hirdetés

Haylou X1 Pro fülhallgató teszt

Hoz egy bizonyos szintet

teszt
Haylou X1 Pro fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-07-24

A Haylou márka eddig aktivitásmérőiről volt ismert, de azért aktívak a TWS fülhallgatók szegmensében is, és egész jó ár/érték arányú termékekkel törtek be a piacra. Legújabb modelljük az X1 Pro, egy ANC-s füles alacsony késleltetéssel és jó hosszú üzemidővel. Megszoktuk, hogy a termékeik olcsók, de a 24 000 Ft-os árcédula nem erről tanúskodik, még akkor sem, ha a szállítás gyakorlatilag ingyenes. Szerencsére a BGHU2352  kuponnal le lehet faragni 18 000 Ft-ra, ami már egészen jól hangzik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

2.4

 • megbízhatóság:2
 • design és anyagminőség:4
 • felszereltség, funkciók:2
 • ergonómia:2
 • ár/érték arány:2
Véleményt írok

A bölcső maga elég nagy, de lapos,

igaz, én a 1MORE ComfoBuds Minihez vagyok szokva. A lapos kavics kinézete viszont ideálissá teszi a zsebben hordásra. És akkor fejtsük is meg, hogy miért ilyen méretes a töltőbölcső: mert rengeteg energia szorul bele, egy 400 mAh-s akkumulátor formájában. Feltölteni a dokkolót 2 óra, tehát viszonylag gyorsan történnek a dolgok, de ennél sokkal fontosabb, hogy 9 órát képesek a fülesek egyetlen feltöltéssel elzenélni. Ez 5 órára esik ANC-vel, de ez nagyon sok, bőven veri a kategóriaátlagot. Összesen 40 órányi energiát tárolnak a fülesek és a bölcső együtt, vagyis utóbbiban további 31 órányi energia áll rendelkezésre. A gyakorlatban ez úgy jött le, hogy szinte nem tudtam mindennapi használattal lemeríteni. Nagy piros pont a cégnek, hiszen ez egy extrém fontos funkció. További érdekesség, hogy van az oldalán egy reset gomb, amivel fel lehet bontani az 5.2-es BT kapcsolatot, ha valakinek erre égető szüksége lenne.

Forrás: Haylou.info

A másik a vezérlés, ami szintén elég jó lett.

Mivel nincsen applikáció, ezért átállítani nem lehet, viszont egy dolgot itt is utáltam: nem lehet állítani a hangerőt. Komolyan sírva fakadok, hogy pont ezen nem lehet változtatni, de hát ez van. Mivel a fülesek eléggé kilógnak a fülből, hosszú a száruk, vagyis az érintőfelület jó nagy, így könnyű bevinni a parancsokat. A leírás tartalmazza, mi mit csinál, a legfontosabbak a megállítás és elindítás, ami egy érintés, illetve a sima, az ANC és a transparent mód közötti váltás, ami egy 4 másodperces nyomás. A zene nem áll le, ha kiveszitek a fületekből a bogyókat, ilyen érzékelője nincsen. Van rajta viszont oldalanként 3 darab mikrofon, aminek a fontosságát később fogom ecsetelni.

 

Haylou X1 Pro – Vannak modernebb megoldások, de ez is jó

Át is ugrottam a gyakorlati használatra, mert bár annak ellenére, hogy a terméket az elején szidtam, a hétköznapokban igen jól működött. Beszélek egy kicsit a zajszűrésről, ami nélkül én ma már nem vennék meg fülhallgatót, annyira alap. Ezt ráadásul a Haylou X1 Pro elég jól csinálja, amit a cég csak simán többmódú zajszűrésnek hív, jogosan.

Az alap mód a „standard”, amikor minden zajszűrést kikapcsol a füles.

