hirdetés

Wanbo X2 Max projektor teszt

Rendeld házhoz a mozis élményt

teszt
Wanbo X2 Max projektor teszt 1

Forrás: Geekbuying

Raven96
írta: Raven96
2024-02-07

Nem az X2 Max az első modell a Wanbo projektorok közül, amit kipróbálunk, hiszen csapatunk más tagjai már feketeöves nindzsák ebből a szempontból, így hírek és tesztek kategóriájában is rengeteget olvashatsz ezekről oldalunkon. Jelenleg natív 1080p felbontás, 450 ANSI lumen, BT 5.0 és négypontos trapézkorrekció van a repertoárban még sok más mellett. Az NNNVW7F  kuponkóddal most 60 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte Geekbuyingon, lengyel raktárból, ingyenesen szállítva. Lássuk, mit tud nyújtani a kütyü ezért az összegért cserébe!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Portokban sosem voltak igazán erősek a cég termékei és ez alól sajnos az X2 Max modell sem kivétel. Alapvetően rendben van ez a felhozatal, de ne számíts sokra:

 • 1 darab USB-A port
 • 2 darab HDMI csatlakozó
 • 1 darab AV bemenet
 • 1 darab 3.5 milliméteres jack port, azaz fülhallgató kimenet

Túl sok periféria csatlakoztatására nem lesz lehetőséged, de nincs is rá feltétlenül szükséged, mert ez egy projektor, Androiddal. A készülék alján a szabványos rögzítőmenetet is megtalálod, tehát állványra vagy fali konzolra is szerelheted. Én egyikkel sem rendelkezem, ezért egy kis kihajtható lábat eléggé hiányoltam, amivel a dőlésszöget állítani lehetne legalább 1-2 fok erejéig. Így hát maradt a négy kis szilikon tappancsa és a jól bevált könyvekkel és egyebekkel való alátámasztás. Még egy fókuszállító tekerentyű sincs rajta, bár minek is, hiszen ez automatán működik benne.

A műszaki paraméterei nem rosszak, de azért nem vágódtam tőlük hanyatt: natív 1080p felbontás, 450 ANSI lumen fényerő, WiFi 6 és Bluetooth 5.0-s csatlakozási lehetőség. Ezeken felül fontos jellemző még az automata fókusz is, de a négypontos trapézkorrekció ennél még érdekesebb.

Ha életedben már legalább egyszer megpróbáltál felállítani egy projektort, akkor nagyon jól tudod, mekkora küzdelem, hogy a kivetített kép tökéletesen négyszögletesre sikeredjen. Ez azért nehéz, mert a projektor lencséjének merőlegesnek kell lennie a kivetített felületre, de leggyakrabban csak valamilyen trapéz alakot sikerül összehozni a szép téglalap helyett. Ez nem egy új keletű probléma a projektorok esetében és a megoldást sem tegnap fejlesztették ki, erre való a trapézkorrekció. Előnye, hogy automatikusan (és persze manuálisan is) működik és technikailag egy téglalapot csinál a béna trapézból, viszont hátránya, hogy a képminőséget is torzítja.

A hangzásért 2 darab, egyenként 5 wattos beépített hangszóró felel, így a basszusok meglepően erősek, a középtartomány pedig egészen lágy, nem recseg, nem torz, zenehallgatásnál és filmnézésnél is jól szerepelt az eszköz. A projektor okos részének meghajtásáról mindössze 1 GB RAM és 8 GB háttértár gondoskodik, ami elég kevés. Ezen fut az „ütőképes”, 9.0-s Android rendszer. Itt halkan megsúgnám, hogy körülbelül tavaly október óta a 14-es Android az aktuális, tehát a gyártó helyében annyira nem menőznék ezzel. Inkább szemet hunytam felette, azt remélve, hogy ettől még lehet jó az okos része.

A streameket gyakran fogyasztók örülhetnek, hiszen van itt minden, mint a búcsúban: előretelepített Netflix, Disney+, Spotify, YouTube Music, Claro video és hasonlók, de a puding próbája mindig az evés, így lássuk, mire is képes a Wanbo X2 Max projektor!

hirdetés

Wanbo X2 Max projektor teszt – Betart mindent, amit ígért?

Kicsomagolás után nem sok beüzemelni való van a Wanbo X2 Max projektoron, mindössze azt az egy szem kábelt kell bedugni, amit mellékeltek hozzá. Az sokkal tovább tartott, amíg a szobában nézelődtem, hogy mégis mit kellene alátennem kitámasztó lábak hiányában, hogy nagyjából jó pozícióban álljon. Üres falat még nehezebb lett volna találnom, ha nem éppen költözés előtt állnék és nem lenne az életem 90%-ban már eldobozolva, így ez a része gyorsan megvolt, bár egy polc vagy a villanykapcsoló így is mindig belelógott a képbe.

A Wanbo nagyon büszke a technológiájára, ebben a modellben is egy öttagú lencserendszer felel a nagy fényáteresztő képességért és a tisztább képért. A lencsének elméletileg 20 000 óra élettartamot jósolt a gyártó, ami valamivel több, mint 2 év folyamatos mozizást tesz lehetővé, de nyilván senki sem ül a projektor előtt 0-24-ben. Ha ezt elosztom mondjuk napi 4 órával, akkor is 5000 alkalmad lesz a mozizásra, ami rengeteg, tehát jó néhány évig kitart ezért az összegért cserébe. A projektor oldalában egy kis keskeny porszűrőt is találsz, ami könnyen kiszedhető és takarítható, illetve a hőelvezetés is jónak tűnik, mert alig melegedett használat közben.

