hirdetés

BlitzHome BH-AO1 okossütő teszt

Durva buli utáni szerelemgyerek

teszt
BlitzHome BH-AO1 okossütő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-08

A BlitzWolf eléggé erős konyhai kisgép fronton – ezeket adják ki BlitzHome név alatt -, pl. a BW-EO1 egy hatalmas űrméretű sütő volt, míg a BW-AF2 pedig a piac egyik legjobb fritőze. Ennek a kettőnek a kombója a BH-AO1, ami tulajdonképpen egy sütőbe oltott forrólevegős hibrid készülék, csak éppen kisebb méretben. Érintőpanel, app alapú vezérlés, mindent tudó funkciók és persze a modern kinézet jellemzik az új terméket. A cuccért 50 300 Ft-ot kérnek a BGHU1168 kuponnal, a termék ingyenes szállítás mellett Csehországból érkezik, így többletköltségekre nem kell számítanotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Van továbbá egy acél kiemelővilla is, amit a rácshoz használhattok. A beüzemelés előtt még egy dolog feltűnt, a hátoldalra fel lehet tekerni a kábelt, ami jó ötlet, egyébként is utálom, ha a fölösleges elektromos zsinórok kígyóznak a konyhaasztalon.

Elölről nagyon pofás a készülék, főleg, ha egyből bedugjátok, és felvillan az érintőkijelző,

dögös jövőbeli robotnak néz ki, míg oldalra nem fordítjátok. Itt viszont olyan rettenetes illesztések tárulnak fel, hogy ilyet egy fele ennyibe kerülő eszközön sem szívesen látnék. Aztán a tetején és az oldalán az anyaghasználat, jaj. A teljes vegyipari folyamatot meg lehet tanulni a kőolaj szénláncok szétválasztásáról, annyi a műanyag, pedig ott, ahol sütni szoktak, a rozsdamentes acél – leánykori nevén inox – a nyerő.

Általában azért preferálják a műanyag felületekkel szemben az inoxot, mert az ellenálló és könnyű tisztítani, másrészt meg nem karcolódik, mint az állat.

Levittem a BH-AO1-et a kocsiba úgy, hogy merészeltem a tetejére tenni néhány fém kiegészítőt, és azon az 50 méteren, amíg leértem, az összes Nazca-vonalat sikerült a tetejére felvésnem. Ez sajnos elég gyenge minőséget feltételez, már pedig a konyhában elég sok fém tárgy van, amivel ugyanezt akár véletlenül is el lehet követni. A dologért egy picit kárpótol az, hogy belül természetesen az acél dominál, és nemcsak alul, de felül is vannak fűtőszálak, és a meleg levegőt is képes keringetni a termék.

A bekapcsolás után érdemes egyből az apphoz párosítani, ami gyakorlatilag megegyezik a BW-AF2 fritőz kapcsán már megismertekkel. Túl sok mindent nem lehet benne állítgatni, nagyjából ugyanazt vezérelhetitek innen is, amit a fronton elhelyezett érintőpanelről. A felső sorban az elkészítendő étel ikonjait láthatjátok, egy sorral lejjebb pedig a működési módokat, amelyek szinte mind felismerhetők, de ha nem lennének azok, akkor a leírás ad bővebb tájékoztatást. Az alsó sorban a vezérlésért felelős nyomógombok találhatok, a sütés elindítását és megállítását, a lámpa felkapcsolását lehet innen állítgatni, illetve a WiFi kapcsolat állapotát is itt követhetitek nyomon. Jobbra egy óra, amin a sütési időt lehet beállítani, illetve nyomon követni a hátralévő perceket. Most, hogy megvagyunk az alapozóval, nézzük, hogyan szuperál a gyakorlatban a konyhai kisgép.

 

BlitzHome BH-AO1 sütő – Kicsi vagy nem kicsi?

SonkaMod kolléga írt még korábban egy hírt a BH-AO1-ről, és ő azt emelte ki, hogy kétszer akkora belső rész, mint a korábbi BW-AF2 fritőz esetében, amit már előzőleg halálra dicsértem. Sőt, még azt is le mertem írni, hogy nagy az űrtartalma, hiszen barátnőmmel 2 napnyi húst meg tudtunk benne sütni. A BW-EO1 65 literjéhez képest viszont nagyon picinek tűnik a BH-AO1 12 literes sütőtere, szóval, most akkor nagy vagy kicsi ez a tucatnyi tejesdobozzal egyenlő űrméret?

Ez nézőpont kérdése, hiszen tulajdonképpen a BH-AO1 egy sütő és egy fritőz szerelemgyereke. Fritőznek nagy, sütőnek kicsi, viszont mindkettőnek megteszi. A gond az, hogy a modern, konyhabútorba is beépíthető elektromos sütők mindegyike képes keringetni a levegőt és zsiradékok – pl. olaj – nélkül is képesek elkészíteni az ételeket, szóval kb. ugyanazt tudják azok is, csak nem ennyibe kerülnek. Vagyis, a kérdés az, van-e egyáltalán értelme egy ekkora cuccnak, amivel szintén sütni lehet, csak éppen kisebb mennyiségben. Ezt alapvetően két dolog dönti el: hány embernek és mit akartok elkészíteni?

