hirdetés

BlitzWolf BW-V5 projektor teszt

Nem ez a belépőjegy a vállalható megjelenítők világába

teszt
BlitzWolf BW-V5 projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-19

A BlitzWolf BW-V5 a széria harmadik darabja, a BW-V3-at és a BW-V4-et is teszteltük, így viszonylag könnyű dolgom volt a triád utolsó darabjával. A Villámfarkas univerzumába jól illik a BW-V5, 1080p képes, állítólag 9000 lumen – 270 ANSI lumen – a fényereje, halk a hűtése és nincs túlbonyolítva mindenféle hibás androidos rendszerrel. A legjobb viszont az ára, a BGHULY030  kuponkóddal 32 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátlapon rendőri szakzsargonnal élve két, „hűtőnyílásnak látszó tárgyat” fedezhettek fel, de az egyik a hangszóró, felette pedig a portok sorakoznak szép számban:

 • 2 darab USB a perifériák illesztéséhez
 • 2 darab HDMI a kép átviteléhez
 • 1 darab jack a hanghoz
 • 1 darab AV

Bár nem port, érdemes megemlíteni az infra szenzort is, vagyis a táv nem BT alapú – pedig van benne Bluetooth modul –, de ilyet nem is állítanak a mellé adott leírásban. A hason a szabvány menetes csavarhely, illetve van egy betekerhető emelőláb is, így nem kell annyit polcolni, ha magasabbra akarjátok emelni az elejét. Van továbbá egy kinyitható ajtó a hasán, ahol a különböző pucolási műveleteket lehet megejteni. Azt mondjuk még mindig nem értem, miért nem tudnak adni hozzá egy HDMI kábelt és egy lencsevédő műanyagot, filléres tétel, pont ahogyan a mikroszálas törlőkendő is, az bezzeg ott van a pakkban.

A műszaki tartalom nem rossz az árhoz képest: 1080p felbontás, 270 ANSI lumen, a vetítési méretet 50-200 inch között lehet változtatni.

Megadnak még egy 9000 lumenes értéket, de ez megint a különböző mérési eljárásoknak köszönhető, így nem sokat jelent, maradjunk az ANSI-nál, az támpontnak nem rossz. A hangjára itt is – ahogy a többi V sorozatú termék esetében is – 44 decibelt adnak meg, a BW valamiért ráfixálódott erre a számra. Jó hír, hogy szinte mindig kevesebbet mérek 1-2 dB-lel, a csendességnek pedig örülni kell. Szerencsére Androiddal sem sikerült elrontani az összhatást, mutatom, mit tudott a valós tesztek alapján.

hirdetés

BlitzWolf BW-V5 projektor – Nem véletlenül olcsó

A hanggal szoktam kezdeni, de ezt már feljebb emlegettem, ami nem is baj, mert annyira letaglózott a kezelőszervek hitványsága, hogy 10 percig azt se fogtam fel, hogy ez egy viszonylag csendes projektor. A tetején lévő gombok olyan rossz kapcsolási érzettel dolgoznak, mintha egy Kinder tojás műanyag kapszulájának oldalát nyomnám be. Ha rá gondolok, már attól feláll a kezemen a szőr.

Aztán a bootolás után megláttam a képet, ami ferde volt és homályos,

szóval jöhetett a „pimp my ride”. Azzal kezdtem volna, hogy beállítom a lábával a magasságot, de ez olyan kis tartományban tekergethető, hogy kénytelen voltam egy dobozt alátenni, amitől a téglalap képből egy lefele állított trapéz lett. Sebaj, van korrekció, toljuk arrébb a csuszkát. Először is hihetetlenül kis tartományban állítható – +- 15 fok –, és olyan érzéssel működik, mint a 80-as évek diavetítői, ami előtt anyám sopánkodott kb. 30 éve – és az már akkor sem volt egy modern technológia –, hogy gyerekkoromban még szőke göndör hajam volt, most meg… Már hozzáérni is borzalmas, a lelki szemeitek előtt látjátok, ahogy elfordul a lencse, ráadásul kitolva a skálát, a szélein elhajlik a kallantyú és még kattan is benne valami. Beállítani téglalapra a képet nem lehet, szóval a nagyon trapéz alapállapothoz képest marad a kevésbé trapéz.

