hirdetés

BlitzWolf BW-V5 Max projektor teszt

Lehet-e kétszer ugyanabba a folyóba lépni?

teszt
BlitzWolf BW-V5 Max projektor teszt 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2023-12-06

A BlitzWolf projektor V szériája elég sok eszközt tartalmaz, és nem teljesen következetesek a számozás alkalmazásában. A BlitzWolf BW-V5 Max a korábbi olcsó, V5 vetítő – teszt itt – továbbfejlesztett változata 1080p felbontással, 9000 lumen fényerővel, autófókusszal, illetve egy androidos okosrendszerrel. 42 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGMXLAK  kóddal, ingyenes szállítással, az áfát a webshop intézi utána.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 9

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A BlitzWolf BW-V5 Max még mindig egy becsavarható menetes lábbal lehet megemelni, de nem elég magasra, ami nem csoda, ugyanolyan mint volt, itt nem változott semmi. Ahogyan a hátoldalon sem, a portok ugyanazok:

 • 2 darab USB a perifériák illesztéséhez
 • 2 darab HDMI a kép átviteléhez
 • 1 darab jack a hanghoz
 • 1 darab AV

Ezek mellett ott van az infra port, vagyis a távirányító nem BT alapú, így mindig ebbe az irányba kell majd mindig tartanotok a kontrollert. Ami a műszaki adatokat illeti, itt sem változott semmi:

1080p felbontás, 50-200 inch-es képátló, 1,5-4,8 méteres vetítési távolság, 9000 lumenes fényerő,

de ez ugye nem egy ANSI érték, szóval messzemenő következtetést ebből nem lehet levonni. A kapcsolati oldalon volt némi fejlesztés, a BT 5.0 modul mellett már a WiFi 6-ot is támogatja, és végre van képernyőtükrözés is a Miracast személyében, ami egy nagy plusz az ilyen egyszerű eszközök esetében.

Kerestem a gyári értéket a zajkibocsájtással kapcsolatban, de nem találtam semmit.

Mivel a külső felépítése ugyanaz, mint az olcsóbb modellnek, ezért gyanítom, hogy a hűtés is maradt, és a hangja sem változott. Méréseim alapján 40 decibel fölött van egy kicsit, tehát viszonylag csendes, nem ez a gyenge pontja a BlitzWolf BW-V5 Max projektornak.

hirdetés

BlitzWolf BW-V5 Max projektor teszt – Van némi fejlődés

A bekapcsolás után konstatáltam, hogy a zajszint megfelelő, nyilván hallható a filmek alatt, de nem zavaró, persze ez hangerőfüggő is. Azon agyaltam, hogy vajon hány hangszóró lehet benne, szerintem csak 1, de nem egyértelmű, de mivel két rács van rajta, egy hátra egy pedig lefele. A hang viszont csak hátrafele áramlik, szóval gyanítom, hogy lefele csak egy hűtőnyílás van.

Képbeállítási oldalon ott a lényeg, az automatikus fókusz és trapézkorrekció állítás.

Ez nem jelent más, mint hogy élesre húzza a BlitzWolf BW-V5 Max a fókuszt és megpróbálja téglalap alakúra formálni a képet. Előbbi jobban megy neki, utóbbi abban az értelemben kevésbé, hogy eleinte nem is csinálta, később pedig meg tudtam borítani a funkciót azzal, hogy túlemeltem a projektor elejét. Kerestem az apróbetűs részt, hogy biztosan limitálják ezt az egészet valahány fokban, de csak a misztikus „6D keystone correction” mondat bukkant elő, jelentsen ez bármit is. Kézzel lehet rajta finomhangolni, és én maradtam is ennél, mert kikapcsolás után visszahúzta a képet oda, amit előtte beállítottam, így tulajdonképpen elég volt csak egyszer korrigálnom a képet.

Ami a menü rendszerét illeti, ezt is sújtja az „okosátok”,

ami alatt nem azt értem, hogy megátkozták és az okos, hanem hogy próbálják ezt a felesleges androidos vonalat erőltetni, ami jellemzően egy rakat hibát vonz magával. Nyilván 1 GB RAM-on és 8 GB háttértáron nagy csodát nem lehet sebesség terén alkotni, akkor sem, ha szétoptimalizálja – értsd: kiheréli – a rendszert a gyártó. Viszont arra odafigyelhetnének, hogy legalább projektorra szabják a szoftvert, és egyébként van is erre értelmes megoldás. Úgy hívják, hogy Android TV, ami remek projektorokra, TV boxokra vagy streameléshez.

