hirdetés

BlitzHome BH-AF2 okosfritőz teszt

Sült csirkével kitöltött piaci rés

teszt
BlitzHome BH-AF2 okosfritőz teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-02

A Liven G-5 fritőz bepillantást engedett a kínai forrólevegős sütők misztériumába, de annyira azért nem nyerte el a tetszésemet. Ennek két oka volt, a szűkös befogadóméretei és az ára, így hát kerestem egy jobb versenyzőt, és meg is találtam a BlitzHome BH-AF2 személyében. Itt a sütőtér már 5 literes, csak 26 500 Ft-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHU0948 kóddal, ráadásul applikációból is vezérelhető a konyhai kisgép. Eléggé bevált a szerkezet, mutatom is, hogy miért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

9.7

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:9.5
Véleményt írok

A fronton találjátok a 5 literes, kihúzható sütőfiókot,

aminek az alján van egy rács, emiatt eléggé egyszerű tisztítani a tárolót, és ez arra is módot ad, hogy a lefolyt szaftot a sütés megszakítása után visszaöntsétek a benne sülő húsra. Nem mellékesen a tisztítást is nagyban megkönnyíti, egyszerűen kiemelitek és a két részt elmossátok és kész, szóval ha létezik fritőz ergonómia, akkor a BH-AF2 jelesere vizsgázott. Ráadásul a kezelése is pofonegyszerű, az érintőpanelen minden szépen beállítható, ami kimerül a sütési időben és a hőfokban, illetve a megsütendő étel típusában. Az érintőpaneles megoldás további két dologból előnyös, egyrészt sokkal egyszerűbb takarítani, mint a tekerős megoldásokat, másrészt pedig nem igazán lehet elnézni a beállításokat, vagy véletlenül továbbtekerni a kapcsolót, hiszen minden egyből megjelenik az érintőpanelen.

A fenti dolgokat a BlitzHome appban is vezérelhetitek – a kitchen appliances/steam ovens elemet kell felvennetek a progiba -, ami egy viszonylag egyszerű applikáció, nagyjából 5 perc alatt átlátható a működése. Nincs túl sok lehetőség, semmi sallang, de nem is kell, eléggé funkcionális a program és ez így van jól. A progi leglényegesebb funkciója az, hogy a főzés idejét online nyomon követhetitek, így ha be akartok avatkozni a folyamatba – pl. átforgatni a húst vagy rátenni pl. zöldségeket -, akkor ezt a tevékenységet az appot figyelve könnyedén időzíthetitek. Egy dolgot viszont kihagytak ami jó lett volna, ez pedig a riasztás, kár érte, szerencsére maga a berendezés sípol, ha véget ért egy folyamat. Sőt, ha kihúzzátok a fiókot, akkor leállítja a sütést biztonsági okokból, de megjegyzi az eltelt időt és a hőfokot is. Ezt arra lehet használni, hogy az ételt megforgassátok, én így sütöttem pl. hagymakarikát.

A hőfokot maximum 200 fokig, a sütés idejét 60 percig lehet növelni,

de a kézikönyv szerint semmit nem kell ennyi ideig sütni. A leírás ugyanis felsorolja azt a 8 ételfajtát, amire van előredefiniált mód, és hozzájuk rendel sütési hőfokot és időt is. Ezek az alábbiak lehetnek: csirkeszárny, csirkecomb, hal, steak, édesburgonya, rák, sütemény és sült krumpli, de persze bármilyen másik ételt is beletehettek.

A fritőzök ugyanis roppant egyszerűen működő szerkezetek.

Egy ventilátor és egy fűtőszál segítségével forró levegőt keringet a sütési térben, és ez elvégzi a munka oroszlánrészét. Vagyis ez nem más mint egy mini sütő, de ellentétben a régebbi fritőzökkel, nem kell olajba mártani a cuccokat. Persze nem baj, ha egy minimális zsiradékot használtok a folyamathoz – mi olívaolajat vetettünk be -, illetve az sem, ha az étket átforgatjátok vagy megmozgatjátok az egyenletesebb átsülés végett. Sőt, ha a sütés után bent hagyjátok az ételt, akkor a fiók jól tartja a hőt fél-háromnegyed órán át, amíg a köret vagy a leves is elkészül.