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ha például grillcsirkét vagy sült krumplit akartok sütni akkor nagyon is hasznos a BH-AO1.

A fém hengerben nem kell forgatni az ételeket, mint ahogy egy fritőzben a sütési idő felénél szoktuk. Mehet ide krumpli, valamilyen zöldség, hagymakarika vagy bármi, abból néhány adagot tökéletesen el tud készíteni a sütő. Eredetileg a ketrecet egyébként mindenféle gyógy- és fűszernövény szárítására találták ki, de mivel ilyenek nem voltak otthon, én egyéb ételek elkészítésére használtam. A forró levegőt akár 200 fokra is állíthatjátok, és ez azért elvégzi a dolgát.

Ugyanez igaz a grillcsirke tüskékre is, viszonylag nehéz egy hagyományos sütőben ilyesmit készíteni, mert forgatni kell a húst, vagyis vannak kifejezetten érdekes felhasználási módjai is a BH-AO1-nek. A gond csak az, hogy egy csomó dolog egyszerűen vagy nem fér bele – pl. egy nagyobb kenyér – vagy pedig ha belefér, nem lehet elég nagy mennyiségben előállítani belőle.

Erre nagyon jó példa a burgonyaszirom sütése, 2 óra alatt 3 vékonyra szeletelt krumplinyi – ez kb. 1,5 normál zacskónak megfelelő – mennyiséget voltam képes elkészíteni, ami elég kevés, cserébe viszont brutálisan pepecs munka. Ráadásul a 2 órás folyamat végén meglehetősen meleg is volt a külső műanyag burkolat, ami egy ilyen berendezés esetében számomra nem annyira meggyőző, még akkor is, ha ezt rövidebb főzési szeánszokra találták ki.

Vagyis a probléma az, hogy annyiért, amennyibe a BlitzHome terméke kerül, házon belül is vannak konyhai kisgépek, amik ugyanezt tudják ugyanennyiért vagy olcsóbban,

csak sokkal nagyobb mennyiségben lehet velük ételeket előállítani. Itt van a mindjárt a BW-EO1, ami hatalmas, szintén képes grillcsirkét sütni, viszont a fél konyhát elfoglalja, vagyis nagyjából egy hagyományos elektromos sütőt tudtok vele kiváltani.

Az ellenpélda a már említett fritőz, amit viszont sokkal könnyebb elpakolni és elővenni, és hát nyilván takarítani is, hiszen csak egy fiókot kell betenni a mosogatógépbe.

Ezzel szemben a BH-AO1 már elég nagy, de belül mégis elég kicsi, viszont úgy kell kipucolni, mint egy hagyományos sütőt,

vagyis a tálcáit ki kell szedegetni, majd kitörölni a belsejét. Nem egy nagy horror, de azért elég macerás a fritőzhöz képest. Ami egy kicsit megmenti a helyzetet az az applikáció. Egyrészt nagyon egyszerűen használható másrészt nagyon hasznos az, hogy mutatja, mikor készül el az étel. Mivel minden olyan dolgot tudtok innen is vezérelni, amit az érintőpanelről is, ezért valójában az étel betételét leszámítva egy teljes sütési folyamat is levezényelhető. Ráadásul nem kell őrizni a kaját, majd az app mutatja, mennyi idő van még hátra. Egy dolog viszont nagyon hiányzik, a riasztás funkció, ami nagyon adná magát, mégsem programozták le.

Összegzés

A BlitzHome BH-AO1 furcsa hibridje egy sütőnek és egy fritőznek, és próbálja mindkettő előnyeit egyesíteni. Ez azonban nem igazán sikerül, mert ahhoz nem elég nagy, hogy sütő legyen, ahhoz viszont túl méretes, hogy egy fritőz feladatait lássa el. Ami szintén nem tetszett, az a külsejét borító műanyagok. Iszonyatosan könnyen karcolódik, már pedig egy konyhában mindennaposak az olyan “balesetek”, amik a felületén nyomot hagyhatnak. Ami az előnyére írható, hogy elég sok, jópofa kiegészítővel rendelkezik, például süthettek benne grillcsirkét vagy sült krumplit anélkül, hogy meg kellene fordítanotok az ételt, hiszen ezt a berendezés elvégzi helyettetek. Aztán ott van az app alapú vezérlés, a program kijelzi, mennyi idő van hátra a sütésből, ami szintén a jó pontok közé írható fel.

Ezt azonban kevésnek érzem ahhoz, hogy lenyomja a már említett, kifejezetten olcsó és használható házon belüli ellenfeleit – a BW-EO1-et és a BW-AF2-t -, de azt el tudom képzelni, hogy valakinek pont ez a hibrid gépezet tetszik igazán. Ha erre esne a választása, akkor 50 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell érte fizetnie a BGHU1168 kuponnal, a posta cseh raktárból hozza, így többletköltségekkel sem kell számolnia.

Pro

 • Praktikus app, de szerintem keveset tud
 • Rengeteg kiegészítő
 • A forgatható fém tartót más kínai konyhai berendezéseknél még nem láttam
 • Az érintőpanelt könnyű tisztítani

Kontra

 • Helyenként pontatlan illesztések
 • Csúnyán karcolódó műanyagok
 • Viszonylag kicsi belső méretek
 • Nem elég olcsó

hirdetés