A BlitzWolf BW-V5 Maxon véletlenül sem ez fut, hanem egy kiherélt, GAPPS nélküli Android.

Beszédes, hogy a 9-es főverziónál tart a BW, miközben már a 14-es is kijött. Nyilván lehet még a mai napig kőtáblára vésni írást és barlangrajzokat is készíteni, de haladni kell a korral, a technológiai vívmányok azért vannak, hogy használjuk őket. Mivel nincsen Google Play áruház, megpróbáltam más forrásból felműteni rá appokat, de valamiért nem mutatja az APK fájlokat a rendszer, netezni rajta meg igazi „pain in the ass”: például repülőegér hiányában nem tudtam elfogadni a cookie-kat és hasonlókat a Chrome-ban, begépelni sem egyszerű a címeket, ezek meg elég gyorsan az őrületbe kergettek.

Ráadásul nem hiszem, hogy valaki androidos appokat akar futtatni ezen a hardveren, mikor mindenkinek a zsebében ott van egy projektorokhoz képest erőmű teljesítménnyel rendelkező eszköz, amit úgy hívnak: mobiltelefon.

Az onnan indított alkalmazásokat egyszerűen át kell tükrözni a projektorra, és voilá, minden probléma megoldva.

Csakhogy ezt a BlitzWolf BW-V5 korábban nem tudta, szerencsére a BlitzWolf BW-V5 Max már igen. Ami a képminőséget illeti, az szerintem kb. olyan, mint volt, de azért nem kell elájulni tőle. Viszonylag korrekt, de a széleken – vagy éppen középen, ha állítotok rajta – nem elég éles, és a 9000 lumen egy kicsit megfoghatatlan szám az ANSI érték hiánya miatt. Maradjunk annyiban, hogy minimum félárbócra kell engedni a redőnyöket, mert azért ez a fényerő nem olyan hú de sok. A színek is kicsit fakók, de nyilván ez nem egy lézerprojektor.

Viszont ebben az árkategóriában teljesen oké az összhatás, a kérdés az, hogy van-e alternatíva ennyiért,

és esetleg érdemes-e egy nem okos projektorra elkölteni, akár házon belül is. Alternatíva a BlitzWolf BW-V4, ami nem okos, de jobb a képminősége és a BGESPTBF060  kóddal 46 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető, ami viszonylag kis különbség. A BlitzWolf BW-V7 egy sokkal drágább eszköz, viszont egy más szintet képvisel. Szóval nehéz ennyiért nem jobbat találni, de ha a szívemre teszem a kezem, inkább rádobnék még néhány forintot a BW-V5 Max árára, és vinném a BW-V4-et.

Összegzés

A BlitzWolf BW-V5 után a BlitzWolf BW-V5 Max sem váltotta meg a világot attól, hogy ráraktak egy Androidot, ami mellékesen még sok esetben rosszul is használható. A képe sem nem különösebben jó, se nem különösebben rossz, hozza az ársávnak megfelelő szintet. Viszont mégiscsak előrelépés az, hogy a képek paramétereit automatán állítja be, van képernyőtükrözés és nemcsak a gombokról lehet vezérelni, hanem a távirányítóról is. Viszont azt gondolom, hogy nagyjából plusz ötezer forintért a BlitzWolf BW-V4 többet ad, mint a BW-V5 Max.

Aki ennek ellenére vinné az olcsóbb megoldást, annak 42 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell leszurkolnia a BGMXLAK  kód felhasználásával. A szállítás ingyenes, az áfát a webshop intézi utána. Viszont a BlitzWolf BW-V4 a BGESPTBF060 kóddal 46 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető, ami szerintem egy jobb ár/érték arányú projektor.

Pro

 • Sok automatizmus (fókusz, trapézkorrekció)
 • Képernyőtükrözés
 • Árral arányos képminőség
 • Nem túl hangos
 • 1080p natív felbontás, de a 4K videókat is lejátszotta

Kontra

 • Nem igazán jó a rajta lévő Androidot használni
 • Olcsó összhatást kelt
 • Néhány formátummal még mindig nem bír el (de ezt megoldja a képernyőtükrözés)
 • A repülőegér hiánya idegesítő

hirdetés