hirdetés

Wanbo Mozart 1 Pro projektor teszt

Streamingek császára

teszt
Wanbo Mozart 1 Pro projektor teszt 1

Forrás: Geekbuying

Raven96
írta: Raven96
2024-05-07

A Wanbo Mozart 1 Pro egy szimpatikus paraméterekkel rendelkező projektor: natív 1080p felbontás 4K támogatással, 900 ANSI lumen fényerő, Android TV 11, automatikus trapézkorrekció és tárgyelkerülés, szóval terítéken van minden, ami szem-szájnak ingere. Már csak az a kérdés, mennyivel tud többet kis testvérénél, a Wanbo Mozart 1 projektornál és megéri-e az árát, ugyanis most az NNNBMOZT1P  kuponkóddal 135 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érne, lengyel raktárból, ingyenesen szállítva.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A portok felhozatala nem nyűgözött le, de a semminél több:

 • 1 darab HDMI csatlakozó
 • 1 darab 2.0 USB-A port
 • 1 darab jack port, azaz fülhallgató kimenet
 • 1 darab DC csatlakozó a töltőnek

Elsőre szokatlan volt, hogy a projektor alján nem találni szabványos rögzítőmenetet, hiszen így fali konzolra vagy még egy állványra sem lehet rakni. Gondoltam, akkor maradnak a kis szilikon talpak és a kihajtható lába, amivel a dőlésszög maximum 7°-ig állítható.

Szerencse, hogy fellapoztam a használati utasítást, mert abban olvasható a trükk, hogy a négy kis tappancs alatt találhatóak a menetrögzítők, így akár még a plafonodról is lóghat.

Fókuszállító tekerentyű sincs rajta és semmi más sem, mindössze a tetején egyetlen, aranyszínű gomb, amin szintén egy Wanbo felirat kapott helyet.

A műszaki paraméterek kis testvéréhez hasonlóan egész jót sejtetnek:

natív 1080p felbontás, mindez 4K támogatással, becsületes 900 ANSI lumen fényerő, Bluetooth 5.0 és számos automata beállítás.

Ezek között szerepel a fókuszállítás, a képernyőillesztés és a trapézkorrekció, de ezeknél sokkal izgalmasabb a tárgyelkerülés funkció, ami annyit jelent, hogy belógó tárgyak esetén (például villanykapcsoló, polc széle és hasonlók) automatán lehúzza a képet. Az erőteljes hangzásért két beépített, darabonként 8 wattos hangszóró felel és egy mélynyomó, viszont maga a projektor egészen csendes, zajkibocsátása a 35 dB-t sem éri el. A burkolat alatt 2 GB RAM és 16 GB háttértár található, utóbbi furcsa mód csak fele annyi, mint amennyivel a Wanbo Mozart 1 rendelkezik. A rendszert illetőleg Android TV 11 fut a Mozart 1 Pro modellen, a streameket gyakran fogyasztók legnagyobb örömére van előretelepített Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Disney+ és hasonlók, de, ami a legjobb az egészben: a Widevine L1. Ez egy jelentős különbség a korábbi Mozart 1-hez képest, hiszen annál a Widevine csak L3-as, így mindössze SD felbontásban lehet élvezni a tartalmakat. Ezzel ellentétben, a Pro esetében a lehető legjobb felbontásban és hanggal játszhatsz le minden videót, az egyetlen probléma már csak az, hogy a nagy választék miatt egy élet is kevés ahhoz, hogy mindent megnézz, amit szeretnél.

hirdetés

Wanbo Mozart 1 Pro projektor teszt – Automatizmusból ötös

A technológiára mindig nagyon büszke a Wanbo, még akkor is, ha semmi újat nem tud ezzel mutatni a Mozart 1 óta. A minőségi vetítésért a Pro esetében szintén egy öttagú lencserendszer felel, a fantázianév továbbra is PixelPro 5.0. A gép rendszere teljesen zárt optikailag, a hőelvezetést pedig jobban kivitelezték, mint a korábbi generációknál. A fényforrás élettartama várhatóan 30 000 óránál is több, amit, ha napi 8 órával számolok, akkor is minimum 10 évről beszélünk.

A Wanbo Mozart 1 Próval kényelmes az élet, ugyanis szinte mindent megcsinál automatán, ami szükséges. Ilyen például a fókuszállítás, amit pillanatok alatt elvégez, érezhetően gyorsabban, mint például a Wanbo X2 Max, de, aki kellően OCD-s, az a végtelenségig állítgathatja még manuálisan, távirányítóval. Szerencsére a trapézkorrekció is rendben volt, mert azoknál a projektoroknál, amik erre nem képesek, egy igazi küzdelem a kivetített kép beállítása, tökéletesen négyszögletesre. Nem mindig könnyű a projektor lencséjét merőlegesen elhelyezni a kivetített felületre, de a Wanbo Mozart 1 Prónak sikerült a csúnyácska trapéz alakból valami egészen normálisat kihoznia.

