hirdetés

BlitzWolf BW-V6 projektor teszt

Jó lövés, bedobás

teszt
BlitzWolf BW-V6 projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-03

Lehet hogy már csömörötök van a  BlitzWolf projektoroktól, de itt van egy újabb a BW-V3, a BW-V4, a BW-V5 után, ez pedig a BW-V6. Ez utóbbi egy 1080p felbontással rendelkező megjelenítő, ami teljes mértékben streaming kompatibilis, és egy Linux alapú rendszert futtat. Vagyis nem kell a bugos Androiddal szívnotok, és még fényereje is van, 450 ANSI lumen. A papír persze mindent elbír, de azért én megnéztem közelebbről, mit adnak nagyjából 58 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, amit a BGANKV  kóddal érhettek el.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Két dolgot azért kiemelnék, az egyik, hogy végre van lencsevédő, illetve, hogy be lehet csavarni egy emelőlábat az aljába,

ami persze nem emel rajta eleget, szóval marad a könyvekkel polcolás. Van továbbá egy nem infrás, hanem BT alapú távirányító is a dobozban, amin van egy csomó dedikált gomb a különböző streaming szolgáltatások alkalmazásainak eléréséhez, illetve a szokásos vezérlőgombok. Nem rossz a cucc, kényelmesebb, mint a menüben bóklászni, főleg, ha netes tartalmak lejátszásához kerestek kivetítőt.

A projektor minősége egész kellemes, kicsit kopogósak a műanyagok, de kinézet pofás, letisztult.

Nem mondom, hogy ez egy dizájntárgy, de mégiscsak szem előtt van, szóval nem baj, ha nem úgy néz ki, mint egy nem túl kecses Szergej mozdony. De szerencsére nem ilyen, pofás, és a rajta lévő gombok is egyértelműek, sokat nem kell rajta gondolkodnotok. A portok száma is rendben van, nem mondom, hogy nem férne még el rajta ez-az, de azért együtt lehet vele élni:

 • 2 darab USB-A
 • 1 darab HDMI
 • 1 darab AV
 • 1 darab jack

Van továbbá két tekerőkapcsoló, ami mellé a „focus” és a „keystone” kulcsszavakat írták, ebből már kitalálható, hogy ezek beállításához a kezeteket kell majd használnotok, ami azért egy kicsit szomorúsággal töltötte el a szívemet, az árat is figyelembe véve.

Mint ahogy az is, hogy a képet gyakorlatilag nem lehet élesre beállítani.

Vagy a közepe az, vagy a széle, és ezen ront a keystone korrekcióra használt megoldás is, ami nem más, mint egy nyamvadt műanyaglencse, és csak annyit csinál, hogy a képet megdönti. Csak sajnos torzít is rajta, emiatt sosem lehet igazán éles a végeredmény. Ez tipikusan a gagyibb projektorok sajátja, ráadásul a kép alapból is fakó. Szerencsére ezt a két dolgot azért kellemes műszaki paraméterek ellentételezik, hiszen amit tudtak, igyekeztek belezsúfolni a BW-V6-ba.

hirdetés

Kezdjük a vezetéknélküli kapcsolatokkal, hiszen a WiFi kétsávos, a BT pedig 5.0-s szabvány szerint kommunikál. A fényereje 450 ANSI lumen, ez ugye egy szabványérték, ami kábé arra elég, hogy nappal, félig lehúzott ablakok mellett már nézhetők legyenek a filmek, de a full sötét az igazi. A hangja egész jó, 5 W-os hangszórón keresztül áramlik a hang, ami elvileg Dolby tanúsítványnak is megfelel, és tényleg nem szól rosszul.

A felbontása natív 1080p, és támogatja a HDR10-et is.

A rendszer valamilyen Linux, pontosan nem derült ki számomra, hogy milyen disztribúcióról van szó. A sajtóanyagban az olvasható, hogy 200+ appot lehet elérni az áruházából, de ennek sajnos semmi köze nincs a Google Play-hez. Ez azért baj, mert vagy ott van, amit kerestek vagy nincs, és az összeszedegetett APK fájlok telepítése sem oldja meg a helyzetet, mint Android alatt. Cserébe viszont Widevine L1 – vagy más néven DRM L1 – tanúsítvánnyal rendelkezik, vagyis, ha az előfizetésetek is lehetővé teszi, akkor a maximális felbontásban élvezhetitek a streaming szolgáltatók tartalmait.

Vagy legalábbis azt, amihez van app, ilyen például a Netflix és a Prime, de például a Max és a Disney+ hiányzik.

A rendszer gyors és gyakorlatilag hibamentes, tipikus Linux, annak minden kötöttségével. A rendszerchip egy MTK9266-os proci, de ez pont nem számít annak, aki projektort vesz, csak az, hogy tegye a dolgát, és teszi.

Ami a működési kultúrát illeti, 45 decibel körüli zajszintet mértem,

ami még nem zavaró, de azért hallható. Külső adatforrásról gond nélkül lejátszottam az mkv és a mov fájlokat, de pl. avival vagy egyéb, régebbi formátumokkal, illetve a H.265 konténerbe csomagolt videókkal nem boldogult. Ezt én már láttam valahol, mégpedig a Mecool KP2 esetében, amin ugyanilyen linuxos rendszer futott, és pont ugyanezekkel a problémákkal szembesültem. Viszont 2023-ban filmet pendrive-ról vagy hordozható merevlemezről nem nagyon játszik már le senki, így ez nem is akkora hiányosság, mint amilyennek látszik.

Összegzés

A BlitzWolf univerzumban a BW-V6 az egyik jobbaknak kijáró helyet kapja meg tőlem, mondjuk a BW-V5 után ez nem akkora vívmány. Van néhány korlátozás a rendszerben, a szűk app kínálat, hogy a fókusz és a keystone állítás nem automata, de ezek kényelmetlenségek és nem hibák. Ami viszont igen, hogy a képet nem lehet teljesen élesre beállítani, ami azért bosszantó. Megvannak az eszköznek a korlátai, de amire kitalálták, arra jó, de azért a mozizáshoz kell némi besötétítés. Összességében valahogy mégsem győzött meg igazán a BW-V6, a sok apróság elvette a kedvemet a használatától.

58 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül Kínából a BGANKV  kuponnal, a szállítás egyetlen dollárocska. A konkurensek közül a BW-V4-gyel kell hogy vetekedjen, így annak is érdemes a tesztjét elolvasni, én inkább vinném azt. És hogy ez mennyire nem magas ár, azt jól mutatja, hogy a Mecool KP2 szintén linuxos projektoráért a teszt idején 98 000 forintot kértek, igaz ott a körítés és a hardver is jobb.

Pro

 • Korrekt minőség és kinézet
 • Olcsó
 • Jó távirányító
 • Normálisan lejátssza a streaming szolgáltatók tartalmait

Kontra

 • A Google Play hiánya fájó
 • Mindent kézzel kell állítgatni
 • A képe nem szép, életlen, nem jól beállítható
 • A BW-V4 meggyőzőbb volt
 • Az alapzaj ugyan nem zavaró, de azért eléggé fel kell pumpálni így is a hangerőt a filmnézéshez

hirdetés