hirdetés

BlitzWolf BW-FPE2 TWS Bluetooth headset teszt

Apró segítség a hétköznapokban

teszt
BlitzWolf BW-FPE2 TWS Bluetooth headset teszt 1

Forrás: Banggood.com

Ambient
írta: Ambient
2022-11-07

A BlitzWolf BW-FPE2 nagyban hasonlít elődmodelljéhez: kimondottan karcsú, aprócska. Az elképzelés itt nem a hosszú üzemidő, a nagy akkukapacitású töltőbölcső, vagy a prémium minőség (és ár), hanem az, hogy olcsón tegyenek az asztalra egy kompakt, praktikus, jól használható, semi-in-ear fülhallgatót, amit bármikor előkaphatunk a zsebünkből, ha szükség lenne rá. A koncepció remek, főleg, hogy mindezt nagyjából 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért cserébe ígéri a gyártó. Lássuk, mennyire sikerült ezt megvalósítani.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 5
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 6

7

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

és – bár csukott állapotban atomstabil – felnyitva a fedelet, a nyitómechanika jól láthatóan lötyög. Mintha 2 év aktív használata koptatta volna be. Ne legyen kétségetek; a műanyag ház is szépen bekopik majd fél-egy év táskában-zsebben hordás után. A bölcső egyébként okosan ki lett találva, semmi sallang nincs rajta, csak a hátulján a töltőport, illetve egy töltést és töltöttséget jelző LED csík.

A fedél alatt a 2 fülhallgató, illetve egy gomb található. A felnyitással be is kapcsolnak és csatlakoznak egymáshoz, korábbi párosítottság hiányában pedig rögtön ebbe a módba lépnek, így különféle gombkombinációk nyomkodása nélkül lehet hozzájuk konnektálni. A gombról csak annyit ír az útmutató, hogy a bölcső kézi ki- és bekapcsolására jó, illetve az aksijának töltöttségét is lehet vele ellenőrizni, ugyanis ilyenkor felvillantja a LED-et.

Érdekesség, hogy

a 2 fülhallgatón egyetlen fizikai gomb sem található,

a felületük egy-egy „nagy” érintésérzékeny rész, így irányítható minden. Ez viszont magával hozza azt is, hogy tudni kell, mit hogyan csinál az ember, amit én például rendszeresen elfelejtek a Mifo fülesemnél is, pedig 3 éve használom. Az FPE2 esetében ez így néz ki:

 • ha tétlenség miatt kikapcsolnak, 3 másodpercig érintve bekapcsolhatók külön-külön
 • hívásfelvétel: dupla-tapi bármelyiken
 • hívás lerakás: ugyanez hívás közben
 • hívás elutasítás: érintés és tartás legalább 2 másodpercig bármelyiken
 • play/pause: dupla-tapi bármelyik oldalon
 • előző és következő szám: tripla-tapi bal, illetve jobb oldalon
 • Siri/Google Assistant: négy-tapi bármelyik oldalon
BlitzWolf BW-FPE2 TWS Bluetooth headset teszt 7

Forrás: Banggood.com

Szimpla tapira azért nem történik semmi, mert különben nem lehetne hozzájuk érni anélkül, hogy ne hajtana végre valamilyen funkciót. Ezt igazából tök jól lehozták, az egyetlen hátrány, amit fel tudok hozni itt, a következő: tekintve, hogy a termék semi-in-ear, azaz nem agybadugós, ezért nem tökéletes az illeszkedésük. Ezzel alapvetően nincs is probléma, mert ilyen a füles kialakítása, ennek a műfajnak ez a sajátossága. A probléma azzal van, hogy mivel ez nem cuppan be a fülbe, így időnként több másodperces igazgatásra lehet szükség. Ha pedig eléri a 3 másodpercet, azzal a lendülettel ki is kapcsoltuk az adott oldali eszközt. Apróság és nem nagyon zavaró, de velem előfordult néhányszor.

A kialakítás végső soron az áldása és az átka is egyben.

