hirdetés

Xiaomi Wanbo T2 Max projektor teszt

Projektornak jó, TV boxnak sz@r

teszt
Xiaomi Wanbo T2 Max projektor teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-04-11

A Wanbo T2 Max név kevés olvasónk számára lehet ismert, pedig 48 000 Ft-ért – kuponkód BGES1351 – ilyen kompakt, könnyen hordozható, natív 1080p felbontással rendelkező projektorból viszonylag keveset lehet találni a piacon. Kellemes a dizájn és jó az anyaghasználat, ráadásul a szuperfontos trapézkorrekció sem maradt ki. Slusszpoén, hogy az áfa- és vámmentes szállítás ára is csak 600 Ft.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 10

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ennél nem is kell több, és szerencsére a kezelést sem bonyolították túl. Egyetlen bekapcsoló gomb van rajta, illetve egy tekerő, amivel a fókuszt lehet állítani, a képméret 40 és 200 inch között – ez 1,5-3 métert jelent – lehet bármi, az arány 1,35:1-hez. A dolgok vezérléséhez kaptok egy viszonylag jó távirányítót is, amin van virtuális egér az Androidban bóklászáshoz. Csatlakozást biztosító kábeleket viszont nem mellékelnek a termékhez, csak egy tápegységet, nem is férne bele az apró dobozba, de azért egy viszonylag korrekt leírást adnak, ami segít eligazodni például a kontrolleren. Apró hibapont, hogy lencsevédő kupak sincsen, de szerencsére egy elég mély üregben ül a lámpa, így viszonylag védett a sérülésekkel szemben.

 

Xiaomi Wanbo T2 Max – Projektornak jó, multimédiás cuccnak nem

A Wanbo T2 Max műszaki paraméterei nagyon kecsegtetők. A felbontása natív 1080p, támogatja a HDR10-et, de ezeket sok eszköz elmondhatja magáról, igaz, nem ennyiért. Hatalmas előny viszont, hogy a dupla ventilátoros rendszer nagyon csendes, pedig ez az egyik tipikus gyenge pontja az olcsó projektoroknak, szinte minden konkurense ordít. A hangszórói nem túl jók, a teljesítményük 3*2 W, fakók, nem szólnak túl szépen, de mivel bármire rá lehet kötni a portok segítségével, ezért ez egy viszonylag könnyen korrigálható dolog.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A Wanbo T2 Max leggyengébb pontja a fényerő, amit 200 ANSI lumenben adnak meg, ami nemcsak kevésnek tűnik, hanem az is, de legalább a cég nem handabandázik sokkal nagyobb értékeket, mint a konkurensek. Ez egyben azt is jelenti, hogy be kell sötétíteni a szobát a mozizáshoz, de ezt egyébként is az esetek többségében megtennétek, bármekkora is a fényerő. A bevilágítás egyenletes, ezzel speciel nincs gond. A fókuszt viszont nem lehet tökéletesen beállítani, de olyan 95%-ra igen, ami egy picit zavaró, de teljesen rendben van ebben az 50 000 Ft körüli ársvában. A trapézkorrekciója ennyiért zseniális, +-40 fokban állítható a távirányítótól horizontálisan és vertikálisan is, nagyon szépen kihúzza a képet, finoman kalibrálható minden irányban.

Ami viszont nem jó, az a 6.0-s Android rendszer,

ami jobb lenne, ha csak simán nem lenne. Egyrészt rá lehet kötni egy TV Boxot is, amiben van normális hardver és nem 1 GB RAM és 16 GB háttértár, másrészt akkor nem kellene kínlódni a tetű lassú rendszerrel. Mivel túl sok mindent egyébként sem fogtok rajta tárolni, bővíteni meg nem lehet a tárhelyet, ezért már a hardver determinálja a használhatóságot.

És akkor még erre jön rá az ősöreg Android béna kezelőfelülete, ami ráadásul nem is Android TV, csak egy stock verzió kicsit lebutított variánsa. Egy csomó dolgot nagyon nehéz benne megtalálni, az embernek gyorsabban megy el tőle a kedve, minthogy végigszenvedje magát az eldugott menütengeren.

