hirdetés

Xiaomi Redmi Buds 4 Lite semi in-ear fülhallgató teszt

Kis pénz, közepes foci

teszt
Xiaomi Redmi Buds 4 Lite semi in-ear fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-03-14

A Xiaomi almárkája a Redmi kiadta a legújabb TWS fülhallgató szériáját, ennek a legkisebb tudású darabja a Buds 4 Lite, ami egy oldalról fülbe forduló, nem gumiharangos megoldás. Érdemes volt a 10 000 Ft körül elérhető zajongót kipróbálni, mert meglepett a remek hangképével, pedig ezért az árért nem vártam ennyit sem.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mielőtt ebbe belecsapok, nem akarok elmenni a semi in-ear technológia korlátai mellett, vagyis hogy lehetetlen tömíteni a gumiharangok hiánya miatt, és az olyan technológiák, mint az ANC sem léteznek. Ez mondjuk az Apple AirPods tulajdonosokat pont nem szokta zavarni, de jó ha tudjátok, hogy azért vannak itt a hangminőségnek alátevő dolgok. Cserébe a kényelmet szokták felhozni, de engem a gumiharang sem zavar, de az biztos, hogy nem az a leghigiénikusabb megoldás. Azért illik a semi in-ear megoldásokat is néha letörölni, de az tuti, hogy nem ezen szokott a fülzsír halmozódni.

Ugyan ANC nincsen, de CVC/ENC szokott lenni,

ez a mikrofon oldali zajszűrés és ugyan nem nevesítik a technológiát, jól működik, 50 km/óra körül, autóban simán tudtam beszélgetni vele. A hangminőség nem a legjobb, olyan hét a tízből, kicsit szintetikus, de ez egy olcsó füles, ahhoz képest jó. Mint ahogy a Smart Quick Connect is, ami MIUI 12-t vagy későbbi verziót futtató eszközökkel kompatibilis, és egy felugró ablak segítségével mutatja kapcsolat meglétét és a töltöttséget. A vezeték nélküli kapcsolatot BT 5.3 szabvány biztosítja, késleltetés gyakorlatilag nincs, de aki a semmit még tovább csökkentené, nyomja meg a szárat 1,5 másodpercig. És ha már vezérlés, 2 érintés a zene megállítása/indítása a 3 az előre-hátra léptetés, hangerőállítás meg nem lehetséges az érintőfelülete, de MIÉÉÉÉRT?

Forrás: Banggood

hirdetés

A hangminősége remek, ahhoz képest, hogy ez egy tíz rongyos füles.

Nyilván a tömítetlenség minden nyűgjét el kell szenvednetek, de ha ezt kivesszük a képből, akkor egészen rendben van a hangzásvilág. Ércesen szól, kicsit persze fakó az összhatás, de a hangsávok jól elkülönülnek, teljesen élvezhető vele a zenehallgatás. Azt mondjuk nem tudom, hogy tömegközlekedésen vagy nagyobb háttérzaj mellett hogyan használható, de addig amíg ez nem áll fenn, teljesen vállalható a végeredmény. Gyorsan kikerestem az oldalunkról a konkurenseket, és próbáltam nagyon fókuszálni, melyiknek milyen volt a hangképe, hogy legyen némi összehasonlítási alapotok nektek is. Szóba jöhet az AirAux AA-UM13teszt itt –, az sem volt rossz, de annak eléggé megosztó a külseje, a BlitzWolf BW-FPE2-t viszont egyöntetűen utáltuk. A Lenovo XT95 Prónak szép volt a hangképe, de nagyon pocsék volt a mikrofonja, szóval akkor már inkább a Redmi Buds 4 Lite. Mint látható, 10 000 Ft körül már vannak egész jó konkurensek, csak a Xiaomi üdvöskéje modernebb minden tekintetben.

Összegzés

Elfogadható minimum? Azt hiszem, ez a szóösszetétel jellemzi a legjobban a Redmi Buds 4 Lite-ot. Különösebb hibája nincsen, de olyan túl sok mindent nem is tud, talán csak az anyaghasználatba és a kinézetbe lehet belekötni, illetve az oldalról a fülbe fordulós megoldások korlátain ez sem tud felülkerekedni. Ezt leszámítva viszont nem rossz cucc ez, de az elvárásokat erőteljesen kordában kell tartani. Ha ez megy, akkor kaptok egy remek, low-budget fülest, jutányos áron, ezzel össze is foglaltam a Buds 4 Lite lényegét.

10 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD354  kóddal, ami nem egy párját ritkító ajánlat, főleg, hogy a konkurensek még olcsóbbak is, de azok nem ilyen modernek, ez tükröződik a felárban. A termék kínai raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett, az áfát a Banggood rendezi.

Pro

 • Elég jó hang
 • Jópofa a MIUI alatti pop-up
 • Nagyon alacsony késleltetés
 • Használható mikrofon

Kontra

 • Nulla dizájn, egyszerű anyagok
 • A semi in-ear technológia minden hátránya
 • Az érintőfelületről nem lehet állítani a hangerőt

hirdetés