hirdetés

BlitzWolf BW-V7 projektor teszt

Győzött a vas a szoftver felett

teszt
BlitzWolf BW-V7 projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-29

Ismét BlitzWolf projektor teszt, próbálom kirakni a „pókeres nagy sort” a típusokból, hiszen a BW-V3-V6-on már túl vagyok, így jöhetett a legnagyobb, a BW-V7. A nagy testvér Full HD felbontással, 850 ANSI lumen fényerővel, automatikus trapézkorrekcióval és fókuszállítással büszkélkedhet, és van rajta egy androidos rendszer is. Sőt, duális a WiFi-je és felismeri az oldalról belógó tárgyakat, és e szerint igazítja a képet. A főnöki kivitel a BGBWPV7  kuponnal 81 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., a szállítás ingyenes, az áfát intézi utána a Banggood.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A változatosság kedvéért ehhez a modelljükhöz sem adnak a BlitzWolfnál lencsevédő kupakot, hiszen miért is kéne védeni a projektor legérzékenyebb részét, nem igaz? A hátoldalon vannak a portok, meglehetősen szép számban:

 • 1 darab AV csatlakozó
 • 1 darab jack
 • 2 darab HDMI
 • 2 darab USB-A
 • 1 darab Ethernet RJ45 csatlakozó

Mivel nem adják meg az Ethernet csatlakozó sebességét, gondolom 100 Mbps, de ez azért lényegtelen, mert van duális WiFi, és nyilván mindenki ezt fogja használni. Természetesen van BT chip is, lehet párosítgatni rá mindenféle külső perifériát, például egy hangrendszert vagy egy egeret. Meglepett, hogy a 2×5 W-os beépített hangszórók mennyire jól és tisztán szólnak, szerintem még sosem hallottam ilyen kellemes hangot projektortól. Ami a többi műszaki paraméterét illeti, 850 ANSI lumen fényerőt állít a gyártó, de ez lehet bármennyi, viszont ez az adat is tökéletes viszonyítási pontnak. Megadják továbbá a lámpa által kibocsájtott fénymennyiséget is, ami 10 000 lumen. Ennek az oka az, hogy a cégek különböző értékeket írnak a sajtóanyagba, így véletlenül sem összehasonlíthatók egymással a konkurensek, és hát nyilván ez a cél.

Ami a vetített kép méretét illeti, az 40-140 col között lehet,

ami 101-356 centiméteres átlót jelent, legalábbis a leírás szerint. Ehhez képest a sajtóanyag 300 inch-et állít, ami 762 centiméter, de ez teljesen irreálisnak tűnő méret. A fényerő elvileg 1,4-4,8 méteres vetítési távolságra elég, én nagyjából 1,5-2 méterről használtam. Minél nagyobb a vetítési táv, annál több fényerőre van szükségetek, szóval nem erőltettem a szélsőérték próbálgatását. A felbontás Full HD, vagyis natív 1920×1080 pixel, viszont támogatja a 4K-t, míg a képarány 16:9-es, szóval filmnézésre pont jó.

Van még néhány fontos funkciója, az egyik az automatikus trapézkorrekció, ami nem jelent mást, mint hogy a ferdén álló projektortest miatt kialakuló torz képet „egyenesbe” húzza a projektor. Nagyon fontos funkció, nem is vennék olyan vetítőt, ami ezt nem tudja. A másik az autófókusz, ami az élességállításért felel, amibe bele lehet nyúlni kézzel is, de jobb az automata. A harmadik pedig az „akadályfelismerés”, ami hasonlít a drónokéhoz, azzal az eltéréssel, hogy itt ha valami belelóg a képbe, akkor a BW-V7 automatikusan úgy korrigálja – gyakorlatilag összehúzza – a képet, hogy az oldalról belógó tárgyak ne takarjanak bele a vetített képbe.

Forrás: Banggood

Az előző funkciókat alapvetően díjazom, nem így az okos részt, ami nem jelent mást, mint hogy a projektor egy Android 9-et is futtat.

Ezzel általában az szokott lenni a probléma, hogy egy alap oprendszert pakolnak fel a hardverre, és nem egy projektorra optimalizáltat, emiatt egy merő bughalmaz szokott lenni a szoftver. A másik hiba általában a mögöttes hardver gyengesége, és itt sem dúskáltok a kakaóban, egy MTK MT9255-ös chipet kaptok, ami mellé 8 GB háttértár társul, ami azért nem a világ összes ereje.

Szóval az előjelek eléggé vegyesek voltak, akár még jó is kisülhetett a dologból, de egy orbitális bukta is összejöhetett. Nem volt más hátra, mint az éles tesztelés.

 

BlitzWolf BW-V7 projektor teszt – Durva ez a hardver

Az első dolog a zaj, ami alapvetően el tudja rontani a mozizás vagy a játék élményét. Papíron 42 dB, ami a valóságban sem vészes, nem fogja különösebben zavarni a felhasználást, és a mért érték nekem még kevesebbre is jött ki, 39-40 decibel közé. Egy biztos, az egyik legcsendesebb projektor a piacon. Az elindítás után egyből beindul az élességállítás és a trapézkorrekció is, szóval önjáró a kicsike, nagyon helyesen.