Mi első tesztételünknek fűszerben megforgatott csirkemell csíkokat választottunk, amit a csirkecomb előprogrammal sütöttünk meg, a leírás alapján 200 fokon, 20 perc alatt. Azt viszont elrontottuk, hogy már az elején szórtunk rá hagymát és fokhagymát, ennek ugyanis sok a bő negyed óra, és emiatt egy picit túlsültek a zöldségek. A húst viszont inkább 25-30 percig kellett volna sütni, így egy picit visszatettük további légkezelés céljából. Ez a helyzet pedig azért alakulhatott ki, mert a kézikönyv egy szóval nem említi, mekkora adagra vonatkozik a hőmérséklet és a sütési idő. Így 1 kg csirkemell csík átsütése tovább tartott a tervezettnél, de hát ez egy ilyen próbálgatós műfaj.

Vagyis, az első 20 perc után is rátehettük volna a zöldségeket, és a további 5-10 perc hőkezeléssel pont jó állagú lett volna az étek. A tanulság az, hogy egy kicsit kísérletezni kell a dolgokkal, de még így is sokkal gyorsabban elkészültünk vele, mintha bemelegítettük volna az elektromos sütőnket és azzal csináltuk volna ugyanezt. Hátránya az, hogy az egyszerre elkészíthető mennyiség nagyjából 3-4 embernek elég, nagyobb étkűek esetén inkább csak 2-3 nak. Szóval az egész családot ne a BH-AF2-vel várjátok, mert 20 embernek karácsonykor sokáig tart majd az ételek elkészítése. De persze nem is erre való, helyén kell kezelni azt, hogy a BH-AF2-vel mekkora mennyiségeket lehet gyorsan elkészíteni.

Jó hír viszont az, hogy a konyhai kisgép nagyon halkan tevékenykedik

és alig enged szagot, nagyon szépen süt, és ugye ott van még a már említett könnyű tisztíthatóság is, szóval egy igen kerek egésszé sikerült összerakni, de az előző Liven G-5 is az áron bukott el. Szóval, bepötyögtem az árukeresőbe a fritőz szót, és megnéztem, hogy milyen 1500 W körüli teljesítménnyel és 5 literes kapacitással rendelkező konkurensek vannak. A nagyobb nevek közül a Tefal elég erős 30 000 Ft körüli fritőzökben, de egyik sem érintőkijelzős, és pláne nem okos, míg a nem olyan ismert márkák közül – pl. Klarstein – a hasonló érintésérzékeny darabok drágábbak, és azokat sem lehet vezérelni appból. A Philipsek tudják nagyjából ugyanazt, mint a teszttermék, de sokkal többet kérnek értük.

Összegzés

A BlitzWolf BH-AF2 egy kiváló termék, minőségre felveszi a konkurensekkel is a versenyt, de mivel nem számít olyan nagy névnek mint a Tefal vagy a Philips, ezért jóval nyomottabb áron kapható. Kompromisszumot pedig nem nagyon kell kötnötök, könnyen tisztítható, elég nagy kapacitású, csendes, gyors konyhai eszközt tett le az asztalra a gyártó, ami ráadásul appból is vezérelhető, ami a sütési folyamat nyomon követése miatt hasznos.

Ráadásul kétféle verzióban is kapható – már amikor a tekerős éppen van raktáron -, vagyis csak ajánlani tudom a BGHU0948 kuponnal 26 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő, cseh raktárból elérhető terméket, ami ráadásul ingyenes szállítással érkezik. A másik, tekerőgombos, de nem okos variánsért a BGHU0948 kuponnal 23 800 Ft-ot kérnek, és szintén cseh raktárból küldik. Azt gondolom, hogy a remek BW-EO1 sütő mellett a BH-AF2-vel sikerült a BlitzWolfnak tovább öregbítenie a hírnevét a konyhai eszközök szegmensében.

Felhívnám továbbá a figyelmeteket a Banggood szülinapi akciókra, ahol jó eséllyel további olcsósított cuccokat lehet majd elhozni, ehhez ezt az aloldalt kell nézegetnetek.

Pro

 • Remek minőség, pofonegyszerű kezelhetőség
 • Könnyű takarítani
 • Csendesebb a szokásos gépeknél
 • Gyorsan dolgozik
 • Az appban jól nyomonkövethető a sütési idő előrehaladása
 • Egyáltalán nem drága

Kontra

 • Kár hogy az app nem képes riasztásra, mikor véget ér a sütés
 • Elég nagy az űrtartalma, de lehetne még nagyobb

hirdetés