hirdetés

BlitzWolf BW-EO1 sütő teszt

Telekre járós

teszt
BlitzWolf BW-EO1 sütő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-02-09

Azt hittem, megint érkezett egy BlitzWolf szék, mikor felcipeltem a lépcsőn, aztán hopp, előkerült belőle egy sütő. A BW tényleg mindenbe belekotnyeleskedik, ami most kifejezetten jól sült el, egy remek multifunkciós főző-sütő konyhai kelléket sikerült összehozni meglehetősen olcsón, ami akár a grillcsirkét is megforgatja nektek. Ráadásul nem kell beépíteni, sima EU dugós a szerkezet, vagyis ahol elérhető elektromos áram, ott 35 000 Ft-ért remek étkeket lehet készíteni, ráadásul csehországi raktárból küldik, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kezelés eléggé adja magát, de a leírás is viszonylag jó, de azért ez csak egy sütő, nem nehéz rájönni, mi mit csinál. Azért szaladjunk végig a tekerőkön felülről lefele. A legelsővel a hőmérsékletet állíthatjátok be 100 és 230 fok között. Alatta a módválasztó gombja, aminél az üres mező meglepő módon a kikapcsolt állapotot jelöli – ilyenkor lehet benne melegíteni -, a keresztirányú rúd a grill bekapcsolását jelenti, ilyenkor a sütő forgatja is a tengelyt. A „convection”, amit kicsi, körben elhelyezkedő háromszögek jelölnek, a levegő keringetését jelenti, illetve a kettőt egyszerre is kapcsolhatjátok, forog a grillező tengely és a levegő is kering.

A második módválasztó pedig ismerős lehet az itthon is kapható sütőkről, például az én Gorenje típusomon is nagyjából ezek a piktogramok helyezkednek el. Nem nehéz kitalálni, hogy az alsó és a felső jelölések a fűtőszálakat kapcsolják ki és be, illetve egyszerre mindkettőt is üzembe helyezhetitek, és persze itt is van egy teljesen kikapcsolt állapot. Ezeket a működési módokat egyébként különböző nevekkel is felcímkézték, mint a sütés, a roston sütés, vagy éppen a pirítás, csak a bake/broil/toast angolul valahogy jobban hangzik. A gyakorlati haszna például az olyan esetekben jön ki, mint amikor melegszendvicset akartok készíteni, ilyenkor elég a felső fűtőszálakat bekapcsolni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A legalsóval pedig a működés idejét lehet szabályozni, nullától 60 percig,

ami azért egyben egy limitáció is, például ha három órán át kell sütni valamit, akkor jó lenne egy nem időzített állapot. Ilyen viszont nincsen, vagyis 3*60 percre kell időzíteni, ami azért macerás. Más esetekben – mint amikor a képeken is szereplő „minden mentes” kenyeret készítettük – viszont kiváló egyes műveletek elvégzéséhez, például a kenyér esetében 50 perccel a sütés megkezdése után újra át kellett kenni kókuszolajjal, ilyenkor remek módon használható az időzítő.

Érdemes még tudni, hogy a belső 495*353*360 milliméteres,

vagyis egy nagyobb grillcsirke simán belefér a 65 literes térbe. Hogy érthető legyen, hogy ez pontosan mekkora, viszonyítási alapnak a Gorenje sütőm méreteit is leközlöm: 400*400*400 mm a belső rész, igaz, hogy a tetején van 4 db elektromos főzőlap is, a BW-EO1-en pedig nincs. Az ajtó lefele nyílik, nem oldalra, vagyis a szokásos elrendezést követi, ami megkönnyíti a sütős-főzést. A BW-EO1 egyébként nem különösebben nehéz, de a mérete miatt nem annyira könnyű mozgatni. Mivel a hátoldalán is vannak gumibakok, amik eltartják a tárgyaktól, ezért nem igazán lehet konyhabútorba illeszteni. Sajnos a lefelé néző lábak nyomot hagytak a konyhabútoron, ami egy mozdulattal letörölhető, de ettől még elég bosszantó hiba.

Ami a sütési műveleteket illeti, érdemes az első kör kaja előtt járatni 15 percig maximum hőmérsékleten, hogy a gyártási szag távozzon belőle. Olvastam egyes helyeken 1 órát is erre a „kiégetős” műveletre, szóval akár hosszabb ideig is hagyhatjátok üresen működni. Leghasznosabbnak a rácsot találtuk, ennek segítségével lehet például pizzát vagy melegszendvicset sütni – de ugyanez működik a tepsivel és sütőpapírral is -, és ehhez elég a felső fűtőszálak bekapcsolása is. Kenyérsütéshez az alsó-felső fűtőszálakat is használtuk, hogy jól átmelegedjen a szilikon forma, amibe a pékáru készült.

BlitzWolf BW-EO1 sütő teszt 21

Természetesen sütöttünk benne húsokat is, ezekre is tökéletesen alkalmas a BW-EO1. Azt viszont kétlem, hogy kisebb lakásokban vagy olyan házakban, ahol van beépített sütő, ott azt képes helyettesíteni, szerintem sokkal inkább a telekre való cucc, ott viszont fullos. Így nem kell vacakolni a palackos gázzal meg rezsón sütögetni, mint a 90-es években, helyette egy ilyet ledobtok a telekre, és 3-4 embernek simán el lehet készíteni benne mindenféle étket, csak bírja a biztosíték a telken a szőlősben azt a 10 A-t, amit enni kér.

Összegzés

A BlitzWolf BW-EO1 sütő nem a világ leginnovatívabb terméke, sőt, megbízható, jól bevált alapokra építkezik. Ez nem egy beépíthető modell, ami egyben hátrány és előny is, sokkal inkább a telekre, a nyaralóba való, mint egy átlagos lakásba. Azt viszont teljesen el tudom képzelni, hogy egy nagyobb házban egy ilyen figyeljen a nyári konyhában vagy a balatoni kisház éke legyen. Nálunk minden karácsonykor probléma, hogy 20 emberre kell sütni-főzni, ott is kiváló „kapacitásnövelő” berendezés lehet. Ahol van villany, ott tökéletesen teszi majd a dolgát, ráadásul nyársra húzható étkeket – pl. grillcsirkét – is el lehet benne készíteni.

Az űrtartalma 65 literes, a teljesítménye 2200 W, ennek megfelelően próbáltam neki itthonról konkurenst keresni, de 35 000 Ft-ért gyakorlatilag egyet sem találtam, ráadásul csehországi raktárból küldik ingyenes szállítás mellett. Ti olvasók is többen jeleztétek, hogy vettetek a BW-EO1-ből és hogy bevált, ennél a visszaigazolásnál már csak egy érhet többet, ha a tapasztalataitokat a Népítélet rovatban is leírjátok.

Pro

 • Olcsó
 • Ebben a méretben nem nagyon van ellenfele
 • Sok kiegészítő, tálcák, grill rács, grillcsirke tartó
 • Képes forgatni a felszúrt húsokat
 • Időzíthető
 • Sima 220-as dugóról működik, ideális telkekre, vidéki házakba

Kontra

 • Csak 60 percre időzíthető
 • Mindenképpen időzíteni kell, ha használni akarjuk
 • A fekete szilikonos lábak nyomot hagynak

hirdetés