hirdetés

BlitzWolf BW-V4 projektor teszt

60 000 Ft alatt ez lenne a legjobb?

teszt
BlitzWolf BW-V4 projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-13

A BlitzWolf BW-V3 tesztje után kíváncsian vártam, mit tud a nagyobb testvér, ami már 1080p felbontással büszkélkedik, normális autofókusszal és trapézkorrekcióval rendelkezik és a gyártó állítása szerint nappal is használható. Ehhez képest csak 53 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, a BGHULY113  kóddal, ingyenes szállítás mellett és ezt mégis mind tudja? Hiszi a piszi, próbáljuk ki!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szimpatikus, hogy a hátoldalon van egy porszűrő betéttel letakart nyílás,

ahol lehet némi tisztítással növelni az élettartamot, illetve a lencsetakaró lap is motoros, ez nem tudom, mennyire lesz időtálló, de legalább van és elég menő ahogy kinyílik, illetve becsukódik. A távirányító gombjaiból pedig kitalálhattátok, hogy van automata fókusz és keystone korrekció is, de ez ebben a szegmensben már el is várható. Adatkapcsolati oldalon periféria párosításra ott a BT modul, míg a tükrözéshez ott a WiFi a hagyományos Ethernet csatlakozó mellett, vagyis hálózatra is lehet tenni a projektort.

Ami a fényerőt illeti, ennek az értéke picit zavaros, 10 000 lumen, de olvastam 260 ANSI lument is,

tehát a pontos mértéket nem tudom. Kiindulva abból, hogy a BW-V3-ra 5000-et írtak, és ez nagyjából tényleg dupla akkora fényerővel rendelkezik, simán lehet nappali fény mellett használni, amennyiben a nap nem tűz be az ablakon. Vagyis nem kell ősemberként barlangba vonulni, rá lehet durrantani délután 2-kor is egy filmet, és mivel a képarány 4:3 vagy 16:9 lehet, a megfelelő megjelenítésre korrekt esélyetek van. A képátló 50-300 inch, vagy átszámolva 1,5-4,8 m között lehet, a táv maximumát azért nem tudtam kipróbálni, mert nem voltam képes elég messzire elvinni egy üres falfelülettől a projektort. De szerintem senki nem fogja ilyen távolságból használni, 2 méterről meg tökéletes. A gyakorlat persze előbbre való az elméletnél, lássuk milyen volt a valóságban.

hirdetés

BlitzWolf BW-V4 – Megjárja

Az első benyomás a kép előtt mindig a hang, ami ha túlzó, akkor rendesen tönkre tudja vágni az élményt. Ki szeret ordító projektor mellett mozizni? A gyári érték 44 decibel és ez kb. reális is, nem vészesen hangos, még a nem zavaró, de hallható tartományban marad. Mivel nincs Android – thank God -, ezért nagyon nem volt mit elrontani a menü rendszeren, így viszont egy sima megjelenítőt kaptok, némi pimpeléssel, de ezzel egy csomó szívást is megspóroltok az okos oldal hiánya miatt.

Az 1080p felbontású képre azt kell, hogy mondjam: jó.

Teljesen automata a fókusz- és trapézkorrekció állítás, a szélein sem homályos a kép, a színek jók, legalábbis én el tudom fogadni ezt a minőséget. Valamelyik tesztben olvastam, hogy ez a legjobb 200 USD alatti projektor, de akkor ezt még a szokásos süketelésnek gondoltam, de látva, milyen a képminőség, azért azzal egyetértek, hogyha nem is ez a #1, de a top 5-be nálam is befér, hiszen én is meg tudnék vele barátkozni.

Ami a fentieknél is sokkal érdekesebb, hogy nappali mozizáshoz is elegendő a fényereje. És itt jutott eszembe, hogy 260 ANSI lument adtak meg a BW-V4 esetében, míg ugyanez az érték 250 volt a BW-V3-nál, pedig a Négyes sokkal, de sokkal világosabb. Vagyis ez a 260 tűnik reálisnak, de ugye ezt az egész fényesség dolgot is legalább háromféleképpen mérik a gyártók, maradjunk annyiban, hogy még a sötétebb filmrészletek is teljesen élvezhetők, ahogyan azt a videón, a Harry Potteres jelentből is láthatjátok.

Azt már sokkal nehezebben vette be a gyomrom, hogy rengeteg fájlformátumot nem játszott le,

vagy ha igen – főleg az MKV-k esetében – akkor baja volt a hanggal. Nem jöttem rá, mi benne a logika, van amikor simán ment egy formátum képpel és hanggal, van amikor pedig nem birkózott meg vele. Ettől még megjelenítőként tökéletesen használható, hiszen a HDMI vagy egyéb portján, esetleg WiFi segítségével is tud adást fogadni, és akkor a fenti probléma egy laptoppal vagy egy telefonnal simán kiküszöbölhető, de ettől még bosszantó hiányosság. És ha már adatkapcsolat, a WiFi mellett BT modullal is rendelkezik, vagyis perifériákat, például bluetoothos hangszórót is rálőhettek a BW-V4-re. A gyári mono zajongó is megjárja, kicsit fakó, kellően hangosan szól, de magasabb hangerőn már recseg, szóval azért nyilván egy házimozi rendszerbe integrálva vagy bármilyen kiegészítő hangfallal igazi a filmélmény.

A fentiek nem működhetnének jól a kiváló menürendszer nélkül,

amiben, annak ellenére hogy nem androidos, egész sok mindent találhattok. Bár van automatikus trapézkorrekció és élességállítás, ebbe kézzel is bele lehet nyúlni, illetve értelemszerűen van forráskezelés, BT és WiFi menü is az állítgatáshoz. Használhatjátok bluetoothos hangszóróként is a projektort – de ezt nem javaslom -, illetve van WPS Office módja, amivel dokumentumokat vetíthettek a falra. Van továbbá kétféle screencast, egy iOS-hez, egy pedig Androidhoz, utóbbit próbáltam, tökéletesen működött, illetve a menük elrendezését, hátterét is személyre szabhatjátok. Összességében azt gondolom, hogy akinek nem hiányoznak az okosprojektoros funkciók, annak ez bőven elég, egy jól működő, komplett egészet fog kapni, ha megvásárolja a BlitzWolf BW-V4-et.

Összegzés

A BlitzWolf BW-V4 egy jól sikerült projektor, leginkább azért, mert nem akartak túl sokat az alkotók, és úgy ahogy volt, kihagyták az androidos rendszert. Egy nagy hibája azért van, nem játszik le minden formátumot, ami azért tud bosszantó lenni, de mivel alapból nem okos, így jó eséllyel a legtöbben csak másik eszközre kapcsolva, extra megjelenítőként fogják használni. A hangszórója nem egy nagy szám, de ezeket leszámítva egy kompakt kis cuccot kaptok, remek képminőséggel és kellően nagy fényerővel.

Az ára sem vészes, csak 53 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, a BGHULY113  kóddal, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Remek képminőség az árához viszonyítva
 • Kellően nagy fényerő
 • Nem nagyon találkoztam szoftveres hibákkal, ami az Android hiányának is köszönhető
 • Egész sok mindent tud, ahhoz képest, hogy nem okos
 • WiFi, BT modul, Ethernet, Miracast

Kontra

 • Viszonylag sok formátumot nem játszott le pendrive-ról
 • A gyári hangszóró magasabb hangerőn recseg és csak mono

hirdetés