hirdetés

AirAux AA-UM13 semi in-ear TWS fülhallgató teszt

Kinézetre cukrászsütemény is lehetne

teszt
AirAux AA-UM13 semi in-ear TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood.com

írta: Don Kartács
2022-10-08

A BlitzWolf pocket márkája, az AirAux kiadta az AA-UM13-at, ami egy semi in-ear fülhallgató, ezt a megoldást az Apple AirPods óta ismeri a nagyközönség. A füles azon túl, hogy remek hangminőséget kínál, mikrofon oldali zajszűréssel is rendelkezik, illetve van game módja is, ami extra alacsony késleltetést tesz lehetővé. Ezt a terméket kivételesen kínai raktárból érdemes megrendelni, innen megáll 12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). alatt, a szállítás ingyenes, az áfát intézi utána a Banggood.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

8.8

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Tölteni, mint ma már mindent, ezt is a dokkoló alján elhelyezett Type-C csatin keresztül lehet,

2 óra körül össze is jön a művelet. Két dolgot tisztáznék, ami kicsit össze-vissza van a sajtóanyagban: Bluetooth-ból az 5.1-es szabványt használja, és az üzemidő zenelejátszás esetén 5 óra, míg ha beszéltek rajta, akkor 3. A töltőbölcső elvileg ötször képes feltölteni a füleseket, ami azért fura, mert 25 mAh-s akkuk vannak bennük, akkor a 2 darab az összesen 50 mAh, a dokkoló meg elvileg 400 mAh kapacitású, nálam ez 8-ra jön ki. Szóval valaki „kamuzik”, és a real life tesztek is azt mutatták, hogy tényleg öt kör jön ki a dologból.

A vezérlés érintésérzékeny, és tulajdonképpen jól működik,

de mivel nincs app, nem lehet átkonfigurálni, vagyis a hangerő itt sem állítható – értitek, egy fülesnél –, ami szerintem az egyik legbénább ergonómiai hiba, amit el lehet követni. Mintha egy autóban egy kétállású gázpedál lenne, ha nem nyomod, akkor nem megy, ha meg igen, akkor mindig 50-nel. A lényeg az, hogy a telótok kelleni fog a halkításhoz és hangosításhoz, minden mást lehet a szárak tapifelületéről is intézni, ami a számok előre-hátra lapozásában, hangasszisztens hívásában, zenei és játékos mód kapcsolgatásában, illetve a hívások felvételében és letételében merül ki. Azt hogy mi történik, „sípjelekkel” jelzi, és nem kimondja, ami eleinte zavaró volt, hosszabb távon viszont megszokható. És ha már „game mode”, kipróbáltam vele és nélküle is a késleltetést, és mindkettőnél tökéletes volt, de elhiszem hogy a spéci módban egy kicsit gyorsabb.

A hangja nem rossz, ha eltekintünk a tömítetlenség hiányától.

Ez egy műfaji sajátosság, nem nagyon lehet vele mit kezdeni, tehát zenehallgatásra leginkább csak csendes környezetben alkalmas. Akkor viszont viszonylag szépen szól, a technológia 13 mm-es membránokban és dinamikus meghajtókban merül ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyon apró finomságokat nem lehet kihallani a zeneszámokból, de összességében nem rossz a hangja, nem torzít, nem dübög, nincsenek az összképben fülsértő magasak és némi basszus is hallható, annak ellenére, hogy egy kevés zaj azért mindig be fog szűrődni. Szolid performansz egy nem túl drága fülhallgatótól, de azért az ára behatárolja a minőséget is. Ugyanezt rezgőarmatúrás megoldással és egy sokkal tömítettebb környezetben jobb minőségben is elő lehetne adni.

Forrás: Banggood.com

Ami a mikrofonját illeti, szintén remek, egy baja van, hogy halk.

Nagyon tiszta a vétel, az ENC tökéletesen működik, szinte semmi nem hallatszik bele a beszélgetésbe, viszont a túloldalnak maximumra kellett tolnia a hangerőt, hogy valamennyire halljon, szóval szerintem autóban elvérezne, így a headset funkció működését nem találtam kielégítőnek. Viszont alkalmanként felvenni egy telefont, arra tökéletes.

Összegzés

Az Airaux AA-UM13 jól néz ki, elég jó a hangja és aki nem viseli el az agybadugós szetteket, annak ez egy kiváló alternatíva. Azt viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy semmi extrát nem tud, de nyilván egy 12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os zajkeltőnél ez nem is lehet elvárás. Ami nem tetszett benne, hogy nem lehet állítani az érintőpanelről a hangerőt, de sajnos mostanában egyre több ilyen fülessel találkozom. Ennek ellenére nem gondolom azt, hogy ne lenne szolid termék az UM13, főleg azoknak, aki semi in-ear megoldást keresnek. Az ingyenes szállítás miatt érdemes kínai raktárból rendelni, ennek költségét a Banggood állja, ahogyan az áfát is tartalmazza a vételár.

Pro

 • Ötletes kinézet, jó anyaghasználat
 • Kellemes hang
 • A dokkoló jó sokszor feltölti a fülest
 • Jó ENC, tiszta beszédhang
 • Halk, de egyébként remek hangminőségű mikrofon

Kontra

 • A tömítetlenség továbbra is probléma a semi in-ear füleseknél
 • Semmi extrát nem tud (de amit igen, azt jól)

hirdetés