 

Sokszor akad a rendszer, kellemetlen használni, a launcher egy vicc, YouTube videók feldobálásán kívül sok mindent nem csinál, viszont azok rendben elindultak. Van rajta teljesértékű Google Play, de valahogy furán néz ki, mintha valami kalóz verzió lenne, és persze a régi Android miatt egy csomó újabb programot nem is listáz ki, de persze APK-ból fel lehet őket tenni. A szokásos streaming szolgáltatók – Netflix, Amazon Prime, HBO stb. – appjai gond nélkül felmennek, de jó eséllyel csak SD felbontásban élvezhetitek a tartalmakat, szóval jobb, ha a Wanbo T2 Max-ot csak a kép megjelenítésére használjátok. A WiFi kapcsolat egyébként nem éppen stabil, elég sokat kínlódtam vele, inkább nem ment, mint igen.

A T2 Max rendelkezik beépített képernyő tükrözéssel,

és elvileg felismeri a telefonotokat, nekem ez speciel tökéletesen ment a Poco X3 NFC-vel. Mondjuk a Chromecast nyomába sem ér, az átvitel késik 5-6 másodpercet, a kép folyamatosan szétesik, szóval jónak azért nem nevezném. Ezek tipikusan azok a dolgok, amiket nem kell használnotok, ha nem akartok. Az adathordozón átvitt fájlformátumok közül lejátssza az AVI, a MOV, az MP4 és az MKV fájlokat is 1080p felbontásig, legalábbis a gyártó állítása szerint, de azért volt olyan cucc, amivel simán ki tudtam véreztetni. Pl. a 10 bites AVI simán a torkán akadt, de egyes DivX tartalmak is megfeküdték a gyomrát. Azt mondanám, a kódolással volt a baja, és olyan 80%-ban teljesítette a feladatát, de ebből is látszik, hogy simán, megjelenítőként jobban használható, mintha magával a Wanbo T2 Max -szal játszatjátok le a fájlokat.

Összegzés

A Wanbo T2 Max a BGES1351 kuponkóddal 48 000 Ft-ért érhető el, és az egyik legjobb natív 1080p felbontással rendelkező projektor a piacon. Ennek is megvannak a maga bénaságai, főleg az Androidos rész gyenge, de gyakorlatilag az mindegyiknél ilyen, jobb ha úgy ahogy van, elfelejtitek ezt az egészet és csak a kép megjelenítésére használjátok. Ilyenkor az egyetlen nagy hibája az alacsony fényereje, ezt viszont meg lehet oldani a helyiség besötétítésével. A pozitív listára kerül a csendes működés, a kiváló trapézkorrekció, az egészen jó képminőség és a felbontás, és persze a teljesen reális ár. Ráadásul a kinézete nem egy tipikus projektor, nem bántja a szemet, simán lehet a lakás éke, és még mozgatni is könnyű, ha a család nézne rajta közösen valamit.

A kicsit 50 000 Ft alatti ár teljesen reális érte, hiszen a többi alternatíva jóval nagyobb és hangosabb nála, sokkal rosszabb a trapézkorrekciójuk, igaz nagyobb a fényerejük is. Szóba jöhet a BW-VP2, a Vivibright F30 vagy a Toprecis T8, de ezek közel sem olyan hordozhatók, mint a Wanbo T2 Max, így én azt vinném haza. Az áfa- és vámmentes szállítás ára is csak 600 Ft, így alig lesz vele plusz költségetek.

Pro

 • Zseniális trapézkorrekció állítás
 • Jó minőség, szép dizájn
 • Nagyon csendes
 • Pici, könnyen hordozható
 • Szép kép

Kontra

 • Alacsony fényerő
 • Borzalmas Android, hitvány hardverrel
 • Az Androidos részt nagyon kellemetlen használni
 • Nem játszik le minden formátumot, megjelenítőnek jobb, mint TV boxnak

hirdetés