Az élességet legalább annyira be lehet lőni, hogy a kép háromnegyedén jó legyen,

és a széleken sem igazán rossz, csak a tekerőhöz ne kelljen hozzáérni. De végre értem, miért ilyen könnyű a cucc, mert sok minden van benne, de anyag az biztosan nem, és ez a kezelőszerveken érződik is. A menüje szög egyszerű, a négy alappanel a mozi, a zene, a képek és a beállítások, illetve oldalt ott vannak a források, mint a HDMI és az AV. Hűen hozza a Nokia korszakot a dizájn, kár, hogy ez már vagy 15 éve véget ért. Jobb felül pedig az USB bemeneten ülő pendrive látszik, ami ezek szerint nem számít forrásnak? Nem erről van szó, hanem csak arról, hogy jelzi, bedugtál valamit, tessék visszafáradni az előbbi menübe és kikeresni ez alapján a zenét, a képeket vagy a mozifájlokat.

Ami nagyon meglepett, hogy az mp3, a flac, a wav és a wma formátum sem okozott neki gondot a zenei tartalmak közül.

Filmek terén már nem volt ilyen rózsás a helyzet, az mkv-kat egyáltalán nem szerette, a mov-okat pedig teljesen random játszotta le, volt, ami tökéletesen ment, volt ahol nem volt kép vagy hang, volt, ami el sem indult. Miracast, meg egyéb képátviteli megoldások nincsenek – jelzem, 25K alatt még a BW-V3 is tudja ezt –, így kicsit fel is bosszantott, hogy akkor most tényleg ide kell kábeleznem valamit, hogy megjelenítőként tudjam használni? A válasz: igen, így maradt a HDMI – amit ugye nem adnak hozzá, szóval lenyúltam a monitoromról – bármennyire is bosszús voltam emiatt.

Aztán megenyhültem, mikor megláttam a képminőséget, ami meglepően jó, legalábbis az árához képest.

A színek és az élesség rendben vannak, a fényereje sem rossz, amíg nem kel fel a nap, utána azért igényel némi besötétítést a dolog, így lesz igazán élvezhető a mozizás. Ekkor viszont egészen tisztességes teljesítményt nyújt, csak kár, hogy mire eddig eljutottam, annyi kompromisszumot kellett kötnöm, hogy az egésztől elment a kedvem.

Összegzés

A kiherélés nem véletlenül volt egy igen súlyos középkori büntetés, és hát ez történt a BW-V5-tel is. Semmivel sem tud többet, mint hogy megjeleníti az 1080p-s tartalmakat, csak hát ennél már előbbre tart a világ 2023-ban. Vasgolyó egyszerűségű menü, amiben gyakorlatilag nincsenek funkciók, ha a projektort kicsit is megemelitek, már nem lehet normálisan beállítani a képet, nincs telefonos képernyőtükrözés, de például a pendrive-omról sem szerette lejátszani a formátumokat. Egy dologra viszont remek: megjelenítőként használva. A képe ugyanis szép, elég éles, a színek nem rosszak, a fényerő rendben van és a működés is eléggé halk. Aki csak ennyit keres, az megtalálta a piac egyik legolcsóbb Full HD projektorát, aki pedig hajlandó még 25 000 Ft-ot elkölteni, az kap egy viszonylag rendben lévő funkcionalitást is. Csak azt az eszközt nem BW-V5-nek, hanem BW-V4-nek hívják. Ez viszont jelentős összeg, az pedig tagadhatatlan, hogy a V5 elképesztően olcsó.

Ha beéritek a műszaki maximummal és a kényelmi minimummal, ahogy egy ismerősöm mondta a fapados VW Polojára hivatkozva, akkor a BGHULY030  kuponkóddal 32 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell leszurkolnotok a projektorért. Kínai raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Pofás kinézet, néhány egyedi részlettel, kellemes minőség
 • Az egyik legolcsóbb 1080p képes projektor
 • Szép kép, elég jó színek
 • Egész jó fényerő

Kontra

 • Hol van már az a lencsevédő kupak, meg a HDMI kábel?
 • Elképesztően, már-már zavaróan egyszerű menü
 • Nincs képtükrözés
 • Rengeteg formátumot nem játszott le
 • Nem lehet normálisan beállítani téglalapra a képet, és egy hangyányit mindig életlen

hirdetés