Ejtenék néhány szót az „obstacle avoidance”-ről is, ami magyarosítva nagyjából a tárgyelkerülést jelenti. Ez már egy ideje divatos funkció a projektorok körében, legalábbis az lenne, ha minden modellnél működne, ahol a gyártó azt ígéri. Tesztalanyunk eggyel korábbi verziója, a Mozart Pro 1 is csak papíron volt erre képes, bármivel próbálkozott kollégám, legyen az falióra, ruhaszárító vagy állólámpa. Én ezeket inkább élből kihagytam és kisebb-nagyobb párnákkal próbálkoztam, ha már a kanapé fölé vetítettem a projektorral és láss csodát, sikerült! Hölgyeim és uraim, dobpergést kérek, hiszen végre egy projektor, ami betartja az ígérteket. Persze, ez a funkció csak akkor működik, ha az adott akadály nem a képernyő kellős közepén vagy ahhoz közel helyezkedik el, hiszen akkor nem tudja csökkenteni a kivetített képet, illetve a „vászon” 30%-nál sem lehet nagyobb. Csak a képernyő körüli akadályokat képes azonosítani és azok mozgó objektumok sem lehetnek értelemszerűen.

A projektornak ezeken felül van mindenféle képjavító funkciója is, amik szintén automatikusan működnek. Manuálisan csak néhány beállítási lehetőséget találsz majd a menüben, ami például a hang, illetve kép módjával vagy a színhőmérséklettel kapcsolatos, de ezeket leszámítva nem fogsz az opciók tengerébe fulladni.

A színek alapvetően szépek, a projektor fényereje pedig nem rossz, sőt, a 900 ANSI lumen számomra teljesen hihető. Láttam már ennél rosszabbat (Wanbo X2 Max) és jobbat (JMGO N1 Ultra) is, de gyengébb napfénynél szintén egészen jól látható a kivetített kép, így nappal sem lehetetlen a mozizás. Persze verőfényes napsütés mellett nem lesznek olyan szépek és élénkek a színek, mint az esti sötétben, de még így is vállalható. A gyártó által javasolt vetítési távolság 135-330 centiméter közé kell, hogy essen, nekem nagyjából 280 centiméternyi helyem volt erre. Így a „vászon” javasolt mérete 55-120 inch lesz, ami átváltva körülbelül 140-305 centiméter, ami szerintem bőven elegendő, ha egy családdal vagy barátokkal való, mozizós estére vágyunk.

A Mozart 1 Pro hangrendszere is megérdemel egy külön bekezdést, hiszen a projektor igazán erősre sikeredett ebből a szempontból. A kétszer 8 watt nem hangzik soknak, de ezeket az adatokat meghazudtolva teljesít a vetítőgép. A hangja gazdagon megtölti a szobát, minden tisztán szól. A mélyek kellően erőteljesek, a magas hangok pedig nem vesznek el, nem csipognak vagy recsegnek, így a projektor külső hangszóróként is kiválóan funkcionál.

Némi használat után egy kis belassulás fedezhető fel az Android rendszernél, de ez nem meglepő a saját Google fiók beállítása és a különböző applikációk letöltögetése után. Nem okoz gondot a projektornak, ha pendrive-ról kell lejátszania olyan formátumokat, mint például az mp4 vagy mkv, de az avi-t, az flv-t és a hasonlókat is támogatja. Szintén tökéletesen működött a telefonos tükrözés almás készülékkel, amihez külön alkalmazásra sem volt szükségem. Bőven elég, ha egy WiFi-t használ a projektor és a telefonod, mert így már megtalálod a kivetítőt D1221 néven.

Összegzés

A teszt végére a Wanbo Mozart 1 Pro összességében kellemes csalódás volt, hiszen mindent betartott, amit ígért. Végre egy projektor, aminek az automata funkciói gond nélkül működnek, többek között a mindig kritikus tárgyelkerülés is. A Widevine végre L1-es, az pedig elég sokat hozzátesz az élményhez, hogy kedvenceidet a lehető legjobb minőségben nézheted és hallgathatod. Ezen felül szép a képe és a hangja is pompás, amiért megéri kifizetni a 135 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot az NNNBMOZT1P  kuponkóddal, Geekbuyingról rendelve, ingyenes szállítással.

Pro

 • Stílusos dizájn
 • Kiváló hangzás
 • Widevine L1
 • Jól működik a tárgyelkerülés és minden automatikus funkció

Kontra

 • A szabványos rögzítőmeneteket elrejtették
 • Egy idő után kicsit belassul az androidos rendszer

hirdetés