Zajkibocsátása 35 dB alatti, de még egyetlen egy hangot sem adott ki nálam, így ez óriási piros pont, hiszen filmnézés közben nem zúg, nem zavar.

Az X2 Max igyekszik lényegében mindent automatán csinálni, bár ezt több-kevesebb sikerrel teszi. A trapézkorrekció óriási áldás lenne, ha valóban működne a kép mind a négy pontjánál, de valamiért csak fel-le, tehát kettő irányba képes ezt pöpecül korrigálni, oldalra már nem, viszont ez manuálisan is állítható a beállításokban. Szükség esetén fókuszál magától, de néha az volt az érzésem, hogy 90%-ig ugyan elvégzi a munkát, viszont kézi beállítással mindig lehet még egy kicsit segíteni neki.

Forrás: RendeljKínait

A 450 ANSI lumentől nem vártam sokat, fényes nappal felejtős a mozizás, hiába írja a gyártó. Színtelítettségről és élességről ne is álmodj, szürkülettől kezdve ideális csak a használat, tehát kültérre maximum akkor jó, ha mozizós estét tartasz a kertben.

1,3 és 4 méter között állítható a „vászon” mérete, nekem körülbelül 3 méteres távig volt megfelelő falfelületem itthon, de még annyi sem teljesen, hiszen valahol valami mindig belelógott. Az obstacle avoidance, azaz tárgyelkerülés funkció nagy segítségemre lett volna a villanykapcsolóval és a polcokkal szemben, de ez nem az az árkategóriájú projektor, aminél számítani lehet ilyen tudásra.

A projektor rendszere szépen fogalmazva nem túl gyors, multitaskingolni végképp nem tud, a Google fiókot pedig egyenesen szenvedés volt beállítani. Nem jó buli begépelni a körülbelül 15 karakteres WiFi jelszót a virtuális billentyűzeten, közben a lebegő egérrel irányítani.

Hiába dugtam fel egy valós perifériát a kütyüre, valahogyan megzavarodott tőle, mert a különleges karaktereket nem vette át, például @ helyett csak v betűt írt folyamatosan.

A két billentyűzettel és az egy egérrel végül harmadjára sikerült beállítani korrekt módon a fiókomat, de ahogyan a mondás is tartja: három a magyar igazság. +1 ráadás szerencsére nem volt. A kezelőfelületét jobban megnézve hamar rájöttem, hogy nem echte Android TV van rajta, hanem egy hasonló, de módosított változat, viszont a menüt teljesen logikusan csinálták meg és eléggé streamingre hegyezték ki, így innentől kezdve egy filmnézés kapcsán szerintem senkit nem érdekel, mi is van rajta egészen pontosan. A Google Play-ből pikk-pakk letöltöttem a DRM Infót, amit bár ne tettem volna, de muszáj volt, hogy az igazságra fény derüljön.

A Widevine sajnos csak L3-as, ami azt jelenti, hogy szegényes 480p felbontásban élvezhettem a You 4. évadát Netflixen, hiába a szipi-szupi prémium tagság, Ultra HD minőségben.

Ez a projektor még pont olyan árkategóriába esik, aminél nem érdemes L1-et várni, viszont ez a minőség rovására megy elég keményen. Legalább az jól működött, hogy a pendrive-omról nehézségek nélkül lejátszott többféle tartalmat, például mp4-et és zenei formátumokat is. iPhone-nal a telefonos tükrözés is gond nélkül működött: élvezetes volt ekkorában megtervezni egy útvonalat, játszani a GTA-val, és a telefonomon lévő 5655 képből szelektálni egy kicsit.

Forrás: RendeljKínait

Összegzés

A Wanbo X2 Max nem váltotta be minden ígéretét, hiszen az Androidos rendszere nem túl gyors, perifériával összecsatlakoztatva nem hibátlan a működés és a trapézkorrekció sem volt 100%-os, a Widevine L3-as besorolást újból meg inkább meg sem említem. Ezeket leszámítva, „egyszerűbb szemmel” nézve, egy egészen remek minőségű megjelenítő a natív 1080p felbontásnak köszönhetően. Szépek a kép színei, az autófókusz legtöbbször helyére teszi a dolgokat, a hangja pedig meglepően jó és csendes, valamint a pendrive-omon lévő tartalommal és a telefonom tükrözésével is pompásan boldogult. Filmnézés és szórakozás tekintetében jó kis kütyü, de semmi több, ezért, ha tervezel beszerezni egy középkategóriás projektort, akkor megfelelő választás. Az NNNVW7F  kuponkóddal most 60 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte Geekbuyingon és most már ajándék projektorállványt is küldenek hozzá, lengyel raktárból ingyenesen szállítva.

Pro

 • Korrekt minőség és szép, letisztult dizájn
 • Nagyon csendes
 • Szép kép remek színekkel
 • A pendrive-on lévő tartalmak nem okoznak neki gondot
 • A telefon tükrözésével pompásan boldogul

Kontra

 • Lassú az androidos rendszere
 • A trapézkorrekció csak két sarkot húzott a helyére
 • A Widevine sajnos csak L3-as
 • A csatlakoztatott periféria nem üzemelt tökéletesen

hirdetés