hirdetés

Xiaomi Enchen Warrior körkéses borotva teszt

Fő érv, hogy olcsó

teszt
Xiaomi Enchen Warrior körkéses borotva teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-03-28

A Xiaomi Enchen Warrior körkéses borotva elsődlegesen azoknak szól, akik nem akarnak mindenféle extra funkciót megfizetni, és nem áldoznának a prémium márkák felárára sem. A 4600 Ft-ba kerülő eszköz teljesíti az elvárható alapfeladatát, miközben különösebben nagy ellenérvet nem tudok a vásárlás ellen felhozni, különösen az ára tükrében. Ez az összeg ráadásul vámhatár alatti, így sem többletköltség, sem a drága extra szállítás ára nem rakódik rá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Érdemes felnyitni a fejet, és alánézni,

a késforgató rúdak műanyagok, és ott ahol mechanika van, ott kopás is lesz, így jobban kedvelem a fémet, mert a plasztik nem az örök élet meg egy nap ígéretét hordozza magában. A felépítés pont ugyanaz, mint évek óta minden körkéses borotvának, 3 kés forog, ez vágja le a szőrt az arcotoktól. Itt szokták elsütni, hogy lézerrel élezett, meg titánium pengék, satöbbi, de érdekes módon ilyeneket az Enchen nem állít magáról. Ettől még nem hinném, hogy hipp-hopp elkopnának a kések, a kérdés inkább az, hogy mekkora szakállal képes elbánni.

Mielőtt belekezdünk a vagdalásba, van egy pajeszvágó a felső részen, ha akartok trimmelni egy kicsit az oldalszőrzeten, de én pl. szakálvágóval borotválkozom évek óta, mert az nem tolja le „szügyig” a szőrt, csak borostássá teszi az arcom, és nem gyilkolja a bőrt annyira, mint a durvább megoldások. És ha már van itthon egy Braun, mellédobtam néhány kép erejéig, és nem jött ki az a +15 000 Ft-os felár az anyaghasználatnál, szóval tulajdonképpen nem rossz ez az Enchen Warrior sem.

Érdemes még megemlítenem az üzemidőt, amit 90 percben adnak meg,

ez mondjuk 5 perccel számolva 18 alkalmat jelent, viszont 1 óra alatt feltölt a cucc. Itt visszautalnék ismét a Braun 5542-re, amit azért vettem mert tud gyorstöltést. Az is 1 óra alatt tölt fel és kb. 100 percig bírja, ezek pedig nagyon hasonló értékek az Enchen Warrior sajátjaihoz, ennyi erővel akkor ez is gyorsan tölt, csak ezt így konkrétan nem írták le. Viszont itt nem kell vacakolni spéci táppal meg kábellel, bármilyen USB töltő megteszi.

A teszt előtt jó hosszúra meghagytam a borostámat,

hiszen a körkéses megoldásoknak az szokott lenni a fő bajuk, hogy vagy elakadnak a hosszabb szálakban, vagy húzzák őket, ami irritáló, kellemetlen érzéssel jár. Az arcszőrzetem a közepesen sűrű és a nem túl erős, de azért nem is nagyon gyenge kategóriába tartozik. Hagytam vagy másfél hétig, hogy jó nagyra megnőjön, aztán nekiestem a dolognak. Az első, ami feltűnt, hogy az Enchen nem különösebben hangos, de azért nem is egy „lopakodó verzió”, a 67 dB zajterhelés azonban hosszabb távon sem zavaró.

Xiaomi Enchen Warrior körkéses borotva teszt 12 Szakáll hossz/Félig levágva az Enchennel/Rásegítve a Braunnal/Teljesen levágva az Enchennel.

Félreértések elkerülése végett, az Enchen Warrior sem alkalmas az inkább már szakállnak nevezhető hossz levágására, ide már szakállnyíró kell, de azért véremet ontva megpróbálkoztam a dologgal, teljes hossz mellett is. Nem mondom, hogy néhányszor nem könnyeztem be, de letoltam félig a Xiaomi termékével a szőrt, ezt láthatjátok a második képen. Nyilván, ennél a méretnél rendesen húz, így a harmadik képen lévő állapotot már a Braunnal értem el, vagyis a szakállvágóval levágtam borosta hosszra a szőrzetet. Majd újra jött az Enchen Warrior és sallangmentesen, nulla húzás és arcgyilkolás mellett befejezte a munkát, patika. Nyugodtan mondhatom, hogy közepesen erős szőrszálakkal könnyedén, kínzás nélkül elbánik a tesztelt termék, de azért azt is sikerült demonstrálnom, hol vannak a határai, és hogy mekkora hossztól lesz szükségetek szakállvágóra.

Összegzés

Az Enchen Warriort, mint terméket, elég okosan rakták össze a mérnökök, ott olcsósítottak, ahol kevésbé fáj, viszont a funkcionalitást érintetlenül hagyták, sőt, ügyes megoldásokkal „fűszerezték” meg a cuccot. Az anyaghasználat lehetne egy picit jobb, de nagyon olcsó a termék, ezért szerintem ezt el fogjátok nézni neki. A borostát nagyon szépen, húzás nélkül lekapja, van pajeszvágója, és USB Type-C-ről tölthető, ráadásul meglehetősen gyorsan, tehát nincs külön spéci kábel és adapter.

Az ára meg olyan, hogy nem hiszitek el, 4600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami bőven vám- és áfahatár alatti. Mindenkinek ajánlom, aki nem akar sokat költeni egy körkéses borotvára.

Pro

 • Filléres tétel
 • Az összeszerelési minőség kiváló
 • USB Type-C-n keresztül lehet tölteni
 • Viszonylag hosszú üzemidő, gyors töltés

Kontra

 • A fényes felület gyűjti az ujjlenyomatokat
 • Lehetne egy fokkal csendesesebb

hirdetés