A „transparent” módban a mikrofonokat arra használja az X1 Pro, hogy a külső zajokat is hallhassuk zenehallgatás közben, ami jól jön tömegközlekedésen, sport közben, illetve minden olyan szituációban, amikor muszáj hallani a környezetedet. Végezetül pedig itt az ANC, ami a tényleges zajszűrést jelenti, vagyis levág az elektronika egy nem kívánt részt. Ezt elég hatékonyan teszi – a cég szerint 35 dB-lel képes a zajt csökkenteni -, amit többek között úgy szoktam tesztelni, hogy az iszonyatosan visszhangos pincében a csocsóasztalomon játszom. Ez normális esetben fülsiketítően zajos, ha ezt kiszedi a zajszűrés, akkor működik jól. És a Haylou X1 Pro szépen eltüntette a nem kívánatos zajongást, DE, azért vannak a piacon jobbak, mint a 1MORE vagy az Elevoc megoldása.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Hogy egyértelműbb legyen, milyen a zajszűrés minősége, a 100 000 Ft-os Sony fejhallgatót tudom felhozni mint 10/10, a 1MORE cuccok mondjuk a 8/10 kategória, ezt olyan 6-7/10-re lőném be. Persze az árat is a képbe helyezve, a Haylou jobb is, mint az előzők, hiszen azok sokkal drágább termékek.

Az X1 Pro ráadásul a beszélgetések közben is szűri a zajt, kifejezetten jól.

A verandán állva a kollégám nem tudta volna megmondani, hogy nem mobilon beszélek, szerinte ez 9/10, egy dolog tűnt fel neki, hogy mikor abbahagyom a beszédet, akkor hallatszik a vágás. De ennyi, szinte tökéletes a hangja, próbáltam autóban is, ott is működött, tehát headsetnek is kiváló, itt jön ki az, hogy oldalanként 3 mikrofon is a segítségetekre siet.

Mielőtt rátérnék a hangra, van még egy-két extra amiről érdemes szót ejteni. Mivel a vezeték nélküli chipje támogatja a BT 5.2-es szabványt, kipróbáltam a hatótávolságát és azt kell hogy mondjam, remek. A másik az alacsony késleltetés mód, amit három érintéssel lehet aktiválni, igaz, mielőtt bekapcsoltam volna, akkor sem vettem észre, hogy mondjuk bárhol késne a hang. És ha már hang, azt is összehozták, hogy jó legyen a hangkép.

Tiszta, szépen elválnak a sávok,

hallatszanak a hangszerek, nem üti agyon ciccegés, dübögés vagy késszúrásszerű magasak. Egy dolgot hiányoltam, a masszív basszust, a hangminőség viszont egyáltalán nem rossz, csak nem vág kellően nyakon a zene alja.

Összegzés

A Haylou X1 Pro kétszer is meglepett, eleinte nem tetszett a minősége, az anyaghasználata nem egy nagy szám, ennyiért többet vártam. Aztán elkezdtem használni, és olyan szinten kidomborodtak az előnyei, hogy teljes mértékben feledtette a kinézetbeli hiányosságokat. Először is, brutális az üzemideje, 9 óra ANC nélkül, 5 óra vele, és még 31 órányi elektron van a dokkolóban. Jó a hangja, kicsit basszusszegény, de egyébként kiegyensúlyozott. Headsetként is tökéletesen használható, a zajszűrés prímán működik telefonálás közben, és még az érintőfelület is kiváló.

Azért egy jóféle kupon sokat segített a korábban magas áron, a BGHU2352  kuponnal elérhető 18 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árcédula kevésbé húzós, mint a korábbi 24 000 Ft, amit kértek érte. A szállítás gyakorlatilag ingyenes, az áfát a Banggood fizeti a termék után, vagyis egy tökéletes agybadugós füles lenne az X1 Pro, csak húzzatok a kezetekre egy kesztyűt, a szemetekre pedig egy szemtakarót, hogy se megfogni, se nézegetni ne kelljen.

Pro

 • Elég jó hang
 • Kiváló mikrofon
 • Nagyon hosszú üzemidő
 • Alacsony késleltetés
 • Elég gyorsan feltölt a Type-C porton keresztül

Kontra

 • A minősége lehetne jobb
 • A kinézete rettenetesen unalmas
 • Egy kézzel nagyon nehéz kinyitni

hirdetés