hirdetés

JMGO N1 Ultra projektor teszt

Több, mint projektor

teszt
JMGO N1 Ultra projektor teszt 1

Forrás: Geekmaxi

írta: Raven96
2024-03-24

Nem olyan régen mutatkozott be a JMGO N1 projektorcsalád, név szerint az N1, az N1 Pro és az N1 Ultra 4K, utóbbi modell került most tesztasztalunkra. Az ára eléggé borsos, viszont élénk színekkel, óriási fényerővel, hibátlan trapézkorrekcióval és automata fókusszal varázsolja be nappalidba a tökéletes moziélményt. Forgó talpával könnyű kezelni, úgyhogy felejtsd el az eddigi bénázást, amit az olcsóbb projektoroknál már megszokhattál és szeress bele ebbe a 4K-s, lézeroptikás projektorba. Az IiWZS5LS  kuponkóddal most nem keveset faraghatsz az árából Geekmaxin, így 671 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért neked is lehet profi házimozid, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A csatlakozók között pontosan azokat a be- és kimeneteket találod, amikre szükséged lehet:

 • 1 darab USB-A port az adatátvitelhez
 • 1 darab 3,5 milliméteres jack a hangnak
 • 2 darab HDMI a képnek (ebből 1 darab eARC támogatással)

Utóbbinak hála eggyel kevesebb kábel kell a TV, házimozi rendszer és a hangprojektor összekötéséhez, hiszen lényege, hogy az audio jel mindkét irányba képes haladni a HDMI-n keresztül.

Ezt a Samsung oldalán is olvashatjátok. Az alján három szabványos, csavarmenetes rögzítő kapott helyett, amikbe egy masszívabb állványt betekerve stabilan beállítható a JMGO N1 Ultra. Falra és plafonra is szerelhető, de ha te akarsz lenni a kínos családi események megmentője vagy a haverokkal ellaposodott kerti bulik megreformálója, akkor a helyedben nem tenném. A letisztult, környezetbarát anyagokból készült bőröndje hordozásra született, hadd irigyelje a világ.

Terítéken van még a 4K-s felbontás és az olcsóbb projektoroknál megszokott LED technológia helyett ezt háromszínű lézeroptikával szerelték fel, ami a mozikban is használatos.

Ez drámaian javítja a vetítés színhűségét és képminőségét, tehát a briliáns képminőség itt minimum, főleg, ha 3D-s filmet nézel, amit szintén támogat. A világ összes fénymennyiségét megkapta, 4000 ANSI lument, szóval tök mindegy, lehúzod-e a redőnyöket vagy sem. Képaránya 1600:1, képátlója maximum 150 hüvelykes, ez 381 centiméterrel egyenlő, de én csak körülbelül 2,5 méteressel próbáltam. A tökéletes vizuális élményért még számos okosfunkció tesz, ilyen az adaptív fényerő, az automatikus fókuszállítás és a szintén automata akadályelkerülés, az okos szemvédelemről és trapézkorrekcióról nem is beszélve. Nézzük, melyik hogyan teljesített!

hirdetés

JMGO N1 Ultra projektor teszt – Na de hol marad a Netflix?

Köszönöm szépen, végre egy projektor, amin nemcsak egy erőteljesen átszabott verziója látható az Androidnak (bocs Wanbo és BlitzWolf), hanem tényleg Android TV található rajta, a 11-es verzió. Ezt 2 GB RAM és 32 GB háttértárral karöltve futtatja, egyszer sem érződött lassúnak és nem akadozott. What a surprise, Android, ezt nehéz volt elhinnem Almás bandatagként.

Lépegetni csak a mellékelt távirányítóval lehet, de a kényelmesek, ahogyan én is, nem is vágynának másra. A projektoron mindössze egyetlen gomb található, ami a be- és kikapcsolásért felel, batár méretben, azzal nem sok mindent lehet menedzselni. Képernyőtükrözésre is van lehetőség, Android esetében MiraCast, amiről nem tudok nyilatkozni, de az AirPlay flottul ment, például YouTube videókkal. A beépített Chromecast is egyszerre támogatja az Android és iOS streaminget Wi-Fi alapon, így könnyű a telefonból távirányítót csinálni, de

mint a legtöbb projektor esetében, a selling pointok itt is az alábbi finomságok: trapézkorrekció, automatikus fókuszállítás és szintén automata akadályelkerülés, de ezen felül más okosságokat is tartogat még a JMGO N1 Ultra

és sajnos egy-két fájó pontot is. Mint sok Androidos projektor esetében, ez a modell sem rendelkezik engedélyezett Netflix alkalmazással, hiába kerestem percekig a Google Play Áruházban. Rengeteg más streaming felület és applikáció elérhető, sőt néhányat előre fel is telepítettek: Disney+, Red Bull TV (Ezt nézi valaki?), Danz (És ezt?), TED, Prime Video, Triller TV (???), Crossy Road és még sorolhatnám, de a felét így sem ismerem. Cserébe viszont Widevine L1, más néven DRM L1 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát, ha bármelyik előfizetésed is lehetővé teszi, akkor a maximális felbontásban élvezheted a szolgáltatók tartalmait.

