hirdetés

BlitzWolf BW-V3 projektor tesztje

Nem minden az alacsony ár

teszt
BlitzWolf BW-V3 projektor tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-12

Ha olcsó projektor, akkor BlitzWolf, akár így is hangozhatna a mondás, hiszen a cég kiterjedt megjelenítő palettával rendelkezik. Ezek közül az egyik legolcsóbb modell a BW-VA3, ami egy alsópolcos 720p projektor. EU raktárból 24 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHULY101  kóddal, pedig még képtükrözést is tud. Vajon lehet kapni ennyiért használható projektort? A teszt végére kiderül!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Van egy Type-C „vakcsatlakozó” is a hátoldalon, ami annyiban merül ki, hogy belevágták a helyét a műanyagba a bemenetnek, de nincs mögötte semmi, csak egy takaróhártya, szóval ide nem fogtok semmit dugdosni. Baloldalt AV, jack, USB-A és HDMI portokat találhattok, mondtam én hogy jól jött volna az a kábel. A hason a szabványos csavarhely – ami a felrögzítésre szolgál – mellett van egy kis ajtó, ami a belső részekbe enged bepillantást, itt lehet kipucolni az eszközt, ha már elegendő port szedett össze.

Sajnos magaságállító láb nincsen, így marad a felpolcolás.

A vezérlésről a viszonylag puha gombok gondoskodnak, ha a távirányító nem felelne meg, aminek nem mellékesen a fel gombja nálam halott volt, de gondolom ez egyedi hiba. A legfontosabb két műszaki paraméter a felbontás és a fényerő, előbbi 720p, de kezeli a Full HD-s tartalmakat is, utóbbi 250 ANSI lumen, de van egy külön adat az izzó fényességére is, ez 5000 lm, jelentsen ez bármit. Az elsőt elhiszem, és ebből az is kitalálható, hogy ez a termék csak besötétített szobában lesz igazán használható. Végezetül pedig a pozitívum: nem Android alapú a rendszer. Ez leírva furcsán hathat, de a legnagyobb baj mindig ezekkel a nem optimalizált, átkendácsolt felületekkel szokott lenni, ezt szerencsére ebben az esetben megússzátok.

hirdetés

BlitzWolf BW-V3 – Nem kellő meggyőződés

A bekapcsolást egy pici zöld LED jelzi, és ami elsőre szembeötlő, hogy a projektor egészen csendes, állítólag 44 dB-t bocsájt ki, ez teljesen hihető. Az élességet a kézi kallantyúval lehet finomhangolni a már elfogadható tartományig, a trapézkorrekciót pedig nem lehet állítani, ezt az alap funkciót kihagyták a V3-ból. A vetített képet 1,2-3,2 méter között lehet állítani, de annyira kicsi a fényerő, hogy én 2 méternél távolabbról nem kísérleteztem vele, mert nem sok értelme lett volna.

A képarány 4:3 vagy 16:9 lehet,

ezek azért eléggé általános dolgok, hogy ezzel ne legyen gondotok, míg a lámpa élettartama 50 000 óra, a leírás szerint, ami a kb. soha nem megy tönkre kategória, de évekre átszámolva 5,7-et kaptok, ha egyfolytában megy a projektor. Adatkapcsolati oldalon WiFi áll rendelkezésre, illetve az sem baj, ha kimeneti oldalon rászúrtok egy hangszóró párost a V3-ra, mert a mono hangszóró teljesítménye és hangja is eléggé ergya.

Ami a képét illeti, pont olyan, mint egy olcsó 720p projektornak: elmegy.

Persze az ár tükrében minden viszonylagos, de a 250 ANSI lumen nem biztos hogy megvan, a megjelenített színek pedig fakók és kicsit sárgásak, de hát ez a 30 000 Ft alatti ársáv eléggé előre determinálja, hogy nagyjából milyen minőség fér bele az összegbe. Ilyenkor szokták elsütni a tesztelők a „kategóriájának megfelelő” frázist, ami valójában igaz, de még véletlenül sem a kiváló a rokonértelmű szó rá. Az élességet egy kis ügyeskedéssel össze lehet hozni jóra, de mivel nincs trapézkorrekció, ezért kínlódni kell a megfelelő magasság eltalálásával, az alá pakolt Bábel tornya pedig a leverés veszélyét növeli és elég rövid a tápkábel is, így a hosszabbítózás szinte garantált.

A HD felbontásnál pedig azért ma már általában többet várunk el, bár az is igaz, hogy az ilyen felbontású torrent fájlok jönnek le a leggyorsabban, akarom mondani: a legolcsóbb előfizetés mellett a streaming oldalak csak ennyit kínálnak. A viccet félretéve az eszköznek alapvetően nem a felbontás a baja, és az 1080p képesség azért mégiscsak alkalmassá teszi egy kis mozizásra, a H.264-es kódolást lekezeli, a H.265-öt meg nem erőltettem, ahhoz bikább hardver kellene. Voltak formátumok, amiket nem szeretett, illetve volt ahol a hangot nem támogatta, de azért viszonylag jól elboldogult mindennel 1080p felbontásig. Sajnos a fakóság miatt a sötétebb filmek nem igazán látszottak még ebben a szürke időben sem, szóval erőteljesen ajánlott a besötétítés.

A képernyőtükrözés flottul működött, gyors és egyszerű volt a használata,

meg is lepett, hogy Android nélkül is milyen egyszerű ezt megoldani. A menürendszere faék egyszerűségű, az biztos, hogy nem fogtok elveszni a lehetőségek rengetegében, szerintem egy pár éves gyerkőc is elboldogul vele. Aztán ahogy használtam, menet közben megvilágosodtam: ez a cucc simán jó egy gyerekszobába, például idegennyelvű mesék nézéséhez. Ha a lurkó leveri, vállalható veszteség, de ha falra rögzítjük, akkor ez a veszély is elhárul. Ebben a korban pedig ritkán panaszkodnak rá a csemeték, miért nem 4K a Bogyó és Babóca vagy az éppen aktuális kedvenc, amit a mesecsatornán nyomnak. Vagyis kiegészítő megjelenítőnek tökéletes, és az ára sem ver földhöz, szerintem erre kiválóan alkalmas.

Összegzés

A BW-V3 nem egy csúcsprojektor, legnagyobb előnye az alacsony ára. A túloldalon sajnos a kompromisszumok tárháza vár, de miért ne kötnénk ezt meg ennyiért? Komolyabb filmnézésre a kép gyenge minősége és az alacsony fényerő miatt alkalmatlan, és sok funkció hiányozni fog – pl. a trapézkorrekció és a magasságállítás –, amin felnőttként nehéz túllendülni. Mesenézésre viszont tökéletesen alkalmas az olcsó megoldás, így ezt a piaci szegmenst látom befutónak.

EU raktárból 24 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHULY101  kóddal, ingyenes szállítással, ez azért nem egy hatalmas összeg egy projektorért, főleg nem 2023-ban.

Pro

 • Tagadhatatlanul olcsó
 • Végülis hibamentesen tette a dolgát
 • Tökéletes mesenézős projektor
 • Remekül működő képernyőtükrözés

Kontra

 • Pocsék minőség, csúnya illesztések
 • Nincs HDMI kábel és lencsevédő kupak a csomagban
 • Nincs automata képkorrekció és fókuszállítás
 • Nem lehet állítani a projektor magasságán és dőlésszögén, mert nincs kitekerhető láb

hirdetés