-50 ezrestől kezdődik a paletta.

És mégis, azt mondom, ennyiért ez a szék nem rossz vétel. Nagyon sokféleképpen beállítható, kényelmes, remekül tartja a testet, jó a fejpárna és a deréktámasza is, a görgők keménygumiból vannak, nem karcolnak, és még hosszan folytathatnám a sort. A legnagyobb baj az, hogy teljesen hektikusan kapható, ilyenkor lehet az elődmodellt, a BW-GC1-et rendelni, ami 27 000 Ft-ért vihető el a BGCZ928 kuponnal. Ennek egy kicsit vékonyabb az ülőlapja és nem dönthető 180 fokban hátra, ezt leszámítva egyezik a GC2-vel. Érdemes persze az újabb modelleket is megnézni, ilyen a deráktámasz ás a fejpárna nélküli BW-GC4, vagy az über gamer fotel, a 250 kilogrammig terhelhető BW-GC6, ami ráadásul cseh raktárból érkezik. Bármelyik lesz szívetek választottja, mindenképpen EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással rendeljétek, ha Kínából érkezik.

Pro

 • Kényelmes, egész jól néz ki
 • Nagyon jól beállítható
 • Remek derék és nyaktámasz
 • Alacsony ár

Kontra

 • Kidolgozási hibák, a minőségellenőrzés hiánya
 • Az összerakási útmutató lehetne jobb
 • Olcsó összhatás, de a szék is olcsó

hirdetés