Ha valaha megpróbáltad egy projektor képét tökéletesen négyszögletesre állítani, akkor jól tudod, hogy nem egyszerű, ez általában trapéz alakra sikeredik – erre való a trapézkorrekció. Egy pillanatig sem kellett szenvedni, hogy nem az igazi a látvány, ezt a projektor magától hozta. A budget projektoroknál már megfigyeltem, hogy egy kis kézi finomhangolás sosem árt, de itt még ez sem kellett. Az sem egyszerű, hogy a „vetítővászon” minden egyes széléhez és sarkához pontos legyen a beállítás, de az intelligens képernyő-igazítás funkciója megoldja ezt a problémát.

Olyan szépen illeszkedik a szoba sarkába a vetített kép, mintha egyenesen odateremtették volna, a következő galériában csekkolhatod.

Az automatikus fókuszállítást taníthatná más projektoroknak, mindig pillanatok alatt tökéletes volt a kép élessége és színe. Ez részben az adaptív fényerőnek is köszönhető, ami azt takarja, hogy a környezeti fény változására a vetített kép is változik, valós időben. Értelemszerűen kevés természetes fény esetén erőteljesebbek lesznek a kép színei, de ez villanykapcsolgatós partinál nem jött be, a sok „természetellenes” fénnyel nem tud mit kezdeni.

Féltem tőle, hogy valamelyik része nem működik tökéletesen és sajnos az automata tárgyelkerülésnél ezt tapasztaltam.

Nyilván az Ádám teremtése festményt levettem a falról, de a szekrényről lelógó kis hangulatvilágítással kapcsolatban reménykedtem, hogy magától elkerüli, de nem. A JMGO N1 Ultra mentségére szóljon, hogy ha egy terület túl nagy vagy a szög nem megfelelő, akkor nem várható el tőle, hogy az objektumelkerülés működjön.

Bezzeg azt azonnal érzékelte az infravörös távolságérzékelőjével, ha belesétáltam a képbe.

Ez lényegében egy okos szemvédelmi funkció, amikor enyhén elsötétül a vetített kép, bármit is nézel vagy csinálsz és kiírja, hogy ne nézz bele az éles fénybe. Amint odébbállsz, mehet tovább a szórakozás. Alapvetően hasznos, de amikor 10 perc leforgása alatt körülbelül negyedjére sétált át előtte valamelyik macskám, akkor már inkább a kikapcsolását fontolgattam. Természetesen van Bluetooth 5.0 is, ami arra jó, hogy hangszóróként használd a projektort, aminek egyébként alapból nagyszerű a hangja.

Forrás: RendeljKínait

A JMGO termékcsalád más tagjaihoz hasonlóan az N1 Ultra is rendelkezik a Dynaudio, a híres dán hangszórógyártó által finomhangolt hangszórókkal, ami két, 10 wattos egységet foglal magába.

Ezek megfelelnek a Dolby Audio és DTS szabványnak. Szuper élmény volt rajta a God of War Ragnarökkel játszani, a hang tényleg mozihatású volt. A basszusok kellően erősek voltak, a szomszédok szerintem biztosan hallották, a középtartomány pedig lágy volt, nem recsegett, abszolút nem volt torz. Zenehallgatásnál és filmnézésnél is jól szerepelt az eszköz. A projektor zajkibocsátása 26 dB és óriási piros pont jár neki azért, mert nem zúgott, nem zavart.

Összegzés

A JMGO N1 Ultra összességében egy lenyűgöző teljesítményű, könnyedén mozgatható, hordozható „életmód” projektor, ami megbízható választás lehet bárki számára, aki szeretné belevetni magát a komolyabb vetítés világába. Ezzel valóban mozihatást érhetsz el otthonodban, hiszen számos okosfunkció küzd azért, hogy minden a helyén legyen. Ezek nagy része általában nem úgy működik a budget modelleknél, ahogyan azt a gyártó jósolja, de az N1 Ultra szinte mindent betart, amit ígér és az otthoni vetítéseket egy teljesen más szintre emeli. Nehéz lenne most ennél komolyabb és nagyobb teljesítményű gépet ajánlani, a JMGO lézeroptikás termékcsalád minden tagja brutális.

Ha szeretnéd családodat, barátaidat, vagy csak magadat elkápráztatni és megtudni, milyen egy otthoni projektoros élmény kimaxolása, akkor ezt a modellt neked találták ki. A JMGO N1 Ultra most a te hálószobádat is VIP mozivá alakíthatja, Geekmaxiról 675 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelve az IiWZS5LS  kuponkóddal, ingyenes szállítással.

Pro

 • Környezetbarát, projektorral együtt hordozható bőrönd
 • Könnyed mozgatás a beépített gimbalnak köszönhetően
 • HDMI csatlakozó eARC támogatással
 • Magával ragadó képi világ, kifogástalan hangrendszer
 • Sok jól működő okosfunkció, manuálisan alig kell valamit állítani

Kontra

 • Nincs Netflix app előretelepítve
 • Az automata tárgyelkerülés nem működött

hirdetés