hirdetés

Lenovo Thinkplus Live Pods XT95 Pro TWS fülhallgató teszt

Világító AirPods klón

teszt
Lenovo Thinkplus Live Pods XT95 Pro TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-05-27

Érdekes darab landolt az ajtóküszöbömön, egy világítással felvértezett Lenovo füles, ami az Apple AirPods semi in-ear megoldását másolja. A LED-es töltőbölcsővel megáldott fülhallgató alacsony késleltetéssel, CVC zajcsökkentéssel és hosszú üzemidővel kecsegtet, ráadásul mindössze 5900 Ft-ot kérnek a BGHU2118  kóddal, és ebben már benne van a szállítás díja is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A cuccot a kor követelményeinek megfelelően Type-C porton keresztül lehet etetni,

de semmiféle fancy gyorstöltésre nem kell számítanotok, 1,5 óra telenyomni a tartót, ami 35 órányi energiát tárol magában. A fülesek egy feltöltéssel 6-8 órán keresztül tudnak zenélni, ezt a relatív nagy tartományt nyilván a hangerőbeli eltérések miatt adják meg. Nálam durván 7 órát tudott, de változó környezetben, például futás és munka közben is használtam, szerintem ez rendben van, a konkurencia is ilyen adatokat ad meg. Zajszűrés nincsen, de nem is lenne értelme ennél a kialakításnál, csak a beszélgetés zaját csillapítja a CVC technológia.

Viselni kényelmes, jól felfekszik a fülön, és nem is nagyon mozog, voltam vele kocogni, nem egy kimondott sportcucc, de megjárja.

Az ide vonatkozó IP szabványt nem találtam meg, nem is tüntetik fel sehol, ami gyanús, de bírta az izzadtságomat, szóval azért én nem írnám le az XT95 Prót. Bluetooth szabványból az 5.1-eset ismeri, ami egy viszonylag új, kis késleltetésű verzió, ezt ki is emeli a gyártó, 60 ms-ot adnak meg rá, mint adat, amit megmérni nem tudtam, de tényleg nem nagyon késik a hang egy videón a képhez képest. Ennek előnyeit leginkább filmek vagy játékok alatt élvezhetitek, és tényleg jó erre a füles.

Forrás: Banggood

A vezérlése a szokásos érintésérzékeny, tapizós megoldás, de ma már szinte mindegyik cucc ilyen.

Az érzékenysége jó, de néha nem találtam meg a pici felületet a nyakán, ahol nyomkorászni kell, plusz izzadt kézzel ez nem is annyira egyszerű. A szokásos sirámomat tudom ide is leírni, nem lehet állítani a hangerőt róla, csak a szokásos számok közötti lapozást, a hívás felvételét és letételét, elutasítást és hasonló funkciókat állíthatjuk. Kár érte, hiszen app sincsen, amivel át lehetne állítani az alap paramétereket, ennyi pénzért ilyen extrák nem járnak. A füleseket lehet egyesével vagy duál módban is használni, előbbi arra jó ha kell két különálló headset, utóbbi pedig a normális zenehallgatásra.

Már amennyiben egy tömítetlen, külső zajokat is beengedő eszköztől el lehet egyáltalán várni a jó hangminőséget. Ezzel vissza is jutottunk egy feloldhatatlan alapproblémához: ha van gumiharang, akkor van tömítés, ha nincs gumiharang, akkor nem nyomja a fület. A gumiharang hiányával viszont pont a lényeg veszik el, gyakorlatilag a tömítetlenséggel mindig jut annyi zaj a fülbe, amennyitől már kellően leromlik a hangminőség. A helyzet az, hogy szerintem a Thinkplus XT95 Prót akkor lehet igazán élvezni, ha egy csendes szobában ültök vele, az utcán viszont a forgalom zaja eléggé beszűrődik.

Forrás: Banggood

Ebben az esetben ez kapóra jött, mert legalább nem gázoltak el, de egyéb szituációkban biztosan idegesített volna. Ezt leszámítva viszont meglepően jó a hangja, főleg a 6000 forintért, amennyit kérnek érte. Szépen, tisztán szólnak a 13 mm-es membránok, nem sziszeg, nem dübög a hang, de mivel nincs normális tömítés, így basszus sem igazán, emiatt fakó az összhatás. Nem rossz ez a hangkép, de saját kategóriájának korlátait nem tudja átugrani, nevezetesen, hogy a külső zajok beszűrődnek a tömítetlen rezgőtérbe. Folyamatosan hallottam például a billentyűzet kopogását, meg az utca zaját nyitott erkélyajtónál, emiatt önkéntelenül megemeltem a hangerőt. Ezt viszont nem lehet csinálni túl sokáig, hiszen nem igazán tud hangoskodni az XT95, cserébe sehol nem torzít.

Ami a mikrofonját illeti, az sajnos eléggé messze esik a szátoktól, ezért a hangok is távolinak hatnak.

A visszhangokat is eléggé összeszedi, viszont a CVC jól teszi a dolgát, a környezeti zajokat jól kiszűri. Ettől még kicsit halk a hangátvitel, de azért nem rossz. A történetnek persze ott a másik oldala, hogy a kívülről folyamatosan beszűrődő zaj miatt ti mennyire fogjátok hallani a túloldalt. Az erkélyemen teljesen jó volt, de ugyanerre azért nem fogadnék mondjuk egy járműben, autópálya tempó mellett.

Összegzés

A Lenovo XT95 Pro egy tökéletes Apple AirPods klón, abban az értelemben, hogy ennyire olcsón, ilyen jó cuccot nehéz a piacon találni. A gond az, hogy sajnos ez az egész semi in-ear megoldás nem igazán jó zenehallgatási szempontból. Nincs tömítés, a zajok folyamatosan beszűrődnek, amik rontják az élményt, basszus nem sok van, de ezekkel meg kell barátkoznotok. Ezt nem igazán lehet sehogyan sem ellentételezni, de ez a semi in-ear technológia sajátossága. Ha ezzel megbékéltek, kaptok egy kivételes ár/érték arányú fülest, aminek egész jó a hangja. Mindössze 5900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell leszurkolni érte a BGHU2118  kód felhasználása után, és ebben már benne van a szállítás díja is, viszont arra figyeljetek, hogy a LED-es verziót válasszátok, mert az sokkal menőbb.

Pro

 • Nagyon olcsó
 • Menő, hogy van egy LED-es verzió is
 • Egész jó a hangja
 • A CVC jól szűri a környezeti zajokat telefonálás közben
 • Elég hosszú üzemidő

Kontra

 • Lehetne jobb a mikrofonja
 • Tipikus semi in-ear betegségek: beszűrődő zaj, nem elég nagy hangerő,

hirdetés