A 850 ANSI lumen – szerintem egyébként nincs annyi – minimális besötétítés mellett már teljesen elég, élvezhető a filmnézés,

de azért ha a nap besüt, vége van a dolognak mint a botnak. Viszont ez még mindig sokkal több mint a konkurensek fényereje, szóval itt is győz a BW-V7. A képe megdöbbentően jó, ahhoz képest mennyibe kerül. Pengeéles, és az automata fókusz még talán jobban is dolgozik, mint amit kézzel állítani tudtam rajta. A színek kontrasztosak, konkrétan jó rajta filmet nézni, totális moziélményt ad, a BW-V szériának biztosan a V7 esetében a legjobb a képminősége. És mivel a hang is remek, ezért a lényeg megvan, újabb jó pontot zsákol be a BW-V7.

hirdetés

Bár a magasságállító lábak becsavarhatók a termék aljába, nem használtam őket, mivel nálam volt a Wanbo projektor állványa – amihez ez a tömeg már egy picit sok -, és sokkal egyszerűbb volt erre feltenni a testet, mint bohóckodni az 5 centis lábakkal, meg az alá pakolt könyvekkel. A kezdőképernyőről elzarándokoltam a beállító menübe, de mivel minden automata, igazából nem kell semmit állítgatni, egyből használható a BW-V7. Ránéztem az Androidra is, sajnos stock, tehát nem a projektorra szabott spéci rendszer. Cserébe viszont bármi telepíthető rá, nincsenek megkötések, mint a linuxos vagy az egyéb, viszonylag zárt rendszereknél.

Sajnálatos módon nincsen Google Play, vagyis Play Store sem.

Van viszont saját alkalmazástelepítője, amiben azért nincs benne minden app, szóval vagy ezt használjátok vagy APK-ból kell felszülni a programokat, azok viszont szépen lefutnak. Gyorsan fel is raktam a DRM Infót, hogy lássam, milyen tanúsítvánnyal rendelkezik a projektor. Sajnos csak Widevine L3-mal, vagyis néhány streaming szolgáltató tartalmait csak SD felbontásban élvezhetitek. Szerencsére a HDMI porton keresztül gond nélkül használható külső megjelenítőként, ami kiküszöböli ezt a problémát.

Ami a menüt illeti, a lapozgatás pörgős, és a BT alapú távirányítóval elég jól lehet navigálni,

kár hogy nincsen rajta repülőegér, vagy ha van, nem jöttem rá, hogy lehet bekapcsolni. A tartalmakat viszonylag jól szétszeparálták, van a filmes-videós szekció a streaming szolgáltatókkal és a YouTube-bal, a zene a Deezerrel/Spotify-jal és hasonló szolgáltatásokkal. És itt jegyezném meg, hogy végre értelmet nyer a zenehallgatás a projektoron, aminek két oka van: csendes a venti, és jó a két hangszóró hangja is. Tovább lapozva a menüben az Apps alatt az alkalmazásbolt van, állítólag 3000 appal, míg a Settings a beállításokért felel.

Hogy pár tipikus kínai gagyiságot is mondjak, az egyik, hogy a YT kezdőképernyőjén egy „Depositphotos” vízjeles háttérkép van,

ami minden idők egyik legtrógerebb dolga, amit valaha láttam. A Search menünek sok értelme nincs, borzalmas benne keresni, és az USB portra dugott billentyűzetem mindenhol működött, kivéve itt, ahol leginkább kellett volna.

A fentieket leszámítva viszont egészen jó ez az androidos rendszer, meg is lepett, hogy nem egy kész katasztrófa.

Ami a filmek lejátszását illeti, külső adatforrásokhoz van Plex, amivel hálózaton keresztül oszthattok meg tartalmakat, van Miracast képernyőtükrözéshez, illetve kezel USB-s eszközöket is, szóval akár pendrive-on is átvihetitek a filmeket. Tényleg lejátssza a 4K-s tartalmakat, igaz csak Full HD-ban, és a legtöbb formátummal is elboldogult – mov, mkv, hangformátumok -, csak helyenként volt kiakadva a spécibb dolgokra, hogy akkor ez most mi akar lenni. Természetesen rendelkezésre áll mindenki kedvenc lejátszója is, a Kodi.

Összegzés

Összegezve a fentieket, ami nem tetszett, az szokás szerint az androidos rendszer, ami egyébként gyors, csak valahogy nem vágyik rá az ember, hogy a távirányítóval ezt nyomkodja. Értem én, hogy okos, de olyan feleslegesnek érződik az egész, főleg, hogy nincs normális Widevine tanúsítvány meg GAPPS. Ami se nem jó, se nem rossz, az a fronton a pici kijelző, csak ezt sem értettem, mi szükség rá.

Ellenben, ha külső megjelenítőnek használjátok, értelmet nyer az egész, itt él igazán a remek képpel megáldott, viszonylag nagy fényerejű projektor, ami szinte mindent automatán csinál, amire szükségetek lehet. Slusszpoén, hogy a hangja is jó, így tényleg mozis az élmény, igazán semmibe nem tudok belekötni, ami hardveres, tényleg az eddigi legjobb BlitzWolf projektor a BW-V7. Egy vágyam van csak: legyen egy buta verzió még tízezer forinttal olcsóbban, igaz, a mostani ár sem rossz.

A BGBWPV7  kuponnal 81 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ami teljesen rendben van, a szállítás ingyenes, az áfát intézi utána a Banggood. Ezért a tudásért ki lehet fizetni ezt az összeget, mert a legtöbbet a jó képminőség, a csendes működés nyom a latba, ez kell a moziélményhez, szerintem az okos rész másodlagos.

Pro

 • Egyedi kinézet, egész jó minőségben
 • Éles kép, szép színek
 • Kellően nagy fényerő
 • Remek hang (olyannyira, hogy hallgattam is róla zenét)
 • Csendes működés
 • Számtalan remek funkció, pl. automatikus fókusz és trapézkorrekció

Kontra

 • Widevine L3 tanúsítvány, így csak SD-ben megy a Netflix
 • Nincs GAPPS, így Google Play Áruház sem (de van saját, 3000 appal)
 • A „Dephositphotos” vízjeles háttérkép annyira alja, hogy már vicces

hirdetés