hirdetés

BlitzWolf BW-HOC5 irodai szék teszt

Vastagon fogott a ceruza

teszt
BlitzWolf BW-HOC5 irodai szék teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-04-17

A BlitzWolf nem tud leállni ami a székeket illeti, a termékvonalukat egyre több ülőalkalmatossággal kezdték el feltölteni. Az irodai vonalba tartozó BW-HOC5 minden földi jóval kecsegtet, vagy tíz helyen állítgatható, de az ára is elszaladt, ez már nem a filléres kategória. 64 000 Ft-ot kérnek a prémium székért cseh raktárból, ezért az árért pedig már illik mutatni valamit.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 5

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az összerakás során azért néhány ijesztő minőségbeli és tervezési hiányosságba sikerült belefutnom,

például a fejtámlát úgy kell a háttámlára felszorítani, mintha egy 3000 Ft-os rugós lámpa tartóját csavaroznátok fel egy asztallapra. Az egyes elemek lötyögőssége is rombolja a minőségbe vetett hitet, különösen úgy, hogy egy IKEA-s Markus székben ültem előtte, és azért a két termék között bizony látszik a különbség. A dizájn meg annyira semmilyen fekete massza, hogy konkrétan egyetlen elemét sem tudom kiemelni. Ja de, mégis, a hátsó műanyag takaróelem elég rondán illeszkedik, itt lenne még min csiszolni.

A beállíthatóságára viszont tényleg nem lehet panasz, mindent mindennel lehet kombinálni, amennyiben erre tényleg van igényetek. Az alábbiak tetszés szerint állíthatók:

 • a fejtámla dőlésszöge és magassága, bár ez utóbbit mondjuk ember nem fogja megtenni, mert csavarozni kell hozzá
 • a deréktámasz, egyszerű „racsnis” megoldással, ami praktikus
 • mindkét kartámasz magassága
 • az ülőlap és a háttámla távolsága
 • a háttámla dőlésszöge
 • átkapcsolható hinta funkcióba a szék, ez angolul a „rocking”
 • az ülőlap magassága a gázrugó segítségével
 • az ülőlap dőlésszöge

Leírva jól néz ki ez a rengeteg lehetőség, de azért erőteljesen árnyalja a képet, hogy például a karfa lötyög, cserébe viszont kényelmes, puha a felülete. A háttámla távolságát csak idegbeteg rángatással tudtam beállítani, az ülőlap billentéséhez használatos tekerőt pedig az indokoltnál sokkal nagyobb erővel kell forgatni, vagyis a „gépészeti” rész nem éppen a kifinomultságáról tesz tanúbizonyságot. Összességében viszont nem mondanám kényelmetlennek, sőt, ha végigküzditek a beállítást, utána egészen kényelmes ülőalkalmatosságot kaptok. Mennyiségre viszont túl sok a kar és a kallantyú, állandóan a leírásban nyomoztam, hogy mi mit is csinál.

Ami az ülőfelület és a háttámla anyagát illeti, nos, mondanám, hogy valamilyen hitványabb anyagú szövet, de amióta tudom, hogy bármiből lehet bőrnek látszó felületet gyártani, nagyon félve mondok az anyagok típusáról értékítéletet. Szerintem valamilyen plasztik háló a háttámla, az ülőlap pedig igénytelenebb szövet, egyikről sem gondolnám, hogy nem izzasztana a nyári melegben, de ezt márciusban sehogyan sem tudtam tesztelni. Viszont dobtam rá egy pokrócot, így meg tök mindegy, hogy milyen az anyaghasználat.

A görgők kapcsán sem voltam különösebben elájulva,

talán van rajta valami gumírozás, de alapvetően itt is egyszerű műanyagokkal dolgoztak, ahogyan az ötágú láb is elég egyszerű, ugyanez az 50 000 Ft-os korábbi JYSK székemnél – de a BlitzWolf BW-OC1-nél is – például fém volt. Tulajdonképpen ez volt a legnagyobb bajom, nem igazán tudtam az anyaghasználatot és a kelletlen működést összepárosítani az árral. Szerintem ez a szék ennyiért egyszerűen drága, még akkor is, ha a legtöbb helyen azért vették a fáradtságot arra, hogy ledugózzák a csavarhelyeket, vagy feltegyenek egy takaróelemet.

Összegzés

A BW-HOC5-nek az a problémája, hogy a minőség nem, csak a funkcionalitás követte le az árat. A minőség nem különösebben jó – bár az anyag benne van, mert marha nehéz -, a funkciók pedig elég kelletlenül működnek, nem túl jó érzés a dolgokat állítgatni. Az is furcsa, hogy az olcsóbb termékek esetében például tudtak szilikonos görgőket vagy fém lábat használni, a HOC5 sokkal magasabb árába ez mégsem fért bele. Az sem mellékes, hogy ennyiért már bármelyik bútoráruházban lehet hasonló vagy ennél jobb széket kapni.

A fentiekből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy még véletlenül sem ajánlom megvételre, de úgy lászik a BlitzWolf is érezte, hogy nem jött be a dolog, így kivezették a piacról a terméket. Mivel 3 másik széket is teszteltünk, inkább ajánlom azokat, ha éppen jó áron vannak, mindegyik jobb választás a BW-HOC5-nél. Vannak egész durva gamer székeik is, és a főnöki vonalban is van kínálat, ezek inkább tarthatnak a figyelmetekre számot.

Pro

 • Sokrétűen beállítható
 • Van benne anyag
 • Jól lehet benne hintázni

Kontra

 • Ezért a pénzért gyatra minőség
 • Kelletlen működés
 • Drága

hirdetés