A külvilág tökéletesen hallható, ezáltal nem kell félnetek annak kizárásától, viszont ez egyúttal azt is jelenti, hogy az egyébként egészen kellemes basszusok tompa puffogásokká válnak, ha nem elég magas a hangerő. Ez nem minden zenei műfajra érvényes ebben a formában, de a hajlam a kialakítás miatt kifejezetten jellemző a termékre, főleg alacsonyabb hangerőnél.  Tény, hogy nem könnyű (nem olcsó) ebben a szegmensben VALÓBAN jó hangképpel rendelkező fülhallgatót gyártani, de attól még ez nem lesz jó.

Összegészében azt tudom mondani róla, hogy 50%-os hangerő alatt a hangkép teltsége,

a mélyek és a középtartományok elvesznek a zenéből

pont azért, mert nem illeszkedik a fülembe rendesen, ezáltal nincs egy zárt tér, pedig egyébként aránylag korrektül szól. Így viszont olyan, mint 7 évvel ezelőtt, az akkor is 15 dolláros BT zsebhangszórók: puffog. Félmegoldás: bömböltetés.

Nyugalmi helyzetben, sétálás közben stabilan ott maradt a fülemben, nem akart könnyen kimozdulni, de például sporthoz, aktív mozgáshoz nem használható, megint csak a kialakítása miatt. Cserében legalább kényelmes, pedig én az agybadugósakat szeretem igazán.

Üzemidő tekintetében 3-3,5 óra az ígéret, a bölcső által biztosított újra feltöltésekkel együtt pedig összesen kb. 20 óra. Kb. 50%-os hangerőn hallgatva tényleg tudja a 3+ óra üzemidőt, csak nagyon inkonzisztens módon jelzi a merülést: az első 40 perc alatt 50%-ra merült, aztán 40-50% körül megállt és már bőven 3 óránál jártam, mire 20%-hoz jutottam. Ez gondolom szoftveres dolog, a lényeg, hogy simán tudja a megadott üzemidőt.

Pontozásnál a megbízhatóságra 10-est adtam, mert semmilyen hibát nem produkált és hozott mindent, amit specifikált a gyártó. Az anyagminőséget a bölcső miatt húztam le elsősorban, míg a hangminőséggel kapcsolatos kifogásaimat a funkciók pontnál érzékeltettem egy 5-össel. Ergonómia tekintetében 7-es, mert bár meglepően kényelmes, nem atomstabil, ha akítvan moznátok is vele. Ár-értékben 6-os, mert minden jó vele, csak szerintem rosszul szól.

Összegzés

A koncepciót értem és még egyet is értek vele, legyen ilyen terméke is egy alapvetően budget, illetve kiemelkedő ár-érték arányú termékeket gyártó brandnek. A megvalósítás viszont kissé félrement, mivel a hangkép pont a kialakítás miatt alacsony hangerőn borzalmas, magasabb hangerőn pedig még mindig csak tűrhető, de 2022-ben semmiképpen sem megfelelő. Mellette szól, hogy ilyen kialakítású fülest használva biztosan nem éri a felhasználót amiatt baleset, hogy teljesen kizárja a külvilágot, a BW-FPE2 hangminősége pedig kifejezetten arra ösztönzi az embert, hogy otthon felejtse a terméket és szabad fülekkel közlekedjen – ebből is látszik, mennyire szem előtt tartja a BlitzWolf a felhasználói egészségét. Ha viszont valaki félre tudja tenni a minőséget, mondjuk mert fontos neki, hogy egy olcsó semi-in-ear fülese legyen, akkor ettől függetlenül egy korrekt, kompakt, jó aksiidővel rendelkező társra lelhet a BW-FPE2-ben.

2 dolog biztos. Az egyik, hogy ezt nem nekem találták ki, a másik pedig, hogy nagyon is vannak emberek, akiknek bejön, ugyanis a Banggoodon csupa 5 csillagot kapott. Ha megvásárolnátok és gyorsan kell, akkor a BGa98108  kuponkóddal 9700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ra vihető le az ára, ingyenes szállítással, EU raktárból, ha pedig van türelmetek várni a szintén áfamentes kínai raktárra, akkor onnan kupon nélkül is csak 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül.

Pro

 • Nem zárja ki a külvilágot, biztonságos a használata
 • Olcsó
 • Praktikus méretű
 • Komfortos
 • Korrekt aksiidő

Kontra

 • Rossz hangkép
 • A töltőbölcső egy kicsit lehetne minőségibb

hirdetés